Ειδήσεις

1ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας: Διαδικτυακή συνάντηση μαθητών eTwinning.


Τη Δευτέρα 20/5/2024 πραγματοποιήθηκε η τελική διαδικτυακή συνάντηση των μαθητών των Δ2 και Ε3 τμημάτων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας, με τους Ισπανούς εταίρους στα πλαίσια του προγράμματος eTwinning ”The Olympic project”.

Οι μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, μίλησαν με τους Ισπανούς φίλους τους, περιέγραψαν τις εντυπώσεις τους και τις καλύτερες στιγμές του προγράμματος και φυσικά έδωσαν υπόσχεση να συναντηθούν από κοντά πολύ σύντομα.

Στη συνέχεια, τραγούδησαν το ελληνικό τραγούδι ”Είμαστε πια πρωταθλητές” και άκουσαν ενθουσιασμένοι από τους Ισπανούς μαθητές τον ύμνο της τοπικής τους ομάδας.

Το κλίμα ήταν πολύ ευχάριστο και συνάμα συγκινητικό, εφόσον αυτή η συνάντηση σηματοδοτεί το τέλος του προγράμματος.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιείται από το Σεπτέμβριο έως τον Ιούνιο και έχει σκοπό να μυήσει τους μαθητές στις βασικές αρχές των Ολυμπιακών Αγώνων και μέσα από τις συνεργατικές δραστηριότητες να βοηθήσει τους μαθητές να αναπτύξουν γλωσσικές και ψηφιακές δεξιότητες.

Στα πλαίσια του προγράμματος και με αφορμή την Ολυμπιακή Εβδομάδα ”Ο δρόμος για το Παρίσι”, οι μαθητές των τάξεων Δ’,Ε’ και ΣΤ’ είχαν την ευκαιρία να συνδεθούν διαδικτυακά και να συνομιλήσουν με το χρυσό Ολυμπιονίκη των κρίκων Λευτέρη Πετρούνια ,την πρωταθλήτρια ενόργανης Βασιλική Μιλλούση και τον πρωταθλητή στα 110μ με εμπόδια Κώστα Δουβαλίδη.

Οι δράσεις ξεκίνησαν τη Δευτέρα 22/4 με ζωντανή σύνδεση και ξενάγηση στην Αρχαία Ολυμπία και ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη 24/4.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους τους Έλληνες αθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Εργαστήρι Προετοιμασίας για Συνέντευξη Εργασίας στο Παράρτημα Ρομά του Δήμου Σοφάδων
Επόμενο άρθρο Έκτακτη (δια περιφοράς) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σοφάδων