Ειδήσεις

Ασημίνα Σκόνδρα: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγγύηση για την ασφάλεια και την πρόοδο της χώρας


Η Ελλάδα είναι μια χώρα φιλόξενη, που σέβεται τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, των Διεθνών Συμβάσεων για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, το Δίκαιο της Θάλασσας αλλά και τις αποφάσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, όπου είναι μέλος. Η Ελλάδα είναι μια χώρα με σαφή διοικητική διαίρεση, που σέβεται την διάκριση των εξουσιών και διαχωρίζονται σαφώς οι διοικητικές αρμοδιότητες του κάθε οργάνου της.

Η Ελλάδα είναι μια βαθιά δημοκρατική χώρα, που στο βάθος της ιστορίας της, πρωταγωνίστησε στις εξελίξεις της Ανατολικής Μεσογείου, όχι ως απλός παρατηρητής, αλλά ως καταλυτική δύναμη για την επίτευξη της ειρήνης. Κάθε φορά που οι γειτονικές χώρες βρέθηκαν σε ανάγκη, η χώρα μας έσπευσε σε βοήθεια με όλα τα δυνατά μέσα.

Γιατί οι Έλληνες δημοκράτες πολίτες της χώρας αυτής, πιστεύουν ουσιαστικά στον ανθρωπισμό, στα χρηστά ήθη, στην αλληλεγγύη μεταξύ των λαών και στην αλληλοβοήθεια.

Όλα τα παραπάνω επιβεβαιώθηκαν κατά την τετραετία 2019 – 2023, όταν με διακυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η χώρα μας κατόρθωσε να αναχαιτίσει σε πολύ μεγάλο βαθμό, το μεταναστευτικό ζήτημα που ταλαιπωρεί τις ακτές τις ΕΕ την τελευταία δεκαετία και πλέον, πάντα όμως τηρώντας τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου.

Η Ελλάδα  τα τελευταία 4 χρόνια εφάρμοσε μια αυστηρή, αλλά δίκαιη πολιτική στο μεταναστευτικό, για να προστατέψει τα χερσαία και θαλάσσια σύνορα της. Με αυτό τον τρόπο κατάφερε, να αποθαρρύνει τους διακινητές και να μειώσει τις ροές από τα τουρκικά παράλια. Σε απόλυτα νούμερα, η μείωση των ροών, από πάνω από 1 εκατομμύριο μετανάστες την περιόδο 2015-2019, έπεσε στις 46 χιλιάδες την περίοδο 2020-2022. Οι δομές μεταναστών έγιναν 33 από 121 και οι εκκρεμείς αιτήσεις ασύλου σήμερα, είναι λιγότερες από 20 χιλιάδες, από 200 χιλιάδες που ήταν επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

 

Τα νησιά του Αιγαίου έχουν αποσυμφορηθεί και το Λιμενικό Σώμα αδιάκοπα, διαφυλάττει τα θαλάσσια σύνορά μας, αποτρέποντας εισόδους, από τα παράλια της Τουρκίας.

Όλα τα παραπάνω μέτρα, αν και έχουν άμεσο αντίκτυπο στην εξομάλυνση του μεταναστευτικού στην Ελλάδα, δυστυχώς δεν αρκούν για την καταπολέμηση του προβλήματος στην Μεσόγειο, όπου η διακίνηση μεταναστών μέσα από διεθνή ύδατα, σε άθλιες συνθήκες, βρίσκεται ξανά σε έξαρση, με αποτέλεσμα γεγονότα όπως το πρόσφατο τραγικό ναυάγιο στα διεθνή ύδατα, ανοιχτά της Πύλου.

Από την πλευρά της, η Νέα Δημοκρατία προώθησε την διαμόρφωση μιας νέας αποτελεσματικής πανευρωπαϊκής πολιτικής, με έμφαση στη φύλαξη και προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και στην υποχρεωτική αλληλεγγύη όλων των κρατών-μελών, προς τις χώρες πρώτης υποδοχής, παράνομων μεταναστευτικών ροών.

Δυστυχώς, παρόλο που στον τομέα αυτό, το μείζον θέμα είναι η διαρκώς αυξομειούμενη μεταναστευτική – ανθρωπιστική κρίση, η Νέα Δημοκρατία και η χώρα μας έχουν να αντιμετωπίσουν έναν αντίπαλο, που προωθεί ψευδεπίγραφες πολιτικές από δήθεν ευαισθησία, ενώ στην ουσία πρόκειται για βαθιά ανθελληνικές θέσεις. Ο αντίπαλος αυτός δεν είναι άλλος, από τον ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του.

Τόσο η πολιτική τους στο μεταναστευτικό την περίοδο 2015 – 2019, όσο και η στάση τους ως αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και τώρα που επαναδιεκδικούν την ψήφο των Ελλήνων, παραμένουν βαθιά αντίθετες, στα συμφέροντα της Ελλάδας, σε όλα τα εθνικά θέματα μεγάλης σημασίας.

Όσο η Νέα Δημοκρατία ενισχύει την χώρα στην άμυνα, την ασφάλεια, την εξωτερική πολιτική και την προστασία των ευρωπαϊκών και εθνικών συνόρων της, τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ υψώνει άναρθρες κραυγές για δήθεν ανθρωπιστικά δικαιώματα και την διασύρει διεθνώς.

Τα μόνα δικαιώματα που καταπατήθηκαν, ήταν των Ελλήνων πολιτών, όταν κατά την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, απώλεσαν την ασφάλεια, την σιγουριά και την εθνική τους υπερηφάνεια, από τις ανεπαρκείς και ερασιτεχνικές πολιτικές τους, σε μείζονα ζητήματα.

Την επόμενη Κυριακή ψηφίζουμε. Στις 25 Ιουνίου επιλέγουμε Κυβέρνηση και Πρωθυπουργό για το μέλλον και την πορεία της Ελλάδας. Η Νέα Δημοκρατία είναι η στιβαρή και ισχυρή πολιτική δύναμη για την Ελλάδα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο ηγέτης εγγύηση, για την σταθερότητα, την ασφάλεια και την πρόοδο της χώρας μας.

Γράφει η Α. Σκόνδρα, υποψήφια Βουλευτής Καρδίτσας Ν.Δ.

Προηγούμενο άρθρο Διακοπή υδροδότησης στις Τ.Κ. Παλαμά, Μεταμόρφωσης και Καλυβακίων
Επόμενο άρθρο Βραβείο Smart Cities στην Περιφέρεια Θεσσαλίας