Εντυπωσίασαν οι εκδηλώσεις παραδοσιακού θερισμού – αλωνισμού


Οι εκδηλώσεις παραδοσιακού Θερισμού-Αλωνισμού που πραγματοποιήθηκαν στο χώρο του Αγροτικού-Λαογραφικού Μουσείου την Τετάρτη 11 Ιουνίου 2008, διοργανώθηκαν  με σκοπό να βιώσουν οι νέοι τις πατροπαράδοτες γεωργικές εργασίες και να γνωρίσουν τα μέσα (εργαλεία) που χρησιμοποιούνταν για να θερίσουν και να αλωνίσουν οι παλαιότερες γενιές.

Οι επισκέπτες μας εντυπωσιάστηκαν από τις εκδηλώσεις, οι μεγαλύτεροι συγκινήθηκαν βλέποντας την αναβίωση του παραδοσιακού θερισμού-αλωνισμού καθώς τους πλημμύρισαν αναμνήσεις και οι νέοι  έμειναν έκπληκτοι από τον τρόπο που εργάζονταν οι παλιοί στα χωράφια για να βγάλουν το ψωμί τους.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος κ. Δημήτριος Αγγέλου, οι Αντιδήμαρχοι κ. Ζιάκας και κ. Λωρίδας, το Δημοτικό Συμβούλιο, οι Διευθυντές, οι Δάσκαλοι, οι Νηπιαγωγοί και οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων του Δήμου Φύλλου και του 2ου Δημοτικού Σχολείου Παλαμά. Επίσης έστειλαν με τηλεγράφημα ευχές, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Κωνσταντίνος Ρόβλιας και ο βουλευτής της ΝΔ κ.  Κωνσταντίνος Τσιάρας.

Ο Πρόεδρος του Αγροτικού-Λαογραφικού Μουσείου κ. Αγγέλου αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει την επιτροπή που βοήθησε στην οργάνωση των εκδηλώσεων, το Αγροτικό-Λαογραφικό Μουσείο και όλους εκείνους που με την παρουσία τους βοήθησαν στην επιτυχία αυτών των εκδηλώσεων.

Προηγούμενο άρθρο Εύλογες και δικαιολογημένες οι διαμαρτυρίες του ΤΟΕΒ Ταυρωπού
Επόμενο άρθρο Στηρίζει την εθελοντική αιμοδοσία ο Δήμος Καρδίτσας