Χαιρετισμός του Δ. Σιούφα στην Συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδος


  Ευχαριστώ θερμά για την πρόσκληση στην ετήσια γενική σας συνέλευση και λυπάμαι που δεν μπορώ να παρευρεθώ. Ωστόσο, με την ευκαιρία αυτή, επιτρέψτε μου να εκφράσω μερικές σκέψεις για την συνεχιζόμενη οικονομική κρίση και το ρόλο των επιχειρήσεων.

Δίχως αμφιβολία, η Χώρα μας βρίσκεται σε μια δυσμενή συγκυρία. Τα επόμενα χρόνια θα είναι ιδιαίτερα δύσκολα. Ωστόσο, με ενότητα και ομοψυχία μπορούμε να ξεπεράσουμε κάθε δυσκολία. Οι Έλληνες το έχουμε αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν.

Ακόμη και σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, η ανάπτυξη της Ελληνικής Περιφέρειας, η ευημερία για όλους τους πολίτες, η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής οφείλει να συνεχίσει να είναι έγνοια όλων μας. Για την επίτευξη αυτών των στόχων, η στήριξη και ενίσχυση των Επιχειρήσεων οφείλει να είναι αδιαπραγμάτευτη και διαρκής.

Όλοι μας αναφερόμαστε στις ευκαιρίες που δημιουργούν οι κρίσεις. Είναι όμως πρωταρχικά και δική σας ευθύνη, ευθύνη των επιχειρηματιών, να αξιοποιήσετε τη δυναμική που κρύβεται μέσα σας, αλλά αξιοποιώντας και την ανταγωνιστικότητα, την καινοτομία, τις νέες τεχνολογίες και τις συνεργασίες και συνέργειες για περισσότερη ανάπτυξη. 

Σε αυτό το σημείο, θέλω να σταθώ σε μια σειρά από υποδομές που δημιουργήσαμε τα τελευταία χρόνια με συνεργασία όλοι οι πολιτικοί της Θεσσαλίας, μέσω των οποίων αυξάνεται η ανταγωνιστικότητα και η εξωστρέφεια των επιχειρήσεών σας. Οι υποδομές αυτές αποτελούν τη βάση, πάνω στην οποία δομείται το μέλλον της Θεσσαλίας.

Αναφέρομαι, μεταξύ άλλων:

  • στην προώθηση της οδικής σήραγγας των Τεμπών,
  • στην επέκταση του δικτύου Φυσικού Αερίου προς την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα,
  • στη διασύνδεση με το φυσικό αέριο της ΒΙ.ΠΕ. Λάρισας και στη δημιουργία Πυροσβεστικού Σταθμού σε αυτή,
  • στην εφαρμογή του Προγράμματος Πίνδος στη Δυτική Θεσσαλία.
  • στην έναρξη της κατασκευής του Οδικού Άξονα Κεντρικής Ελλάδας (Ε-65) και
  • στη νέα προοπτική της ΕΒΕΤΑΜ,
  • στη δημιουργία του Πόλου Καινοτομίας Θεσσαλίας,
  • στη δημιουργία του Κέντρου Έρευνας, Τεχνολογίας και Ανάπτυξης Θεσσαλίας (Κ.Ε.ΤΕ.Α.Θ.),
  • στην ανάληψη των Μεσογειακών Αγώνων του 2013, που θα γίνουν στη Λάρισα και το Βόλο, με τη συμμετοχή της Καρδίτσας και των Τρικάλων.

Είμαι αισιόδοξος για το μέλλον. Η αισιοδοξία μου αυτή ενισχύεται και από την δική σας παρουσία και δραστηριοποίηση ως δυναμικών και επιτυχημένων επιχειρηματιών. Ο αγώνας για ένα ακόμη καλύτερο μέλλον είναι κοινός και οφείλει να είναι συνεχής.

Στον αγώνα αυτό, όπως και όλα τα προηγούμενα χρόνια, είμαι και θα είμαι διαρκώς κοντά σας. Εύχομαι καλή επιτυχία στις εργασίες της γενικής σας συνέλευσης. Στέλνω σε όλες και όλους τις καλύτερες ευχές μου. Το 2010 να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να είναι μια καλή χρονιά για όλους μας και προ πάντων για την Πατρίδα μας. 

Προηγούμενο άρθρο Η Β΄ φάση Πετοσφαίρισης του 3ου Λυκείου Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Oλοκληρώνεται η χρηματοδότηση του Κλειστού Γυμναστηρίου