Νέες αποφάσεις της Ν.Ε Έργων


Πιο αναλυτικά και συγκεκριμένα κατά την σημερινή συνεδρίαση της η Νομαρχιακή Επιτροπή Έργων Υποδομής και Ποιότητας Ζωής υπό την Προεδρία του Αντινομάρχη κ. Β. Νίκου μεταξύ άλλων αποφάσισε:

1. Την έγκριση του αποτελέσματος της δημοπρασίας για την ανάδειξη αναδόχου κατασκευής του έργου «Διαμόρφωση χώρων στάθμευσης στη θέση Καλύβια Πεζούλας και στο Νεοχώρι» προϋπολογισμού 110.000,00€ με ΦΠΑ. Το έργο χρηματοδοτείται από τις πιστώσεις του Προγράμματος Πίνδου. Το αντικείμενο του έργου αφορά την κατασκευή χώρων στάθμευσης του Δήμο Νεβρόπολης και ειδικά σε 2 θέσεις στα Καλύβια Πεζούλας και στην θέση Προφήτης Ηλίας. Θα γίνει διαμόρφωση και ασφαλτόστρωση του χώρου, διαγράμμιση που θα ορίζει τις θέσεις στάθμευσης, φωτισμό και σήμανση. Το έργο ανατέθηκε στην Κ/Ξ ΜΑΚΡΗ ΑΡΙΣΤΕΑ – ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΗΛΙΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.» με μέση έκπτωση δημοπρασίας πέντε και είκοσι εννέα εκατοστά τοις εκατό (25,29%) που είναι και η χαμηλότερη προσφορά.

2. Την έγκριση της μελέτης και των τευχών δημοπράτησης του έργου «Διαμόρφωση χώρου περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης στη θέση Άγιος Νικόλαος της ευρύτερης περιοχής του όρους Βουτσικάκι Κοινότητας Ανατολικής Αργιθέας» προυπ. 40.000,00€ με ΦΠΑ.

Το έργο χρηματοδοτείται από τις πιστώσεις του Προγράμματος Πίνδου. Το αντικείμενο του έργου αφορά την διαμόρφωση χώρου περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης στη θέση «Άγιος Νικόλαος» της ευρύτερης περιοχής του όρους Βουτσικάκι και συγκεκριμένα θα κατασκευαστεί τοίχος αντιστήριξης, θα γίνει διαμόρφωση χώρου με επίχωμα, επέκταση της υπάρχουσας πλατείας και επίστρωση με χονδρόπλακες ακανόνιστες και κατασκευή ξύλινων σκαλοπατιών για την επικοινωνία των υπαρχόντων παταριών.

3. Την έγκριση της μελέτης των τευχών δημοπράτησης και των όρων διακήρυξης του έργου «Εργασίες επισκευής και συντήρησης στο Δημοτικό Σχολείο Τ.Δ. Αμπέλου» προϋπολογισμού 60.000,00€ με ΦΠΑ.

Με την συγκεκριμένη εργολαβία θα γίνει αντικατάσταση της στέγης, απομάκρυνση στοιχείων από αμίαντο και χρωματισμός του κτιρίου εσωτερικά και εξωτερικά.

4. Την έγκριση του αποτελέσματος της δημοπρασίας για την ανάδειξη αναδόχου κατασκευής του έργου «Ανάδειξη Νερόμυλου – Δριστέλλας και περιβάλλοντος χώρου στη θέση Γκούρα στο Τ.Δ. Ανθηρού» προϋπολογισμού 30.000€ με ΦΠΑ.

Προβλέπονται εργασίες αρμολόγησης του Νερόμυλου, πλακόστρωσης του μονοπατιού που οδηγεί στη θέση Γκούρα, κατασκευή τοίχου αντιστήριξης στο μονοπάτι, κατασκευή ξύλινης πεζογέφυρας και πλακόστρωση στη θέση Γκούρα. Το έργο δημοπρατήθηκε στις 27-05-2008 και ανατέθηκε στην εργοληπτική επιχείρηση “ΚΩΤΗΣ ΗΛΙΑΣ” Το έργο χρηματοδοτείται από τις πιστώσεις  του Προγράμματος Πίνδου.

5. Την έγκριση της αναγνωριστικής συγκοινωνιακής μελέτης & της αναγνωριστικής γεωλογικής μελέτης, οδού «Παράκαμψη Τ.Δ Νεοχωρίου και Μπελοκομίτη» προυπ. 145.000,00€

Αντικείμενο του έργου είναι η μελέτη οδού για την παράκαμψη των οικισμών Νεοχωρίου & Μπελοκομίτη, με αρχή την ευρύτερη περιοχή πριν το Νεοχώρι, περίπου 1 χλμ πριν το ξενοδοχείο «ΝΑΪΑΔΕΣ» και τέλος οδού την περιοχή της διασταύρωσης προς Καρίτσα. Η νέα οδός θα έχει μήκος περίπου 6 χλμ. ενώ η γενικότερη ζώνη διέλευσης βασίζεται στην εγκεκριμένη προμελέτη του οδικού κυκλώματος Ταυρωπού του 1983. Περιλαμβάνει επίσης 3 κόμβους, τον κόμβο εισόδου στο Νεοχώρι στην αρχή του έργου, τον κόμβο Μπελοκομίτη – Νεοχωρίου και τον κόμβο Μπελοκομίτη – Καρίτσας στο τέλος του έργου. Το έργο χρηματοδοτείται από τις πιστώσεις  του Προγράμματος ΣΑΝΑ-3.

6. Την έγκριση της μελέτης των τευχών δημοπράτησης και των όρων διακήρυξης του έργου «Αντικατάσταση στέγης παλαιού κτιρίου Γυμνασίου – Λ.Τ. Ματαράγκας» προυπ. 54.000,00€ με ΦΠΑ.

Με την συγκεκριμένη εργολαβία θα γίνει αντικατάσταση τεγίδων, επιτεγίδων, σανιδώματος και επικεράμωσης στο Γυμνάσιο-Λ.Τ Ματαράγκας καθώς και κουφωμάτων με νέα αλουμινίου.

7. Την έγκριση της μελέτης των τευχών δημοπράτησης και των όρων διακήρυξης του έργου «Εργασίες ανακαίνισης στο Δημοτικό Σχολείο Κρυονερίου» προυπ. 15.000,00€ με ΦΠΑ.

Οι εργασίες που περιλαμβάνονται στη μελέτη είναι η καθαίρεση των εξωτερικών επιχρισμάτων του σχολείου και αποκάλυψη της λιθοδομής, αρμολόγημα της λιθοδομής, επένδυση της δεξαμενής καυσίμων με δρομικό τοίχο, ώστε αυτή να απομονωθεί από το υπόλοιπο λεβητοστάσιο, αποξήλωση και  τοποθέτηση καινούργιας καμινάδας από ανοξείδωτη λαμαρίνα κλπ.

8. Την έγκριση της μελέτης και τευχών δημοπράτησης του έργου «Συντήρηση Πέτρινων Δημοτικών Σχολείων και επανάχρησή τους ως Κέντρα Κατάρτισης» προϋπολογισμού 140.000,00€ με ΦΠΑ.

Το αντικείμενο του έργου αφορά την συντήρηση Πέτρινων Δημοτικών Σχολείων στους ορεινούς δήμους με σκοπό τη λειτουργία τους ως Κέντρα Κατάρτισης. Το έργο χρηματοδοτείται από τις πιστώσεις  του Προγράμματος Πίνδου.

9. Την έγκριση της  μελέτης και τευχών δημοπράτησης του έργου «Ανάπλαση χώρου στη θέση Άγιος Μάρκος Δήμου Ρεντίνας» προϋπολογισμού 40.000,00€ με ΦΠΑ.

Το έργο χρηματοδοτείται από τις πιστώσεις  του Προγράμματος Πίνδου. Το φυσικό αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει την παρέμβαση στον ομώνυμο κοντινό λόφο του Αγ. Μάρκου σχεδόν δίπλα από τον οικισμό της Ρεντίνας, δηλαδή τον σχεδιασμό νέων μονοπατιών και της πλακόστρωσης αυτών, τον σχεδιασμό σημείων στάσης και αναψυχής, εξοπλισμού (βρύση, κατασκευές σκίασης και στήριξης φυτών) και την ενίσχυση του χώρου πρασίνου.

10. Την έγκριση της μελέτης και τευχών δημοπράτησης του έργου «Συντήρηση Ι.Μ. Κορώνας» προϋπολογισμού 200.000,00€ με ΦΠΑ.

Το έργο χρηματοδοτείται από τις πιστώσεις  του Προγράμματος Πίνδου. Το φυσικό αντικείμενο περιλαμβάνει την συντήρηση της αγιογράφησης και συντήρηση εσωτερικών επιχρισμάτων του Ι.Ν. Κορώνας.

11. Την έγκριση της παράτασης προθεσμίας κατασκευής του έργου «Βελτίωση άρδευσης αγροκτημάτων ευρύτερης περιοχής Φύλλου» μέχρι 30-6-2008  αντί της συμβατικής 22-5-2008, ώστε να ολοκληρωθεί η κατασκευή του.

12. Την έγκριση της μελέτης των τευχών δημοπράτησης και των όρων διακήρυξης του έργου «Προμήθεια υλικών αρδευτικών γεωτρήσεων.

Στο φυσικό αντικείμενο της μελέτης περιλαμβάνεται η προμήθεια στελεχών (σωλήνες – άξονες -κουζινέτα)   για   την   αποκατάσταση   της   λειτουργικότητας   γεωτρήσεων   δικαιοδοσίας Τ.Ο.Ε.Β. Θεσσαλιώτιδας λόγω πτώσης στάθμης του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα, ώστε να αποφευχθούν ζημιές στις καλλιέργειες λόγω της λειψυδρίας που πλήττει το Νομό μας.

13. Την έγκριση της μελέτης των τευχών δημοπράτησης και των όρων διακήρυξης του έργου «Αποκατάσταση λειτουργικότητας του αρδευτικού έργου Τ.Δ. Καλυβίων Πεζούλας»

Αναλυτικά στο φυσικό αντικείμενο περιλαμβάνεται η καθαίρεση  διώρυγας ορθογωνικής διατομής  συνολικού  μήκους 60μ. και επανακατασκευή αυτής από οπλισμένο σκυρόδεμα κατ. 016/20.

14. Την έγκριση της μελέτης των τευχών δημοπράτησης και των όρων διακήρυξης του έργου «Αποκατάσταση λειτουργικότητας γεωτρήσεων και αντλιοστασίων». προϋπολογισμού 99.603,00€ με τη δαπάνη για Φ.Π.Α.

Η εργολαβία αφορά την εκτέλεση εργασιών συντήρησης και εξοπλισμού γεωτρήσεων καθώς και παρόχθιων αντλιοστασίων δικαιοδοσίας Τ.Ο.Ε.Β. και Δήμων.

15. Την έγκριση της μελέτης των τευχών δημοπράτησης και των όρων διακήρυξης του έργου «Προμήθεια σωλήνων επιφανειακών δικτύων άρδευσης».

Αφορά την προμήθεια σωλήνων άρδευσης για την αποκατάσταση της λειτουργικότητας επιφανειακών αρδευτικών δικτύων των Τ.Ο.Ε.Β. και των Δήμων του νομού. Οι σωλήνες θα χρησιμοποιηθούν για την αντικατάσταση υπαρχόντων επιφανειακών αγωγών άρδευσης, οι οποίοι λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών (πλημμύρες, παγετός κλπ) αλλά και της παλαιότητας τους παρουσιάζουν μεγάλες απώλειες νερού.

Προηγούμενο άρθρο Στηρίζει την εθελοντική αιμοδοσία ο Δήμος Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Παρουσιάζεται ο 10ος τόμος των «Καρδιτσιώτικων Χρονικών»