Ειδήσεις

Εγκαινιάστηκε στη Λίμνη Πλαστήρα μια συμπεριληπτική παιδική χαρά


Εγκαινιάστηκε στη Λίμνη Πλαστήρα από την υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κ. Σοφία Ζαχαράκη μια ιδιαίτερη συμπεριληπτική παιδική χαρά, η οποία είναι το ίδιο φιλική και προσβάσιμη σε παιδιά με αναπηρία και παιδιά τυπική ανάπτυξης. Το έργο κατασκευάστηκε στο Μορφοβούνι, έδρα του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, προϋπολογισμού 200.000 €, με χρηματοδότηση από το «Πράσινο Ταμείο» και πιστώσεις του Δήμου. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό αποτελεί το πρώτο μέρος ενός μοναδικού θεματικού πάρκου εθνικής εμβέλειας για την αναπηρία που σχεδιάζει ο Δήμος μέσα σε έκταση 10 στρεμμάτων. Όπως ανέφερε στο καλωσόρισμα ο δήμαρχος κ. Παναγιώτης Νάνος «στόχος είναι να καταστεί η λίμνη Πλαστήρα φιλική και προσβάσιμη στα ΑμεΑ και να δοθεί η δυνατότητα στα παιδιά και τους ενήλικες με αναπηρία να απολαμβάνουν το παιχνίδι στη φύση. Επίσης ανέφερε ότι στόχος είναι μαζί με άλλες σχεδιαζόμενες υποδομές να καταχωρηθεί ο Δήμος στον Ευρωπαϊκό χάρτη των συμπεριληπτικών πόλεων και να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τον Τουρισμό Υγείας».

Στην ομιλία της η κ. Ζαχαράκη αναφέρθηκε στις πολιτικές και τις πρωτοβουλίες του υπουργείου για το θέμα της αναπηρίας και την συμπερίληψη,  χαιρέτισε τις πρωτοβουλίες και δήλωσε ότι το υπουργείο θα στηρίξει έμπρακτα το οραματικό σχέδιο του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα. Η υπουργός αναφέρθηκε στην πρόσθετη χρηματοδότηση 80.000 ευρώ, που η ίδια εξασφάλισε για την αναβάθμιση των υποδομών των παιδικών κατασκηνώσεων της «Νεράϊδας».

Ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κώστας Τέλιος στο χαιρετισμό του ανέφερε ότι είναι σημαντική υποδομή για την Καρδίτσα η οποία έρχεται να καλύψει ένα κενό, αλλά ταυτόχρονα μπορεί να αποτελέσει και πόλο έλξης για παιδιά και οικογένειες ευρύτερα από την Θεσσαλία. Επίσης ανέφερε ότι η Περιφέρεια στηρίζει τις πρωτοβουλίες του Δήμου και ότι μέσα από το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Αγράφων θα υπάρξουν οικονομικοί πόροι.

Ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αναπηρικών Σωματείων και πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών Μαγνησίας κ. Βασίλης Γιαννάκος στο χαιρετισμό του επισήμανε ότι η συμπεριληπτική παιδική χαρά είναι ένα καλό βήμα από τον Δήμο, ωστόσο πρέπει και οι επιχειρηματίες της περιοχής να κάνουν τα καταστήματα φιλικά και προσβάσιμα στα ΑμεΑ.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Τσιάρα, ο οποίος απέστειλε μήνυμα, όπως και η υφυπουργός κ. Παπακώστα, ο κ. Σκρέκας, και ο κ. Κωτσός.

ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΏΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΕΡΑΙΔΑΣ

Ακολούθως η υπουργός κ.α. επίσημοι επισκέφθηκαν την κατασκήνωση της «Νεράϊδας» για την έναρξη λειτουργίας της νέας περιόδου. Εκεί ο μητροπολίτηςκ. Τιμόθεος τέλεσε αγιασμό και απηύθυνε χαιρετισμό. Ο πρόεδρος κ. Θωμάς Στεργιόπουλος καλωσόρισε τους επισήμους, αναφέρθηκε στον τρόπο λειτουργίας και στην αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών φιλοξενίας στα παιδιά. Επίσης αναφέρθηκε στις επενδύσεις που θα γίνουν αμέσως μετά το κλείσιμο των κατασκηνώσεων με την πρόσθετη χρηματοδότηση που εξασφάλισε η κ. Ζαχαράκη.

Η υπουργός ανέφερε ότι η αύξηση της χρηματοδότηση από 180.000 σε 240.000 ευρώ το 2024 έρχεται ως επιβράβευση του σημαντικού έργου που γίνεται εδώ. Η αύξηση των κατασκηνωτικών περιόδων από 3 σε 4, η φιλοξενία παιδιών από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, η φιλοξενία παιδιών των αστυνομικών, ο τρόπος λειτουργίας, συμβάλλουν στην άριστη οργάνωση και έδωσε  συγχαρητήρια στον πρόεδρο της Κατασκήνωσης, κ. Θ.Στεργιόπουλοκαι το προσωπικό για την φροντίδα των παιδιών.

Τα παιδιά παρουσίασαν καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τραγούδια και χορούς, στο κλείσιμο του οποίου συμμετείχε και η υπουργός φορώντας το μπλουζάκι της κατασκήνωσης. Μετά έγινε απονομή συμβολικών αναμνηστικών δώρων από την διοίκηση, τον δήμαρχο Πλαστήρα και την αντιπροσωπία του Συλλόγου Τριτέκνων Κύπρου. Η βραδιά έκλεισε με μικρή δεξίωση στο εστιατόριο της κατασκήνωσης, όπου δόθηκε η ευκαιρία για κατ΄ ιδίαν επαφές. Η υπουργός είχε συζήτηση με τον κ. Τιμόθεο ο οποίος έχει συνεργασία με το υπουργείο για τα γεύματα κ.ά.προνοιακά θέματα.

 

Οι πρόεδροι των ΣυλλόγωνΤριτέκνων Λεμεσού και Καρδίτσας, (κ.κ. Μάριος Χατζηγιάννης και Γιώργος Καπράνας) έθεσαν θέματα ενίσχυσης της τρίτεκνης οικογένειας και η υπουργός είπε ότι σύντομα θα υπάρξουν θετικές ανακοινώσεις.

 

Τέλος, ο διευθυντής της ΑΝΚΑ κ. Ε. Σακελλαρίου με τον δήμαρχο και αντιπρόεδρο της ΑΝΚΑ κ. Νάνο, συζήτησανγια προγράμματα αρμοδιότητας της Ζαχαράκη. Συγκεκριμένα,γιατην “ΣτέγασηκαιΕργασίαγιαΑστέγους ” καιστεγαστικήςσυνδρομής “Κάλυψη” απόταοποίαεπωφελούνταισήμερα 40 νοικοκυριάμε 63 μέληστηνΠ.Ε. Καρδίτσας. Επίσης συζητήθηκαν πρωτοβουλίεςκαιδράσειςΚοινωνικήςΚαινοτομίαςκαιΟικονομίαςπουαναπτύσσειηΑΝΚΑ στο νομό, αλλά και ειδικότερα όσα σχεδιάζονταιγιατηΛίμνηΠλαστήρα.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Δράσεις του ΤΟΕΒ Ταυρωπού εκτός Ελλάδας
Επόμενο άρθρο Η Επιτροπή Ειρήνης Καρδίτσας για την κλιμάκωση της πολεμικής έντασης στη Μέση Ανατολή