Ειδήσεις

Υπογραφή σύμβασης για το έργο Βελτίωση σήμανσης και τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας στο επαρχιακό – εθνικό δίκτυο της Π.Ε Καρδίτσας


Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δ. Κουρέτα  και τον ανάδοχο, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Καρδίτσας  Κ. Τέλιου, η σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «Βελτίωση σήμανσης και τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας στο επαρχιακό – εθνικό δίκτυο της Π.Ε Καρδίτσας».

Το αντικείμενο της εργολαβίας αφορά εργασίες κατακόρυφης σήμανσης και τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας στο εθνικό-επαρχιακό δίκτυο της Π.Ε Καρδίτσας για τη χρονική περίοδο 2022-2025.

Δεδομένου ότι το συγκεκριμένο έργο αφορά στη συντήρηση του οδικού δικτύου, οι εργασίες θα εκτελούνται ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύπτουν, καθ’ όλη τη διάρκεια της σύμβασης κατόπιν σχετικής εντολής της Υπηρεσίας.

Οι εργασίες που θα εκτελεσθούν με βάση την εγκεκριμένη μελέτη είναι τοποθέτηση πινακίδων σήμανσης όλων των τύπων, ρυθμιστικές, αναγγελίας κινδύνου, πληροφοριακές, τοποθετημένες σε ένα ή δύο στύλους σιδερένιους ή τσιμεντένιους ύψους 2,50 μέχρι 3,30 ή και μεγαλύτερους.

Τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας σε διάφορες θέσεις και  αντικατάσταση των κατεστραμμένων (χτυπημένων) όπου αυτά υπάρχουν στο οδικό δίκτυο. Οι ακριβείς θέσεις των πινακίδων, των στηθαίων στο οδικό δίκτυο θα υποδειχθούν από την υπηρεσία.

Τα υλικά σημάνσεως και τα στηθαία ασφαλείας πρέπει απαραιτήτως να πληρούν τις εγκεκριμένες προδιαγραφές και ο ανάδοχος οφείλει να προσκομίσει επίσημα πιστοποιητικά έλεγχου στα οποία να φαίνεται ότι η ποιότητα των πινακίδων και των άλλων υλικών πληρούν τις προδιαγραφές.

Ο προϋπολογισμός του ενταγμένου έργου στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ανέρχεται σε 250.000,00 € (με ΦΠΑ) και χρηματοδοτείται από πιστώσεις του έργου με Κ.Α. 2023ΝΠ41700001 της ΣΑΕΠ 417 με ημερομηνία περαίωσης 24 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο 1η Αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Κινδύνων Πλημμύρας των Λεκανών Απορροής Ποταμών Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Δράση τώρα, για τον πλανήτη, τον άνθρωπο, το σύμπαν… γιατί το ταξίδι της επιβίωσης είναι σίγουρα πιο δύσκολο από… το ταξίδι που μετράει!!!