Ειδήσεις

Τέλος Σεπτέμβρη ο ανάδοχος για το Παλαιοφάρσαλος-Καλαμπάκα – O Πρόεδρος του ΟΣΕ Γιάννος Γραμματίδης στο Ηχόραμα 100,8


Για τα έργα στη Θεσσαλία, και ειδικότερα για τον άξονα Παλαιοφάρσαλος-Καλαμπάκα, μίλησε αποκλειστικά στο Ηχόραμα 100,8 ο Πρόεδρος του ΟΣΕ Γιάννος Γραμματίδης. Ο κ. Γραμματίδης βρέθηκε πριν λίγες ημέρες στην Καρδίτσα για την προβολή κινηματογραφικής ταινίας στον σιδηροδρομικό σταθμός της περιοχής μας (με στόχο την αναβίωση των Σιδηροδρομικών Σταθμών, προσελκύοντας τις τοπικές κοινωνίες εκ νέου στο Σιδηρόδρομο) και με αυτή την αφορμή μίλησε στο Ηχόραμα 100,8 και στην εκπομπή «Μεσημεριανό Μαγκαζίνο» (καθημερινά 14:00 – 15:00) με τη Βάσω Μπαλανμπάνη.

Πιο αναλυτικά, ο  Πρόεδρος του ΟΣΕ Γιάννος Γραμματίδης υπογράμμισε στο Ηχόραμα 10,8 τα κάτωθι:

 

Τα έργα στη Θεσσαλία

«Όσον αφορά το θέμα του Παλαιοφάρσαλου, βρισκόμαστε σε μια φάση εξέλιξης των εργολαβιών για το σύστημα εγκατάστασης του συστήματος ηλεκτροκίνησης, σηματοδότησης με τηλεδιοίκηση, που είναι πάρα πολύ σημερινό και σημαντικό, στη μονή σιδηροδρομική γραμμή του άξονα Παλαιοφάρσαλος-Καλαμπάκα.

Που προβλέπει και την κατασκευή νέας παρακαμπηρίου γραμμής στον σιδηροδρομικό σταθμό Σοφάδων.

Αυτά όλα συναρτώνται με τα έργα για την ολιστική αποκατάσταση των ζημιών από τη θεομηνία Daniel σε όλο το δίκτυο Παλαιοφάρσαλος-Καλαμπάκα.

Τόσο οι σχετικές μελέτες όσο και τα τεύχη των σχετικών διαγωνισμών, αυτά είναι όλα έτοιμα. Έχουν εγκριθεί από τα Τεχνικά Συμβούλια του Υπουργείου και αναμένεται η έγκριση της χρηματοδότησης.

Εκτιμούμε ότι μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου θα έχει επιλεγεί ο ανάδοχος, ενώ το έργο υπολογίζουμε ότι θα ολοκληρωθεί γύρω στους 18 μήνες, σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα.

Είμαστε, ξέρετε, ιδιαίτερα προσεχτικοί στον καθορισμό του χρονοδιαγράμματος γιατί τα συνεργεία θα δουλέψουν στην υπάρχουσα χάραξη αλλά με πρόσθετο έργο την υπερύψωση της γραμμής.

Δηλαδή, θα την υψώσουμε ακόμα παραπάνω για να επιτευχθεί η συγκράτηση μελλοντικών τυχόν ροών του νερού, σε περίπτωση θεομηνίας.

Ιδιαίτερα σε σημεία της γραμμής που κατέρρευσαν. Και γι ΄ αυτό ακολουθούμε και τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που αφορούν την ανθεκτικότητα των έργων οριστικής αποκατάστασης απέναντι σε τυχόν παρόμοια μελλοντικά φαινόμενα.

Αυτή είναι η κατάσταση στην περιοχή σας».

 

Ελάτε πάλι πίσω στον σιδηρόδρομο

«Να σηματοδοτήσουμε μια καινούρια αρχή στο σιδηροδρομικό έργο της χώρας.

Ιδιαίτερα, μάλιστα, στην περιοχή της Καρδίτσας όπου έχουμε τεράστιες ζημιές στο σιδηροδρομικό δίκτυο από τη θεομηνία Daniel.

Και, βέβαια, θα ήθελα να ενημερώσω για το τι κάναμε μέχρι τώρα, για το τι έχουμε να κάνουμε, ιδιαίτερα στον σιδηροδρομικό άξονα από τον Παλαιοφάρσαλο μέχρι την Καλαμπάκα που περνάει, βέβαια, από τους Σοφάδες, από την Καρδίτσα, από τα Τρίκαλα και φθάνει στην Καλαμπάκα.

Έχουμε πολύ μεγάλες ζημιές εκεί και, μάλιστα, διαφορετικού χαρακτήρα η μία από την άλλη και, επομένως, θα ήθελαν να δώσω ένα στίγμα για το που βρισκόμαστε για τη διαδικασία της αποκατάστασης.

Παράλληλα, αποφάσισα να ενημερώσω την τοπική κοινότητα και τις αρχές για το τι κάναμε γενικότερα στον ΟΣΕ για την ενίσχυση των συστημάτων ασφάλειας σε όλο το δίκτυο και, βέβαια, αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό γιατί η προσπάθειά μας είναι να εμπεδώσουμε αυτό το αίσθημα ασφάλειας στο επιβατικό κοινό και να τους πούμε ΄΄Ελάτε πάλι πίσω στον σιδηρόδρομο. Αξίζει. Είναι ένα γρήγορο, ένα καθαρό μέσο και, κυρίως, είναι ένα ασφαλές μέσο για να φθάσετε στον προορισμό σας΄΄».

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ο Κώστας Τζέλλας (Πρόεδρος ΕΟΑΣΚ) μίλησε στο Ηχόραμα 100,8 για τις αποζημιώσεις: Υπάρχουν αγρότες τριών ταχυτήτων
Επόμενο άρθρο Η Βασιλική Κοϊμτζίδου μίλησε στο Ηχόραμα 100,8 για το 1ο Οικοτουριστικό Φεστιβάλ Λίμνης Στεφανιάδας: Επιστροφή του ανθρώπου στη φύση και στο κέντρο του