Ειδήσεις

Συνάντηση Γ. Κωτσού με Κ. Σκρέκα: Η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Μεσοχώρα δηλώνει την πρόθεση της Κυβέρνησης να ολοκληρωθεί το έργο!


«Η ολοκλήρωση και λειτουργία του Υδροηλεκτρικού Εργοστασίου της Μεσοχώρας είναι μέσα στις προτεραιότητες της Κυβέρνησής μας και αυτό σηματοδοτεί η επιτόπια επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη το Σάββατο 30/1/2021»!

Τα παραπάνω προέκυψαν από τη συνάντηση που είχε ο Βουλευτής Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός με τον αρμόδιο για το έργο Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ.  Κώστα Σκρέκα, κατά την οποία ο Καρδιτσιώτης πολιτικός τον συνεχάρη για την ανάληψη των υψηλών καθηκόντων του Υπουργού σε ένα πολύ σημαντικό χαρτοφυλάκιο για την ανάπτυξη της χώρας.

Σημειώνεται ότι οι δύο Δυτικοθεσσαλοί πολιτικοί είναι από τους υποστηρικτές αυτού του τόσο σημαντικού έργου που δυστυχώς παραμένει ανενεργό τα τελευταία 20 χρόνια παρά το γεγονός ότι και το φράγμα είναι κατασκευασμένο, αλλά και το Υδροηλεκτρικό εργοστάσιο εγκατεστημένο, έχοντας στοιχίσει στην Εθνική οικονομία περίπου 450 εκατομμύρια €.

Πρέπει να υπογραμμίσουμε δε, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πρώτος Πρωθυπουργός που επισκέπτεται το έργο και προφανώς με την κίνηση αυτή υποδηλώνει την αποφασιστικότητα της σημερινής Κυβέρνησης να προχωρήσει και να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα έχουν προκύψει από την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ.

Αν το εργοστάσιο λειτουργούσε αυτά τα 20 χρόνια παράγοντας 165 MW καθαρής ενέργειας, θα απέδιδε 30 εκατομμύρια € ετησίως στη ΔΕΗ και επί της ουσίας θα είχε αποσβέσει το κόστος του και θα απέδιδε κέρδη στην επιχείρηση.

Ο κ. Κωτσός έθεσε στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας το ζήτημα που έχει προκύψει με το πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ». Ο κ. Κωτσός επισήμανε στο νέο Υπουργό πως το ισχύον σύστημα αξιολόγησης των προτάσεων που κατατίθενται, το οποίο βασίζεται στο χρόνο και μόνο υποβολής της πρότασης είναι άδικο.

Ο κ. Σκρέκας τόνισε πως στο επόμενο «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΤ ΟΙΚΟΝ» θα αλλάξει ο τρόπος αξιολόγησης των προτάσεων και θα υπάρχει μοριοδότηση αυτών, ανάλογα με το εισόδημα, την ενεργειακή αναβάθμιση, την οικογενειακή κατάσταση κλπ.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Παν/μιο Θεσσαλίας: Συμμετοχή Μελών ΔΕΠ στα Τομεακά Επιστημονικά Συμβούλια
Επόμενο άρθρο ΤΕΕ-Κ&Δ Θεσσαλίας: Εργαλείο για τον μετασχηματισμό των τοπικών οικονομιών η Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου