Ειδήσεις

Έναρξη των εκπτώσεων με διερευνητικές ματιές – Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας Αρ. Αντωνίου στο Ηχόραμα 100,8


Για το ξεκίνημα των θερινών εκπτώσεων, που άρχισαν στις 8 Ιουλίου και θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος του Αυγούστου, μίλησε στο Ηχόραμα 100,8 ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας Αριστοτέλης Αντωνίου.

Ο κ. Αντωνίου ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Μεσημεριανό Μαγκαζίνο» (καθημερινά 14:00 με 15:00) με τη Βάσω Μπαλαμπάνη και μίλησε για τις προσδοκίες του εμπορικού κόσμου καλώντας τους καταναλωτές να εμπιστευτούν την τοπική αγορά.

Αναφέρθηκε, επίσης, στο Σαββατιάτικο προαιρετικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, στην Κυριακάτικη αργία (καθώς αυτή την Κυριακή 14 Ιουλίου η αγορά μπορεί αν είναι ανοιχτή) αλλά και για τη Λευκή Νύχτα που θα ακολουθήσει στις 31 Αυγούστου.

Πιο αναλυτικά, τόνισε τα ακόλουθα:

 

Θερινές εκπτώσεις

«Πρεμιέρα θερινών εκπτώσεων τη Δευτέρα με κινήσεις διερευνητικές. Η αγορά είναι ακόμα ΄΄παγωμένη΄΄ και όλοι έμποροι ελπίζουμε στον Ιούλιο και στον Αύγουστο ώστε να ανακάμψουμε και να πάρουμε μια ανάσα μετά από δύο μήνες καταστροφικούς,. Δηλαδή Μάϊο και Ιούνιο.

Είμαστε στην αρχή των εκπτώσεων και περιμένουμε με όλη την καλύτερη πρόθεση.

Σίγουρα, ο Αύγουστος είναι πάντα η πιο καλή εποχή.

Εμείς, λόγω του ότι δεν κινηθήκαμε, όπως θα θέλαμε, τον Μάϊο και τον Ιούνιο, βλέπουμε ότι κάποιοι καταναλωτές έχουν κρατήσει το διαθέσιμο εισόδημα, έχουν κάνει κάποια οικονομία, βάσει του οικογενειακού προϋπολογισμού, για τις αρχές των εκπτώσεων.

Πάντα ελπίζουμε στο καλύτερο γιατί η αγορά μας είναι εφοδιασμένη, έχει πλήρη επάρκεια, πολύ καλές τιμές και είμαστε έτοιμοι να τους εξυπηρετήσουμε.

Έχουμε μια αγορά εύκολα προσβάσιμη, μια αγορά η οποία είναι ζηλευτή από πολλούς γειτονικούς Νομούς. Και είναι πολύ εύκολο να δεις, να συγκρίνεις και να βρεις τα πάντα.

Δυστυχώς, είμαστε μια μικρή οικονομία και δεν έχουμε αντοχές ώστε τα λίγα χρήματα που υπάρχουν, να φύγουν εκτός τοπικής αγοράς.

Γιατί μιλώντας για τοπική αγορά, δεν είναι το θέμα ότι ενισχύεις τον επαγγελματία της πόλης, αλλά ενισχύεις όλη την πόλη. Και βοηθώ την πόλη να παραμείνει όρθια και ζωντανή».

Κυριακάτικη αργία

«Παρότι υπάρχει η δυνατότητα να παραμείνει η αγορά ανοιχτή, εμείς είμαστε κάθετοι και τα τελευταία χρόνια βρισκόμαστε σε εναρμονισμό με τις θέσεις της ΕΣΕΕ.

Όλες  οι έρευνες δείχνουν ότι οι αγορές, και ειδικά της Στερεάς Ελλάδας, τις Κυριακές δεν λειτουργούν ικανοποιητικά ώστε να στηρίξουν το κατάστημα, την επιχείρηση.

Δεν είναι κάτι που αξίζει ο κόπος.

Για εμάς η Κυριακάτικη αργία είναι κάτι ιερό. Λέμε όχι την Κυριακή. Υπάρχουν και μέρες και ώρες για να βρεις και να ψωνίσεις τα πάντα.

Εμάς, η δικιά μας πρόταση, είναι την Κυριακή τα καταστήματα να μείνουν κλειστά».

 

Σαββατιάτικο ωράριο

«Είχαμε πάρει μια απόφαση στη Γενική μας Συνέλευση, τον Μάρτιο μήνα, ότι μπορούν οι συνάδελφοι, και αυτό βέβαια είναι ελεύθερο για τον καθένα, από τώρα και μέχρι 16 Αυγούστου, μπορούν τα Σάββατα να είναι κλειστοί».

 

Λευκή Νύχτα

«Τέλος Αυγούστου έχουμε οργανώσει, την τελευταία ημέρα των εκπτώσεων, να κάνουμε τη Λευκή Νύχτα.

Θα είναι για εμάς το κλείσιμο της θερινής περιόδου, θα είναι ένα γιορτινό κλείσιμο.

Παλεύουμε να ενισχύσουμε την αγορά μας και να φέρουμε κόσμο».

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Στην ορεινή Θεσσαλία και στον Δήμο Αργιθέας θα μεταφερθεί η αγωνιστική δράση της ποδηλασίας
Επόμενο άρθρο Νέα τηλέφωνα στην Υποδιεύθυνση Κτηνιατρικής Π.Ε. Καρδίτσας