Ποιος κοροϊδεύει ποιόν;


 

Του Φώτη Σπύρου, Υποψήφιου περιφερειακού συμβούλου του συνδυασμού «Θεσσαλών Δύναμις» – Απόστολου Παπατόλια

Μετά την ψήφιση του νόμου για τον  Καλλικράτη αλλά και όσο πλησιάζουμε στις Αυτοδιοικητικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, ανέκυψαν κάποια ερωτήματα:

  • 1. Κατά πόσο ο νόμος αυτός είναι ο καλύτερος για να καλύψει όλο το φάσμα της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Αυτοδιοίκησης και
  • 2. Εάν στις εκλογές αυτές πρέπει να ψηφίσουμε εκείνους που υποστηρίζουν ότι πρέπει να εκφράσουμε την αντίδρασή μας κατά του μνημονίου και της Τρόικας.

Το πρώτο ζήτημα δεν το θέτουν κάποιοι κάνοντας κριτική. Όχι, το θέτουν υποψήφιοι που, ενώ είναι αντίθετοι με τον «Καλλικράτη», εν τούτοις ζητούν την ψήφο σ’ αυτές τις εκλογές, που γίνονται για πρώτη φορά με αυτόν τον νόμο. Η κοροϊδία βέβαια μεγαλώνει και γίνεται επικίνδυνη για εκείνους που ενώ είναι υποψήφιοι περιφερειάρχες, είναι συγχρόνως και αντίθετοι με τον νόμο, ενώ γνωρίζουν ότι για πρώτη φορά στα αυτοδιοικητικά χρονικά ο περιφερειάρχης είναι εκλεγμένος και όχι διορισμένος.

Το δεύτερο ζήτημα και ίσως το πιο ενδιαφέρον, το θέτουν κυρίως οι αυτοδιοικητικοί  υποψήφιοι ολόκληρης της αντιπολίτευσης. Σε σχετικές λοιπόν ερωτήσεις δημοσιογράφων, απαντούν ότι «..τώρα είναι ευκαιρία να καταδικάσουμε το μνημόνιο…» ζητώντας από τους πολίτες την ψήφο και καλώντας τους συγχρόνως να καταψηφίσουν τους κυβερνητικούς υποψηφίους.   Δηλαδή επικεντρώνουν κυρίως την ρητορική τους και την προσπάθεια τους στην αντιμνημονιακή ψήφο.

 Μα θα πει κάποιος καλοπροαίρετος και νουνεχής πολίτης όπως είναι οι περισσότεροι πολίτες: Εμείς θέλουμε Δημάρχους και Περιφερειάρχες που ούτως ή άλλως θα εκλεγούν με τον ισχύοντα και προσφορότερο ίσως νόμο, τον «Καλλικράτη», για να δουλέψουν για τις αυτοδιοικητικές υποθέσεις της περιοχής τους και να παλέψουν για την υλοποίηση και βελτίωση του νόμου. Κι όλα αυτά μέσα από προγράμματα και πολιτικές που θα ωφελούν τους δημότες. Δεν ψηφίζουμε βουλευτές για εθνικές εκλογές. Ψηφίζουμε πρόσωπα ικανά-αυτοδιοικητικά, για να διαχειριστούν τις τοπικές υποθέσεις και όχι να καταγγέλλουν από το πρωί έως το βράδυ το μνημόνιο.  Αυτό θα το κάνουν κάποιοι άλλοι από άλλα θεσμικά όργανα και από άλλες θέσεις.

Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν ότι υπάρχει προφανής κοροϊδία, αυτών, που, ενώ συμμετέχουν στις εκλογές με όσα προβλέπει ο «Καλλικράτης», είναι αντίθετοι με τον «Καλλικράτη» και αυτών που λένε ψηφίστε μας, για να καταγγείλουμε το μνημόνιο.

Ποίος κοροϊδεύει ποιόν;

Την απάντηση θα την δώσουν οι πολίτες,  γιατί θα ψηφίσουν  για την πρόοδο του τόπου τους, ανεξάρτητα αν συμφωνούν ή διαφωνούν με το μνημόνιο ή με τον Καλλικράτη.

Προηγούμενο άρθρο Με την πρυτάνεια συναντήθηκε ο πανεπιστημιακός Κώστας Αγοραστός
Επόμενο άρθρο Ενα πρότυπο μουσείο πόλης σε φάση ολοκλήρωσης