Ειδήσεις

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης θα τελεί την Ακολουθία του Εσπερινού και της Ιεράς Παρακλήσεως προς την Κυρία Θεοτόκο


Με την χάρη Του Θεού και φέτος φτάσαμε στον ευλογημένο μήνα του Αυγούστου, στον μήνα της Παναγίας. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος θα περιέλθει στα ορεινά χωριά της Μητροπολιτικής μας περιφέρειας και θα τελεί την Ακολουθία του Εσπερινού και της Ιεράς Παρακλήσεως προς την Κυρία Θεοτόκο. Επίσης θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους κατοίκους.

Σε κλίμα κατάνυξης τελέσθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 1η Αυγούστου 2024 η Ακολουθία του Εσπερινού και ο Παρακλητικός Κανόνας προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Τ.Κ. Λαμπερού, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Τιμόθεου.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης, αναφέροντας ότι: “Ξεκίνησε η πνευματική πορεία οπού από σήμερα μέχρι και την 15η του μηνός Αυγούστου θα ψάλλουμε την Παναγία μας, την Κυρία Θεοτόκο. Μια πορεία πνευματική και μια προσπάθεια, η οποία κάθε Ορθόδοξο Χριστιανό τον αγγίζει, τον ακουμπά. Τον ακουμπά, γιατί προστρέχουμε όλοι μας στην Παναγία μας, την Μητέρα του Κυρίου, αλλά και τη Μητέρα όλων μας. Και γύρω από το ιερό της πρόσωπο υπάρχει, υφίσταται, διενεργείται και πραγματοποιείται και η δική μας σωτηρία.
Ένας ολόκληρος μήνας λοιπόν, γεμάτος από το ευλογημένο πρόσωπό της. Είναι η Κυρία του ουρανού, η Κυρία της γης, η Κυρία των καρδιών μας. Και ήδη έχουμε ξεκινήσει αυτήν την πνευματική μας πορεία, με την αποψινή Ακολουθία μας, με τη νηστεία που ήδη έχει ξεκινήσει από σήμερα το πρωί. Με τις προσευχές μας. Με την προετοιμασία μας στον πνευματικό για να εξομολογηθούμε. Και μαζί με τη νηστεία μας σε κάθε Θεία Λειτουργία που πρέπει να κοινωνούμε το Σώμα και το Αίμα του Χριστού και να απολαμβάνουμε αυτής της αθανασίας της ζωής που ο Χριστός χαρίζει σε όλους μας και όπου μέτοχος και αυτής της πνευματικής χαράς, αλλά και το πρόσωπο το οποίο μας εξασφάλισε την παρουσία του Χριστού στη γη, είναι η Παναγία, η Κυρία Θεοτόκος, η Μητέρα του Θεού. Πάρα πολλά ψάλματα, θα ακούσουμε κάθε βράδυ μαζί με την ακολουθία του Εσπερινού που θα πρέπει να τελείται και με τις Παρακλήσεις τον Μικρόν και τον Μεγάλον Παρακλητικό Κανόνα, για να προσφέρουμε πράγματι, ύμνους πνευματικούς και άνθη ευλαβείας στο πρόσωπο της Κυρίας Θεοτόκου.

 

Προηγούμενο άρθρο Ο Δημήτρης Μπάσης αποκλειστικά στο Ηχόραμα 100,8: Για μένα το τραγούδι είναι τα πάντα, είναι οξυγόνο, είναι η ομορφιά της ζωής
Επόμενο άρθρο Υπερδέσμευση επί πλέον πόρων 52,5 εκατ. ευρώ για το πρόγραμμα απονιτροποίησης