ΟΜΙΛΙΑ ΝΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΠΑΤΟΛΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΜΑ


 Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Κεντρική Προεκλογική ομιλία του συνδυασμού Θεσσαλών Δύναμη στην κωμόπολη του Παλαμά στο νομό Καρδίτσας στην οποία  κεντρικοί ομιλητές ήταν ο Υποψηφίος Περιφερειάρχης κ Απόστολος Παπατόλιας και ο Υποψηφίος Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ Φώτης Αλεξάκος. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και οι 14 Υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Καρδίτσας αυτοδιοικητικοί παράγοντες καθώς και πλήθος κόσμου που ήρθε να παρακολουθήσει την ομιλία, να συγχαρεί και να ενθαρρύνει του υποψηφίους να συνεχίσουν την προσπάθεια τους με την πεποίθηση ότι θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία. Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα ζεστό και οι πολίτες του Παλαμά έμειναν αρκετή ώρα και μετά την εκδήλωση για να συνομιλήσουν ένας ένας με τους υποψηφίους.

Τα βασικά σημεία που αναπτύχθηκαν στις ομιλίες τόσο του Υποψηφίου Περιφερειάρχη κ Παπατόλια και του Υποψηφίου Αντιπεριφερειάρχη κ Αλεξάκου ήταν τα παρακάτω:

ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με τη νέα περιφερειακή δομή της Θεσσαλίας απαντάμε με ορίζοντα το 2013, με πολιτικές και προγράμματα που θα έχουν αναφορά και στην αγροτική οικονομία του διευρυμένου Δήμου Παλαμά, όπως:

  • στήριξης των αγροτών  έχοντας ως βασικό άξονα τις παραδοσιακές καλλιέργειες (βαμβάκι, δημητριακά κλπ),
  • προώθησης των συλλογικών δομών των οικονομικών δραστηριότητων και στη περιοχή Παλαμά
  • παράλληλη ανάπτυξη του αγροτοδιατροφικού τομέα, με ταυτόχρονη αναβάθμιση της ποιότητας των Παλαμιώτικων προϊόντων (λουκάνικο, μέλι κλπ)
  • προώθηση σε συνεργασία με τον Δήμο, της γεωγραφικής ένδειξης και της ολοκληρωμένης διαχείρισης στα γεωργικά προϊόντα Παλαμά, ώστε αυτά να αποτελούν συγκριτικό πλεονέκτημα
  • Στόχος μας είναι η αύξηση του ποσοστού τυποποίησης των αγροτοδιατροφικών προϊόντων Παλαμά.

     

ΥΠΟΔΟΜΕΣ

Δεσμευόμαστε να προωθήσουμε με εντατικούς ρυθμούς:

  1. τη βελτίωση των  υποδομών της αγροτικής παραγωγής Παλαμά, δίνοντας βάρος στην ιδιαιτερότητα του προβλήματος «κόστος παραγωγής», όπως η κατασκευή ανοιχτών αγωγών άρδευσης της περιοχής Παλαμά-Φύλλου προυπ/μου 5 εκατ €, από το πρόγραμμα «Μπαλτατζής», το οποίο θα εξυπηρετήσει 150.000 στρεμ του Δ.Παλαμά.
  2.  την άμεση κατασκευή των λιμνοδεξαμενών Λεύκης & Αστρίτσας εξασφαλίζοντας περαιτέρω ποσότητες νερού με σκοπό να λύσουμε σε σημαντικό βαθμό τα προβλήματα άρδευσης των περιοχών αυτών του Παλαμά,
  3. Την αποκατάσταση μια σειράς αντιπλημμυρικών και εγγειοβελτιωτικών έργων της περιοχής του ευρύτερου Δ.Παλαμά & φυσικά
  4. τη συνέχιση της κατασκευής των έργων Αχελώου σύμφωνα με τις Πανθεσσαλικές αποφάσεις (ΠΑΣΕ) παραμένει αδιαπραγμάτευτη θέση μας και η τήρηση των σφιχτών χρονοδιαγραμμάτων ολοκλήρωσης της ζωτικής σημασίας αυτού έργου.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ (ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ -ΕΜΠΟΡΙΟ -Μ.Μ.Ε)

  • Στοχεύουμε μέσα από ένα Θεσσαλικό σχεδιασμό
  • την διακριτή στήριξη και των άλλων εκτός του αγροτικού, τομέων της επιχειρηματικότητας (μεταποίηση-εμπόριο & Μ.Μ.Ε) ώστε η οικονομία του Παλαμά να γίνει περισσότερο ανταγωνιστική
  • Θα στηρίξουμε στη περιοχή Παλαμά επενδύσεις σε όλους τους τομείς της παραγωγής και εκτιμούμε ότι η ενίσχυση του δευτερογενή τομέα (μεταποίηση αγροτικών προϊόντων), αλλά και του εμπορίου, όπου στη περιοχή έχουμε την επιχειρηματικότητα των λευκών ειδών. Αυτά θα γίνουν σε συνεργασία με την Δημοτική αρχή με σκοπό:
    1. την ανάπτυξη νέων επενδυτικών πρωτοβουλιών(π.χ τρόφιμα-ποτά),
    2. τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας (δημιουργία δικτυώσεων, σύμφωνα ποιότητας, brand name κλπ),

τα οποία θα συμβάλουν στην οικονομική ανάπτυξη και στην κοινωνική συνοχή του τόπου.

  • Την ουσιαστική λειτουργία της ΒΙ.ΠΕ, σε συνδυασμό με την κατασκευή ενός Εμπορευματικού Κέντρου, κοντά στην περιοχή που θα αξιοποιήσει την διακίνηση όλου του παραγωγικού πλούτου της Θεσσαλίας. Εδώ επισημαίνω το πλεονέκτημα της κεντροβαρούς θέσης που έχει η περιοχή Παλαμά, στον συγκοινωνιακό ανασχεδιασμό, που συντελείται  στην Κεντρική Ελλάδα μέσω του αυτοκινητόδρομου Ε65, που τέμνει τη περιοχή του διευρυμένου Δήμου.

ΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ  ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Ο υπο διαμόρφωση νέος οδικός χάρτης της περιοχής αποτελεί τον καταλύτη για την ανάπτυξη της οικονομίας του Παλαμά. Ο οδικός σχεδιασμός μας για την ευρύτερη περιοχή θα κινηθεί με σημαντικές και καθοριστικές παρεμβάσεις που θα πραγματοποιήσουμε, όπως:

  • Στο Αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδας και τις σύγχρονες οδικές συνδέσεις που απαιτούνται για να γίνει προσβάσιμος
  • Στο δρόμο Δέλτα – παράκαμψη Γοργοβιτών – Παλαμά -όρια Νομού,
  • Της οδού Καρδίτσα – Δέλτα που θα προβλέπει δυο λωρίδες ανά κατεύθυνση, διαχωριστική νησίδα και παράλληλους δρόμους.
  • Την παράκαμψη Συκεώνας
  • Την παράκαμψη Ιτέας
  • Τον δρόμο Προάστιο-Μακρυχώρι.
  • Συνέχιση προγράμματος συντηρήσεων (ασφαλτικές εργασίες, τεχνικά, σήματα, χρώμα διαγράμμισης) με ειδικές εργολαβίες στην ευρύτερη περιοχή του Δ. Παλαμά.

Με τα συγκοινωνιακά αυτά έργα επιτυγχάνεται πλήρης ανατροπή στην ευρύτερη περιοχή Παλαμά με σημαντικά οφέλη για τη πόλη και τα χωριά.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ

Η ποιότητα ζωής των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής Παλαμά μπαίνουν ψηλά στην ατζέντα των ζωτικών προτεραιοτήτων μας. Η Ύδρευση της Ανατολικής πλευράς του Νομού από την Λίμνη Σμοκόβου, αποτελεί καθημερινή μας μέριμνα. Είναι γνωστές οι ουσιαστικές παρεμβάσεις που έγιναν από τη παρούσα Νομαρχιακή Αρχή, οι οποίες θα ενταθούν ακόμη περισσότερο για την ολοκλήρωση του έργου από το ΕΣΠΑ.

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ- ΠΡΟΝΟΙΑΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Στους τομείς της υγείας και πρόνοιας η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση Θεσσαλίας αναλαμβάνει σημαίνοντα ρόλο αφού θα ασκήσει τις ουσιαστικές αρμοδιότητες των Υγειονομικών Περιφερειών (Δ.Υ.Π.Ε) για εξορθολογισμό και καλύτερο συντονισμό των υπηρεσιών Υγείας. Είναι γνωστό το πρόβλημα της Πρωτοβάθμιας υγειονομικής φροντίδας ειδικά σε κάποια χωριά του Παλαμά.

Τα προνοιακά προγράμματα του Δήμου Παλαμά θα τύχουν ιδιαίτερης υποστήριξης.  Επιδίωξή μας είναι με την αποκέντρωση αρμοδιοτήτων και πόρων, να υποκαταστήσουμε τις ανεπάρκειες του κρατικού μηχανισμού στο τομέα της δημόσιας Υγείας με ένα σφικτό και αποτελεσματικό οργανόγραμμα υπηρεσιών, το οποίο θα εκτείνεται και στη περιοχή του Δ.Παλαμά, με σκοπό να συμβάλουμε καθοριστικά στη προστασία του πολίτη.

Προηγούμενο άρθρο Μεικτό κλιμάκιο της Νομαρχίας άρχισε ελέγχους στα κυλικεία των σχολείων
Επόμενο άρθρο Κ. Καρδαράς: οι «ελεύθεροι Θεσσαλοί» Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση