Ερώτηση της Μαρίας Θεοχάρη για την ενίσχυση του Α.Τ. Μουζακίου


  Ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδη κατέθεσε τη Δευτέρα 12 Απριλίου 2010  η Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Καρδίτσας κα. Μαρία Θεοχάρη, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, με θέμα την ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος Μουζακίου.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

«Το Αστυνομικό Τμήμα Μουζακίου Καρδίτσας εξυπηρετεί τους Δήμους Μουζακίου, Αργιθέας, Αχελώου, Ιθώμης, Αγράφων και την Διευρυμένη Κοινότητα Ανατολικής Αργιθέας. Η εποπτευόμενη περιοχή είναι ιδιαίτερα μεγάλη, με συνέπεια να απαιτούνται αυξημένο προσωπικό και μέσα, ώστε να είναι δυνατή η αποτελεσματική αστυνόμευση.

Δυστυχώς η υπάρχουσα δύναμη ανέρχεται σε 15 αστυνομικούς (εκ των οποίων ο ένας είναι αποσπασμένος) σε σύνολο οργανικής δύναμης 25 συμπεριλαμβανομένων και των τριών αστυνομικών σταθμών Ανθηρού, Βραγγιανών και Πετρίλου, στους οποίους δεν υπηρετεί κανείς.

Αποτέλεσμα της ελλιπούς στελέχωσης του Αστυνομικού Τμήματος Μουζακίου είναι η ανεπαρκής αστυνόμευση της περιοχής, η οποία είναι αρκετά μεγάλη και δύσβατη, λόγω του ορεινού αναγλύφου. Σημαντική ένδειξη αποτελεί το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα έχουν πολλαπλασιαστεί τα περιστατικά κυρίως κλοπών. Επιπλέον, στην πόλη του Μουζακίου απαιτείται ιδιαίτερη μέριμνα για τη διασφάλιση της ορθής κυκλοφορίας των οχημάτων, καθότι πρόκειται για εμπορικό κέντρο όλης της ευρύτερης περιοχής.

Κατόπιν αυτών, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεται το Υπουργείο να μεριμνήσει για την πλήρη στελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος Μουζακίου, καλύπτοντας όλες τις οργανικές θέσεις που προβλέπονται για τους προαναφερθέντες αστυνομικούς σταθμούς, και εάν ναι, έως πότε προβλέπεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία πλήρωσης των θέσεων;»

Προηγούμενο άρθρο Απάντηση της Υπουργού Παιδείας για των έργων σχολικής στέγης
Επόμενο άρθρο ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΑ SPREADS ΚΑΙ ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ