Την 9η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια ημέρα κατά της Διαφθοράς σε ανακοίνωσή της η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, επισημαίνει ότι η επέτειος «αποτελεί αφορμή για να αναδείξουμε ως Τοπική Αυτοδιοίκηση τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στη λειτουργία των Δήμων, προκειμένου να ανατραπούν αρνητικά στερεότυπα και να ενισχυθεί η διαφάνεια σε όλα τα στάδια της δημοτικής διακυβέρνησης».
Δυστυχώς όμως Η ΚΕΔΕ «άλλα λέει, άλλα κάνει κι άλλα εννοεί»: Με την 656/1-12- 2020 ΟΜΟΦΩΝΗ απόφασή της, προτείνει να απαλλαγούν από κάθε πειθαρχική, ποινική και άλλη ευθύνη πρώην και νυν δήμαρχοι μικρών ορεινών/νησιωτικών Δήμων, για τους οποίους έχουν ασκηθεί διώξεις και βρίσκονται ενώπιον της Δικαιοσύνης. Μάλιστα ειδικεύει το επίμαχο διάστημα (από το 2016 και έπειτα, ποιο φωτογραφικό δεν γίνεται), για όσους δεν έκαναν Διαγωνισμούς, αλλά γλιστρώντας με το κατεπείγον του άρθρου 32, χωρίς να υπάρχει ανάγκη. Ουσιαστικά με τον τρόπο αυτό ανέθεταν παράνομα έργα έως 60.000 € (ανά ανάθεση) σε εργολάβους της αρεσκείας τους. Κάποιοι εξ’ αυτών μετά από ελέγχους των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης είναι ήδη κατηγορούμενοι. Για να αποφύγουν το ειδώλιο και την τιμωρία, κινούνται πολιτικά και εξασφάλισαν την απόφαση της ΚΕΔΕ, η οποία κατατέθηκε στο Υπουργείο για να γίνει Νόμος του Κράτους!
Απομένει στη Βουλή να δούμε τι θα κάνουν Κυβέρνηση και πολιτικά κόμματα με τη φωτογραφική αυτή διάταξη και τους ελάχιστους, θέλουμε να πιστεύουμε, υπόδικους. Απομένει να δούμε αν θα βάλουν τελικά το πλυντήριο, για να απαλλάξουν νυν και πρώην δημάρχους «ορεινών δήμων» και με νόμο να τεθούν στο αρχείο οι βρώμικες υποθέσεις, πριν προλάβει να τις διερευνήσει η Δικαιοσύνη…
Αν τελικά γίνει νόμος καταστρατηγούνται οι έννοιες της Δικαιοσύνης, του Συντάγματος, της Δημοκρατίας. Πρόκειται για μία ακόμα ηθική ήττα. Για επιβεβαίωση της ηθική σήψης και παρακμής, διαιώνισης καθεστωτικών αντιλήψεων και βαθιάς κοινωνικής κρίσης η οποία βυθίζει την Ελληνική Κοινωνία στο Μιθριδατισμό της.
«Αιδώς Αργείοι»…