Ειδήσεις

Climate is the future – 1η διακρατική συνάντηση εταίρων του Δημοτικού Σχολείου Αγναντερού στο πλαίσιο Erasmus+KA210


Το Δημοτικό Σχολείο Αγναντερού, μοναδικό σχολείο της Α/θμιαςΕκπ/σης σε όλη την Ελλάδα που επιλέχτηκε τη σχολική χρονιά 2023-24 να συμμετάσχει σε πρόγραμμα Erasmus+KA210 μικρής κλίμακας (2oς κύκλος) ως συντονιστικό σχολείο με θέμα: ‘’ Climateisthefuture’’,  πραγματοποίησε στις 20 και 21 Μαΐου 2024 , την πρώτη συνάντηση μεταξύ των εταίρων σχολείων.Το έργο μας επικεντρώνεται στο περιβάλλον και στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής που αποτελεί μια από τις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η σχολική μας μονάδα υποδέχτηκε τις εκπαιδευτικούς από τα συνεργαζόμενα σχολεία Eser İlkokulu Sakarya της Τουρκίας, Panevezio “Zemynos” progimna zija της Λιθουανίας και Agrupamen to Vertical de Escolas de Palmela της Πορτογαλίας, αρχικά με την ένθερμη υποδοχή από μέρους μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών. Μετά από σύντομη ξενάγηση των καλεσμένων στους χώρους του σχολείου και την ολιγόλεπτη παρακολούθηση μαθημάτων στις σχολικές τάξεις ακολούθησε η κυρίως εκδήλωση που έλαβε χώρα στην αίθουσα  εκδηλώσεων του σχολείου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο αιδεσιμότατος πάτερ Βασίλειος Χαντζής, ιερέας της Κοινότητας Αγναντερού, ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Θεοφάνης Στάθης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Μαρία Καραμπέκου  και Αποστολία Αγγελάκη, ο Διευθυντής Α/θμιαςΕκπ/σης Καρδίτσας κ. Κων/νος Γκόλτσος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αγναντερού κ.  Απόστολος Τζιβέλης, το Προεδρείο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ενώ χαιρετισμό απέστειλε και ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κος Κώστας Τέλιος.

Ακολούθησαν σύντομοι χαιρετισμοί από πλευράς της Δ/ντριας της σχολικής μονάδας, του Δημάρχου Μουζακίου και του Διευθυντή Α/θμιαςΕκπ/σης για να περάσουμε στο κυρίως μέρος της εκδήλωσης.

Το ξεκίνημα έγινε με ένα τραγούδι υποδοχής από τη χορωδία του σχολείου, για να ακολουθήσει η παρουσίαση του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος στα Αγγλικά από μαθητές/τριες της Στ΄τάξης του σχολείου. Στη συνέχεια η εκπ/κός Αγγλικής Γλώσσας και Συντονίστρια του Προγράμματος καΑθηνά Καζάνα παρουσίασε αναλυτικά το πρόγραμμα από την αρχή σύλληψης της ιδέας μέχρι και την ολοκλήρωση του. Μεταξύ των διαλειμμάτων των παρουσιάσεων η σχολική χορωδία απέδωσε τραγούδια στα ελληνικά και τα Αγγλικά.  Τη λήξη της εκδήλωσης έκανε η Διευθύντρια του Σχολείου κ. Όλγα Μπαντή και έγινε η απονομή στους καλεσμένους των πιστοποιητικών συμμετοχής.

Η συνέχεια της εκδήλωσης μεταφέρθηκε στον αύλειο χώρο της σχολικής μονάδας, όπου τμήμα μαθητριών του σχολείου χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς και ακολούθως οι καλεσμένοι γεύτηκαν παραδοσιακά φαγητά και γλυκά.

Στη συνέχεια αντιπροσωπεία Μελών του Συλλόγου Διδασκόντων συνόδεψε τους προσκεκλημένους σε μια σύντομη περιήγηση στον Ιερό Χώρο των Μετεώρων για να κλείσει η πρώτη μέρα με επίσκεψη στο Μουζάκι και στον Πάμισο ποταμό, να γνωρίσουν από κοντά οι επισκέπτες μας την πληγείσα περιοχή από τις πλημμύρες και να δουν τα έργα αποκατάστασης.

Τη δεύτερη μέρα της παρουσίας των καλεσμένων μας ακολούθησε επίσκεψη στoν παράδεισο της  Λίμνης  Πλαστήρα, με συνοδεία εκπαιδευτικών του σχολείου μας και με τον τρόπο αυτό έληξε η επίσκεψη των ξένων εκπαιδευτικών ανανεώνοντας όλοι μαζί το ραντεβού για την επόμενη συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί τον  Σεπτέμβριο 2024 στην Πορτογαλία.

Προηγούμενο άρθρο Δήλωση του πρώην Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού για την αυτοδίκαιη αργία έξι υπαλλήλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Κλιμάκιο της Νέας Αριστεράς θα περιοδεύσει στην Καρδίτσα