Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής και πρώην υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η προκήρυξη του διαγωνισμού από τον ΔΕΣΦΑ για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου από τη Βιομηχανική Περιοχή Κορίνθου προς τη Μεγαλόπολη για την τροφοδοσία με φυσικό αέριο του υπό κατασκευή νέου ενεργειακού κέντρου της ΔΕΗ ισχύος 835 MW αποτελεί ένα ιδιαίτερης σημασίας γεγονός.
Πρόκειται για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 130 εκατ. ευρώ που προγραμματίστηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης το Φεβρουάριο του 2007 και αποφασίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΕΣΦΑ τον Ιούλιο του 2007. Ουσιαστικά αποτελεί τη β΄ φάση, μετά την επέκταση του κεντρικού αγωγού από την Μάνδρα Αττικής έως τη Βιομηχανική Περιοχή Κορινθίας μήκους 42 χλμ., που ολοκληρώθηκε το 2007. Το έργο αυτό θα έχει σημαντικές αναπτυξιακές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις για όλη την Πελοπόννησο.
Πρώτον: Θα συμβάλει στην αντικατάσταση των πεπαλαιωμένων ρυπογόνων λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ με σύγχρονες μονάδες φυσικού αερίου πολύ χαμηλότερων εκπομπών αερίων ρύπων, που διασφαλίζουν την επάρκεια σε ηλεκτρική ενέργεια όλης της Πελοποννήσου με ορίζοντα που υπερβαίνει το 2020.
Δεύτερον: Αποτελεί τη βάση για την κατασκευή των αναγκαίων κλάδων φυσικού αερίου για την τροφοδότηση επιχειρήσεων και νοικοκυριών σε πολλές πόλεις της Πελοποννήσου με προφανή οικονομικά οφέλη. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του 2007, προβλεπόταν η επέκταση του φυσικού αερίου σε πρώτη φάση προς την Κόρινθο, την Αρκαδία, την Πάτρα, την Αργολίδα, τη Μεσσηνία και τη Λακωνία.
Εξίσου σημαντικό γεγονός είναι η έναρξη, πριν λίγες ημέρες, της διασύνδεσης των συστημάτων ηλεκτρικής ενέργειας Ελλάδας-Τουρκίας, αλλά και ολόκληρου του ηλεκτρικού συστήματος της Ευρώπης, μέσω γραμμών υπερυψηλής τάσης, που άρχισε να κατασκευάζεται από το τέλος του 2005.
Πρόκειται για το δεύτερο σημαντικότερο ενεργειακό έργο μεταξύ των δύο χωρών, μετά την κατασκευή και τη λειτουργία του Ελληνοτουρκικού αγωγού φυσικού αερίου.
Υπενθυμίζω ότι τα συστήματα ηλεκτρικής ενέργειας των δύο χωρών διασυνδέθηκαν με γραμμή υψηλής τάσης στις 6 Αυγούστου του 2007, σε συνέχεια Πρωτοκόλλου Ανταλλαγής ηλεκτρικής ενέργειας που υπέγραψα στις 19 Ιουλίου του 2007 στην Άγκυρα με τον τότε Τούρκο υπουργό Ενέργειας και Φυσικών Πόρων κ. Μεχμέτ Χιλμί Γκιουλέρ.
Χαιρετίζω αυτά τα δύο σημαντικά γεγονότα που αποδεικνύουν ότι η χώρα μας μπορεί να υπερβεί την κρίση και να πάει μπροστά όταν η μια κυβέρνηση χωρίς μεμψιμοιρίες χτίζει στο θετικό έργο και τον προγραμματισμό της προηγούμενης κυβέρνησης.»