Ειδήσεις

Τελετή μνήμης και τιμής για την Απελευθέρωση του Φαναρίου από τους Τούρκους


Τελετή μνήμης και τιμής πραγματοποίησε ο Δήμος Μουζακίου την Κυριακή (18/07), για την Απελευθέρωση του Φαναρίου από τους Τούρκους την 18η Αυγούστου 1881. Η εκδήλωση έγινε στην τοποθεσία «Βρύση Κόμπελου», δίπλα στο μνημείο που δημιουργήθηκε για να αναδεικνύει το αναφερόμενο ιστορικό γεγονός, ορόσημο στη νεότερη ιστορία του τόπου μας.

Η τελετή ξεκίνησε με Επιμνημόσυνη Δέηση όπου πρωτοστάτησε ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, ενώ τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τους επίσημους καλεσμένους, ενώ χαιρετισμό απεύθυναν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστας Τσιάρας, η Βουλευτής Ν. Καρδίτσας κ. Ασημίνα Σκόνδρα, ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κώστας Τέλιος και ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Θεοφάνης Στάθης.

«Όταν υπάρχει ιστορική μνήμη, υπάρχει και ελπίδα. Οφείλουμε πάντα να θυμόμαστε και να τιμούμε στους αιώνες τους ήρωες προγόνους μας και τους αγώνες τους για να ζούμε εμείς σήμερα ελεύθεροι. Κάθε χρόνο 18 Αυγούστου θα είμαστε εδώ στο Μνημείο που κατασκευάστηκε για να μας θυμίζει την Απελευθέρωση των Φαναριωτών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Μουζακίου κ.Θεοφάνης Στάθης.

 

Στην τελευτή μνήμης παρευρέθηκαν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ.Κώστας Τσιάρας, η Βουλευτής Ν. Καρδίτσας κ. Ασημίνα Σκόνδρα, ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κώστας Τέλιος, ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Θεοφάνης Στάθης, ο Αντιδήμαρχος Μουζακίου κ. Κώστας Σκρέτας, η Δημοτική Σύμβουλος κ. Βασιλική Χατζηγούλα, εκπρόσωποι των Αστυνομικών και Στρατιωτικών αρχών, ο Διοικητής Πυροσβεστικού Τμήματος Μουζακίου, εκπρόσωπος από την Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού Ν.Καρδίτσας, ο Πρόεδρος Δ.Κ. Φαναρίου κ. Σωτήρης Μπίτσιος και ο κ.Κώστας Λιούκας μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Φαναρίου.

 

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΑΣΚΟΠΩΝ

Προηγούμενο άρθρο Εμπνευσμένη ομιλία του Δημήτρη Αγγελή στο Αηδονοχώρι για την επανάσταση στ’ Άγραφα το 1821 με τον Κ. Βελή
Επόμενο άρθρο Ενίσχυση Εξωστρέφειας Επιχειρήσεων μέσω δράσεων προβολής και δικτύωσης