Ειδήσεις

30 χρόνια ανοδικής πορείας για τη Συνεταιριστική Τράπεζα – Επετειακή εκδήλωση με ομιλητή τον Γιάννη Στουρνάρα


Τριάντα χρόνια ανοδικής πορείας συμπληρώνει η Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας και στο πλαίσιο αυτό οργανώνει επετειακή εκδήλωση, αυτή την Παρασκευή 7 Ιουνίου, με κεντρικό ομιλητή τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα. Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στις 17.00, στον 5ο όροφο του Ξενοδοχείου «ΚΙΕΡΙΟΝ» και είναι ανοιχτή για κάθε ενδιαφερόμενο. Το πρωί της Τετάρτης,  Πρόεδρος της Τράπεζας Γιώργιος Μπούκης και ο Διευθύνων της Σύμβουλος Παναγιώτης Τουρναβίτης, παραχώρησαν  συνέντευξη τύπου εν όψει της επετειακής εκδήλωσης για τα 30 χρόνια της Τράπεζας.

Ο κ. Μπούκης τόνισε πως η προσπάθεια για τη δημιουργία της Τράπεζας ξεκίνησε το 1994 από μια ομάδα ανθρώπων που αποτελούσαν τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου και τότε ήταν που κατατέθηκε η πρόταση για την ίδρυση ενός πιστωτικού Συνεταιρισμού.

«Τo 1994 μία ομάδα ανθρώπων, οι οποίοι τότε αποτελούσαν τη διοίκηση του Επιμελητηρίου Καρδίτσας καταθέσαμε μια πρόταση στην τοπική κοινωνία για τη δημιουργία μιας τοπικής τράπεζας, αφού τότε το θεσμικό πλαίσιο επέτρεπε πλέον τη δημιουργία συνεταιριστικών τραπεζών. Το 1994 ιδρύθηκε ο πιστωτικός συνεταιρισμός, που είναι μια πρώιμη μορφή των συνεταιριστικών τραπεζών, και ο οποίος το 1998, μετά από πολύ κόπο μετεξελίχθηκε σε Τράπεζα», τόνισε ο Πρόεδρος της Τράπεζας Γιώργιος Μπούκης.

«Μια Τράπεζα ισχυρή, φερέγγυα και δυναμική», κατέληξε ο κ. Μπούκης.

Από την πλευρά του, ο κ. Τουρναβίτης τόνισε πως «Το μήνυμά είναι απλό αλλά ισχυρό. Η Συνεταιριστικής Τράπεζα Καρδίτσας είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της τοπικής οικονομίας που ενισχύει την κοινωνική συνοχή και την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής».

«Το ενεργητικό μας έχει ξεπεράσει τα 250 εκατ. ευρώ , ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας ξεπερνά το 23% ενώ τα κόκκινα δάνεια είναι σε ιστορικό χαμηλό» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Τουρναβίτης.

Επίσης, έγινε γνωστό από τη Διοίκηση της Τράπεζας πως μέχρι το 2027 θα καλυφθεί όλη η Θεσσαλία με καταστήματα της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας.

Σύντομα, εξάλλου, εγκαινιάζεται το δεύτερο κατάστημα της Τράπεζας στη Λάρισα.

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ωράριο λειτουργίας των Γραφείων Ταυτοτήτων και Διαβατηρίων στις επικείμενες Ευρωεκλογές για την εξυπηρέτηση των πολιτών
Επόμενο άρθρο Στο επίκεντρο τα ζητήματα που απασχολούν τα άτομα με κινητική αναπηρία