Ειδήσεις

Αναβαθμίζει τις σχέσεις του ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα με την Κύπρο


Αναβαθμίζει τις σχέσεις του ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα με την Κύπρο, προωθώντας συνεργασίες με φορείς της μεγαλονήσου. Χθες ο δήμαρχος υποδέχθηκε ομάδα 50 Κυπρίων αδελφών οι οποίοι φιλοξενούνται στη Λίμνη Πλαστήρα. Στο καλωσόρισμά του ο κ. Νάνος αναφέρθηκε στους ισχυρούς προσωπικούς δεσμούς που έχει ο ίδιος με την Κύπρο και στην ανάγκη αποκατάστασης της ψυχικής ενότητας των όπου γης Ελλήνων. Επίσης αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις μνήμης που οργανώνει ο Δήμος για την συμπλήρωση 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974 και την συνεχιζόμενη κατοχή.  Μεταξύ των άλλων είπε ότι ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα έχει εντάξει την μόνιμη φιλοξενία παιδιών από την Κύπρο στις κατασκηνώσεις της Νεράϊδας, ενώ ειδικά φέτος θα φιλοξενηθεί τριπλάσιος αριθμός παιδιών από όλη την Κύπρο, σε σχέση με τα προηγούμενα  χρόνια. Επίσης αναφέρθηκε στο αφιέρωμα του περιοδικού «Ιστόρηση» του Δήμου που θα κυκλοφορήσει συμβολικά 20/7/2024, θεματικό τεύχος αφιέρωμα στην τραγωδία της Κύπρου και διατίθεται ελεύθερα στο διαδίκτυο.

Ακολούθησε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρο του Ινστιτούτου Ελληνικού Πολιτισμού Κύπρου, κ. Ξενή Ξενοφώντος, την πρόεδρο του Συνδέσμου Κερύνειας κ. Ανδρουλα Γρηγορίου, ενώ συμμετείχε ο αντιδήμαρχος Νεολαίας και Εκπαίδευσης, πρόεδρος των κατασκηνώσεων κ. Θ. Στεργιόπουλος.

Ο δήμαρχος πρότεινε την επέκταση της συνεργασίας κυρίως στο επίπεδο των πολιτιστικών ανταλλαγών, με συμμετοχή συλλόγων του Δήμου στο Δίκτυο φορέων για τον Ελληνικό Πολιτισμό (Ενιαίο Πολιτιστικό δόγμα) και ανάλογες ανταλλαγές.

Επίσης αναφέρθηκε στην ανακήρυξη επίτιμων δημοτών προσωπικοτήτων από την Κύπρο και την αδελφοποίηση με κατεχόμενο Δήμο, συμβολικές κινήσεις για την ψυχική ένωση Ελλαδιτών και Κυπρίων αδελφών. Προς την κατεύθυνση αυτή πρότεινε την προώθηση της λίμνης Πλαστήρα στην Κύπρο ως έναν δημοφιλή και αξιόλογο τουριστικό προορισμό.

Προηγούμενο άρθρο Στις 24 Ιουλίου η εξόφληση ΕΛΓΑ για Daniel και Elias
Επόμενο άρθρο Τρεις νέες ταινίες στο πρόγραμμα του Θερινού Σινεμά Καρδίτσας