Ειδήσεις

Μέσα Σεπτέμβρη τα υπόλοιπα των αποζημιώσεων του Daniel


Περί τα μέσα του Σεπτεμβρίου αναμένεται να πληρωθούν οι αγρότες τα υπόλοιπα των αποζημιώσεων λόγω Daniel, όπως δεσμεύτηκε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Τσιάρας σε αγρότες από τη Λάρισα και την Καρδίτσα με τους οποίους συναντήθηκε διαδοχικά, το απόγευμα της Πέμπτης, στο Δημαρχείο Καρδίτσας, παρουσία και του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Χρήστου Κέλλα.

Στην  εισαγωγική τοποθέτησή του, ο κ. Τσιάρας τόνισε πως καταβλήθηκε μια τιτάνια προσπάθεια για τις αποζημιώσεις και προκειμένου να ολοκληρωθούν όλοι οι φάκελοι αλλά, δυστυχώς, λόγω της λήξης της σύμβασης κάποιων φακέλων του ΕΛΓΑ, δεν ολοκληρώθηκε ένας αριθμός δικαιούχων.

Ο Υπουργός ανέφερε πως το μεγαλύτερο ποσοστό βρίσκεται στη Λάρισα και πρόσθεσε πως αυτό που έχει συμβεί στη Θεσσαλία με τον Daniel, δεν έχει ξανασυμβεί.

Χαρακτηριστικά, υπογράμμισε πως ήταν από μόνο του ένα δύσκολο εγχείρημα και γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια από τον Ιούνιο που αναλάβανε στο Υπουργείο.

«Θέλω να είμαι όσο πιο συνεπής  γίνεται απέναντί σας σε σχέση με τους χρόνους που απαιτούνται.

Η ελληνική πολιτεία έχει κάνει τεράστια προσπάθεια για να δώσει όλα αυτά τα μεγάλα ποσά» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Επίσης, ο κ. Τσιάρας διευκρίνισε πως τα χρήματα αυτά εγκρίνονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αλλά είναι χρήματα που δίνονται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Σε ό,τι αφορά στο ζωϊκό κεφάλαιο, εκεί υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες ακόμη και, κατά δεύτερον, πολλές υποεκτιμήσεις.

«Έχει γίνει μια τεράστια προσπάθεια να πληρωθούν ποσά που ποτέ δεν δόθηκαν με τέτοιους τρόπους και σε τέτοιους χρόνους» επανέλαβε ο Καρδιτσιώτης Υπουργός.

Να σημειωθεί, τέλος, πως έχουν καταγραφεί 30.000 δηλώσεις ζημιάς και 3.000 δηλώσεις απώλειας ζωϊκού κεφαλαίου.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Παγκοσμιοποίηση - Του Κώστα Βλάχου – Με αφορμή την τελετή έναρξης των ολυμπιακών αγώνων
Επόμενο άρθρο Ενισχύεται η πρόταση του Βουλευτή Γιώργου Κωτσού για ίδρυση και λειτουργία Κέντρου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Κ.Ε.Ε.Κ.) στην Καρδίτσα