Στηρίζει την εθελοντική αιμοδοσία ο Δήμος Καρδίτσας


Υπάλληλοι του Δήμου με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο κ. Βασίλη Νίκου διένειμαν φυλλάδια του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Νομού Καρδίτσας σε καφετέριες και εμπορικά καταστήματα της πόλης.

Η έλλειψη και η ανεπάρκεια αίματος είναι μια κατάσταση που θέτει σε άμεσο κίνδυνο την ζωή όσων χρειάζονται το αίμα ως θεραπευτικό μέσο. Γι’ αυτό, η εθελοντική αιμοδοσία είναι μια χειρονομία καλής θέλησης, φροντίδας και αγάπης προς τον συνάνθρωπό μας. Δεν υπάρχει πολυτιμότερο δώρο απ’ την εθελοντική αιμοδοσία, αφού στην πραγματικότητα είναι ένα δώρο ζωής γι’ αυτόν που το δέχεται.

Ο Δήμος Καρδίτσας στέκεται αρωγός σε κάθε προσπάθεια και στηρίζει πρωτοβουλίες ευαισθητοποίησης των πολιτών και ενημέρωσής τους για την αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας. Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα το πρωί υπάλληλοι του Δήμου και ο Διευθυντής και το προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο κ. Βασίλη Νίκου διένειμαν φυλλάδια του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Νομού Καρδίτσας σε καφετέριες και εμπορικά καταστήματα του κέντρου της πόλης βρίσκοντας θετική ανταπόκριση από τους δημότες.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Βασίλης Νίκου δήλωσε σχετικά με την πρωτοβουλία αυτή:

«Κάθε μέρα εκατοντάδες συνάνθρωποί μας χρειάζονται αίμα. Οι ανάγκες της χώρας μας για αίμα δεν καλύπτονται, με αποτέλεσμα να εισάγουμε και να θεωρείται πολύ σημαντική η εθελοντική αιμοδοσία. Η ανάγκη για αίμα, που σήμερα μπορεί να αφορά άλλους, αύριο ίσως αφορά εμάς ή κάποιον δικό μας άνθρωπο. Δίνοντας αίμα προσφέρουμε ζωή στους συνανθρώπους μας.

Ο Δήμος Καρδίτσας συμμετέχει στην προσπάθεια των φορέων της περιοχής μας για ευαισθητοποίηση των πολιτών στο θέμα της αιμοδοσίας πιστεύοντας ότι για ένα ζήτημα ζωής, όπως αυτό, απαιτείται η συστράτευση όλων.

Ο καλύτερος τρόπος για να γιορτάσουμε την 14η Ιουνίου που είναι η Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη είναι να αφιερώσουμε λίγα λεπτά από το χρόνο μας για να προσφέρουμε αίμα.

Δεν είναι δύσκολο, κι όμως είναι σωτήριο. Ας το κάνουμε όλοι.»

Προηγούμενο άρθρο Εντυπωσίασαν οι εκδηλώσεις παραδοσιακού θερισμού - αλωνισμού
Επόμενο άρθρο Νέες αποφάσεις της Ν.Ε Έργων