Ειδήσεις

Απεντάχθηκε …. η ανάπτυξη στο Μουζάκι – Γράφει ο Αστέριος Γ. Βασιλάκος, Γραμματέας Περιβαλλοντικής Οικολογικής Παρέμβασης Μουζακίου


Αγαπητοί Πολίτες,  Με απογοήτευση υποδέχθηκαν οι συντοπίτες μου το θλιβερό μαντάτο της απένταξης του έργου πρώτης φάσης οδικού άξονα Μουζακίου-Λίμνης Πλαστήρα  χάνοντας! έτσι τη διασφαλισμένη χρηματοδότηση ύψους 4,1 εκατομμυρίων ευρώ!

Ένα έργο του οποίου η σύμβαση υπογράφθηκε το έτος 2019 καταλήξαμε το έτος 2024 να δούμε! και να ακούσουμε την παραδοχή των παραλείψεων, του εφησυχασμού, του παραλογισμού, του αποκλεισμού, της βραδύτητας, της πολιτικής ανικανότητας, της αδράνειας, της αδιαφορίας, της απραγίας, της ολιγωρίας και των αντιφάσεων υπευθύνων και αρμοδίων Δήμου Μουζακίου.

Πέντε χρόνια δοκιμάζονται οι αντοχές, η υπομονή και η κοινή λογική στην περίεργη, εκτός πραγματικότητας, θλιβερή και παραπλανητική! κατάσταση με τα αλληλοσυγκρουόμενα αιτήματα και τις περίεργες αποφάσεις! ηγεσίας Δήμου Μουζακίου, Δημοτικού Συμβουλίου και Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών.

Προκύπτουν εύλογα ερωτήματα για το ανεύθυνο! θρασύτατο! προκλητικό! Πρωτάκου στο! αστείο! και συνάμα τραγικό! επιζήμιο! και επιβλαβές! για τον τόπο μας αφήγημα! του Δημάρχου Μουζακίου,Ότι ήταν αναρμόδιος! Ότι δεν αιφνιδιάστηκε! Ότι ήταν μια δυσάρεστη αλλά εν πολλοίς αναμενόμενη εξέλιξη!!

Δυστυχώς οι φορείς και ο εμπορικός κόσμους της περιοχής μας δεν έδωσαν το απαραίτητο βάρος στον τουριστικό άξονα Μετέωρα-Μουζάκι-Λίμνη Ν.Πλαστήρα! μέσω Κερασιάς! Και προφανώς δεν αντελήφθησαν!!!  Παιχνίδια! Σκοπιμότητες! Συμφέροντα! και τις ντροπιαστικές νέες Πινακίδες!!στους κόμβους του Μουζακίου που δρομολόγησαν από καιρό αλλιώς! Κι αλλού! εμπορική και τουριστική κίνηση!

Η Δημοτική Αρχή του Μουζακίου δεν παρουσίασε ξεκάθαρη και δυναμική «πολιτική βούληση» υποστήριξης του έργου, αντιθέτως εμφάνισε έλλειψη ολιστικής προσέγγισης του διαφαινόμενου προβλήματος Απομόνωσης! της κωμόπολής μας.

Οι Πολίτες ανήσυχοι και απογοητευμένοι είδαν την τοπική αρχή να μη δύναται να ανταποκριθεί στις ανάγκες τους! Να αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων! Και να υπολείπεται των αναπτυξιακών προϋποθέσεων και απαιτήσεων της κοινωνίας.

Πέντε χρόνια πέρασαν και το προαναφερόμενο έργο δεν προχώρησε ούτε μέτρο! Κανένας δεν μας άκουγε! Κανένας δεν ενδιαφέρθηκε σοβαρά.

Γι αυτό για κάποιους «αρμόδιους του Δήμου Μουζακίου» διαπιστωτικά πλέον προκύπτουν πολιτικές ευθύνες! και υποχρέωση να λογοδοτήσουν!

Πως θα γίνει όμως αυτό όταν οι ίδιοι δεν βλέπουν! τον υπεύθυνο κι ο ένας μιλάει για μαύρες μέρες! Ο άλλος είναι αναρμόδιος! Ο προηγούμενος ρίχνει τα βάρη στην Περιφέρεια! ο μεθεπόμενος τα καταλογίζει στους Βουλευτές κ.ο.κ.

Τελικά!«Τις Πταίει;»

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής ενημερώνει τους Θεσσαλούς για την εμφάνιση εστίας Πανώλους αιγοπροβάτων
Επόμενο άρθρο Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο οδοστρωτήρας που βάζει ταφόπλακα στις δημόσιες υπηρεσίες ψυχικής υγείας και απεξάρτησης