Ειδήσεις

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο οδοστρωτήρας που βάζει ταφόπλακα στις δημόσιες υπηρεσίες ψυχικής υγείας και απεξάρτησης


Το νομοσχέδιο με τίτλο «Ολοκλήρωση της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης» προωθεί: -Την κατάργηση των δύο εκ των τριών ψυχιατρικών νοσοκομείων, «Δαφνί» και Ψ.Ν.Θεσσαλονίκης. -Την κατάργηση των δημόσιων, δωρεάν «στεγνών» θεραπευτικών προγραμμάτων απεξάρτησης, και την ενίσχυση της πολιτικής «μείωσης της βλάβης» σε βάρος της απεξάρτησης.

-Το κλείσιμο των Κέντρων Πρόληψης αφού δεν διασφαλίζεται η λειτουργία τους μετά το 2027

-Τη γενναία χρηματοδότηση με κονδύλια από το ταμείο ανάκαμψης των αμαρτωλών ΜΚΟ,ΑΜΚΕ και των επιχειρηματικών συμφερόντων, για τη δημιουργία δομών και προγραμμάτων για λίγους και με ημερομηνία λήξης.

-Την εργασιακή περιπλάνηση των εργαζόμενων στις δομές ψυχικής υγείας, από τη μία δομή στην άλλη,από τη μία πόλη στην άλλη, ακόμα και από την μία υγειονομική περιφέρεια στην άλλη, με την επίκληση των «εκτάκτων» υπηρεσιακών  αναγκών που μόνο έκτακτες δεν είναι.

-Την αέναη  «πλοήγηση» των ασθενών και των οικογενειών τους  στην πανσπερμία των ψυχιατρικών δομών ( δημόσιες, ιδιωτικές ,ΜΚΟ,ΑΜΚΕ) που εντάσσονται σε έναν ενιαίο διοικητικό οργανισμό.

Θα μεγαλώσει τα αδιέξοδα των ψυχιατρικών ασθενών και των εξαρτημένων, των οικογενειών τους που επωμίζονται τεράστιο οικονομικό και ψυχικό φορτίο.Οι ανάγκες του λαού, των ψυχικά ασθενών, των χρηστών και των οικογενειών τους θυσιάζονται για ακόμη μία φορά στον βωμό του κέρδους.

Ταυτόχρονα, το ΔΣ της ΕΙΝΚΥΝΚ καταγγέλλουμε την εκδικητική απόλυση και συνδικαλιστική δίωξη του μέλους του ΔΣ της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης και Ψυχιάτρου, Ρούλας Γεωργιάδη, αξιοποιώντας ως πρόσχημα παράλειψη της διοικητικής υπηρεσίας.

Τη στιγμή που το ΕΣΥ στενάζει από την υποστελέχωση, που ο υπουργός Υγείας απειλεί ιδιώτες γιατρούς με επίταξη, που οι ψυχίατροι στο νοσοκομείο Καρδίτσας δεν επαρκούν ούτε καν για την εφημέρευση της κλινικής, που ακόμα και για την εκτέλεση εισαγγελικών εντολών σχετικά με ψυχικά ασθενείς καλούνται ιδιώτες ψυχίατροι γιατί δεν επαρκούν οι ψυχίατροι του δημοσίου, που η ψυχική υγεία και η απεξάρτηση παραδίδονται σε ΜΚΟ και ΑΜΚΕ για να ξεκοκκαλίζουν τα ευρωενωσιακά προγράμματα, η Διοίκηση του ΨΝΘ προκλητικά αρνείται να υπογράψει παράταση της σύμβασής της.

Παρόλο που στις 17/7 αποφάσισε την αναγκαστική μετακίνησή της στο Γ.Ν. Παπανικολάου, ομολογώντας τις ελλείψεις σε προσωπικό και την αναγκαιότητα να παραμείνει στη δουλειά της, 24 ώρες μετά, στις 18/7 στα μουλωχτά και χωρίς να την ενημερώσει, την πετάει στο δρόμο!

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η συνάδελφος σταθερά πρωτοστατεί στον αγώνα για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία κόντρα στην επιχειρηματική δράση του ΕΣΥ και τη διείσδυση των ιδιωτών.Δεν είναι τυχαίο ότι η συνάδελφος ήταν η κεντρική ομιλήτρια στην απεργιακή συγκέντρωση ενάντια στο νέο νομοσχέδιο-έκτρωμα που διαλύει τη δημόσια Ψυχική Υγεία και Απεξάρτηση.

Η τρομοκρατία δε θα περάσει! Τώρα να πάρουν πίσω της απόλυση της συναδέλφου!

Συντονίζουμε τον αγωνιστικό μας βηματισμό με τα σωματεία  των εργαζομένων σε όλες τις δομές ψυχικής υγείας και απεξάρτησης, τους συλλόγους πασχόντων και των οικογενειών τους.

 

 

Της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Νομού Καρδίτσας (Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Ν.Κ.)

Προηγούμενο άρθρο Απεντάχθηκε …. η ανάπτυξη στο Μουζάκι - Γράφει ο Αστέριος Γ. Βασιλάκος, Γραμματέας Περιβαλλοντικής Οικολογικής Παρέμβασης Μουζακίου
Επόμενο άρθρο Η Ελλάδα ό,τι λέει το τηρεί - Του Κώστα Βλάχου