Ειδήσεις
Tags |

Η ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ καλεί σε πικετοφορία


Απέναντι στους πολέμους που για τα κέρδη σκορπούν το θάνατο καθένας έχει την ευθύνη να μην μείνει σιωπηλός! Η Μέση Ανατολή είναι στις φλόγες, καθώς το κράτος του Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας.

Με βομβαρδισμούς από αέρα, στεριά και θάλασσα, ιδιαίτερα στη νότια και την κεντρική Γάζα, ο ισραηλινός κατοχικός στρατός συνεχίζει τη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού, αυξάνοντας συνεχώς τα θύματα και εντείνοντας την ισοπέδωση του παλαιστινιακού θύλακα.

Ο στρατός σφυροκοπά πολλές συνοικίες της νότιας πόλης Ράφα, στην οποία έχουν εγκλωβιστεί πάνω από 1,5 εκατομμύριο άμαχοι και εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι. Την ίδια ώρα, με καθημερινές δηλώσεις της η ισραηλινή κυβέρνηση επιβεβαιώνει την προετοιμασία του στρατού για ολομέτωπη χερσαία επίθεση στη πόλη, ενώ ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωσε ότι ήδη «υπάρχει ημερομηνία» για την επίθεση αυτή…

Χιλιάδες είναι οι νεκροί, ανάμεσα τους πολλά παιδιά. Ο καθολικός αποκλεισμός στερεί από τους κατοίκους του Παλαιστινιακού θύλακα το νερό, το ηλεκτρικό ρεύμα, τα τρόφιμα και τα φάρμακα.

To KKE καταδικάζει την πολύχρονη κατοχή του ισραηλινού κράτους και τα εγκλήματα που διαπράττει συστηματικά σε βάρος του παλαιστινιακού λαού -με τη στήριξη των ΗΠΑ, της ΕΕ και των συμμάχων τους.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ που με τις απαράδεκτες ανακοινώσεις τους στηρίζουν τις κατοχικές δυνάμεις είναι διπλά εκτεθειμένοι, γιατί από το 2015 σφυρίζουν αδιάφορα και αρνούνται να αναγνωρίσουν το παλαιστινιακό κράτος σύμφωνα με τη σχετική, ομόφωνη απόφαση της ελληνικής βουλής.

Ο παλαιστινιακός λαός έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τα δικαιώματά του και χρειάζεται μεγαλύτερη λαϊκή στήριξη και αλληλεγγύη για να συνεχίσει τον αγώνα του για τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής, για ανεξάρτητο κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ.

Η ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ καλεί το λαό της Καρδίτσας να εκφράσει την  αλληλεγγύη του  στον παλαιστινιακό λαό συμμετέχοντας μαζικά στην πικετοφορία που οργανώνει την Τετάρτη 15 Μάη στις 7 μμ στην κεντρική πλατεία (μπροστά στην ΑΛΦΑ τράπεζα).

Απαιτούμε ΤΩΡΑ:

  • Να σταματήσει η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού.
  • Να αποχωρήσουν τα Ισραηλινά στρατεύματα από την Λωρίδα της Γάζας.
  • Να αναγνωριστεί ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος.
  • Η ελληνική κυβέρνηση να αποσύρει τη στήριξή της στο κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ.
  • Να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο. Να γυρίσει πίσω η Φρεγάτα Ύδρα. “Δώστε λεφτά για την παιδεία όχι για του ΝΑΤΟ και της ΕΕ τα σφαγεία!”»

 

 

Προηγούμενο άρθρο Επίσκεψη του Ινστιτούτου Κομφούκιος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο 4ο Νηπιαγωγείο και 4ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Άγρα ψήφων - Ευθυμογράφημα Κώστα Βλάχου