Επίσκεψη του Νομάρχη σε επιχειρήσεις


  «Στηρίζοντας τις τοπικές επιχειρήσεις στηρίζουμε ταυτόχρονα το εισόδημα και την απασχόληση όλων των πολιτών του νομού μας» είναι το βασικό μήνυμα που μεταφέρουν στις επισκέψεις που πραγματοποιούν, ο Νομάρχης Καρδίτσας  και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου σε επιχειρήσεις του νομού. Πρόσφατα  επισκέφθηκαν άλλες τρεις σημαντικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο νομό μας.

«Στόχος μας είναι να επισκεφθούμε όσον το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις τόσο για να τις κάνουμε γνωστές στο τοπικό καταναλωτικό κοινό όσο και για να γίνουμε κοινωνοί των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και κυρίως να ακούσουμε τις προτάσεις και τις σκέψεις τους για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας. Μέσα από την προβολή παραδειγμάτων επιτυχημένων επιχειρήσεων μπορούμε να συμβάλλουμε στη δημιουργία επιχειρηματικής συνείδησης στους συμπολίτες μας» δήλωσαν κατά  την επίσκεψή τους ο Νομάρχης και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου.

Το Νομάρχη  κ. Φώτη Αλεξάκο συνόδευαν οι Αντινομάρχες Μαρία Αποστολοπούλου και Δέσποινα Μανασή, ο Πρόεδρος του  Επιμελητηρίου Ψημμένος Κώστας, ο Γενικός Γραμματέας της Νομαρχίας Απόστολος Γκούβης και η Ρούλα Μπακαλάκου από το Γραφείο Επικοινωνίας.

Πρώτη επιχείρηση στην οποία πραγματοποιήθηκε επίσκεψη ήταν η εταιρεία «ΜΟΝΩΤΙΚΗ» ΣΤΕΛΙΟΣ & ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΛΑΧΟΣ ΑΕΒΕ που βρίσκεται στο 1ο  χλμ Καρδίτσας- Αθηνών. Από την ίδρυσή της προ 35ετίας ασχολείται με μονωτικά και δομικά προϊόντα, χημικά υλικά, εφαρμογές και κατασκευές μονώσεων. Από το 1999 η εταιρεία είναι πιστοποιημένη με Πιστοποιητικό Διασφάλισης Ποιότητας  ISO 9001:2000 από το γερμανικό οίκο πιστοποιήσεων ΤUV. Διαθέτει ιδιόκτητο εργοστάσιο περίπου 1300 μέτρων στο χώρο του οποίου παράγονται όλα τα προϊόντα της, όπως η παραγωγή και η εμφιάλωση φιαλών πολυουρεθάνης (σε φιάλες 750ml και 500ml χειρός και πιστολιού) και η παραγωγή και η εμφιάλωση σιλικονών και στόκων όλων των τύπων σε κατρούτσες (σιλικόνη γενικής χρήσης, υψηλών θερμοκρασιών, σιλικόνη καθρέπτου, σιλικόνη για στεγανοποίηση διπλών τζαμιών κτλ), «σαλάμια» και «οδοντόκρεμες» για όλες τις εφαρμογές και σε όλες τις αποχρώσεις. Παράγονται ακόμη διάφοροι τύποι πρόσμικτων για το μπετόν και το σοβά, χρώματα με ειδικές προδιαγραφές (αδιάβροχα, πυράντοχα, διαγράμμισης, antigraffiti κτλ.). Τέλος στο εργοστάσιο παράγονται και συστήματα μονώσεων όπως η πολυουρεθάνη σε βαρέλια, η οποία τοποθετείται από συνεργεία της εταιρείας. Απασχολεί 50 άτομα  προσωπικό, διαθέτει 5 υποκαταστήματα  σε Αθήνα- Θεσσαλονίκη και Λάρισα και έχει κύκλο εργασιών περίπου 6.000.000 ευρώ το χρόνο. Τα προϊόντα της  στο μεγαλύτερο ποσοστό  διατίθενται εκτός  νομού και πραγματοποιεί και εξαγωγές σε ποσοστό περίπου 25%.

 Επόμενη επιχείρηση ήταν η εταιρεία «Προϊόντα τσιμέντου RONZI  ΟΕ» που βρίσκεται στο 3ο χλμ Καρδίτσας- Αθηνών. Η εταιρεία RONZI δραστηριοποιείται στον χώρο παραγωγής προκατασκευασμένων προϊόντων από τσιμέντο και σίδερο. Ξεκίνησε τις δραστηριότητές της το 1969. Η ηγετική θέση που κατέχει στον κλάδο της κατασκευής τσιμεντοπασσάλων, πλακών και σχαρωτών δαπέδων (για κτηνοτροφικές μονάδες) την καθιστούν την πλέον δυναμική και καινοτόμα εταιρεία στο είδος της.  Έχει ενεργή παρουσία σ’ όλη την Ελλάδα, αλλά και σε αρκετές  χώρες του εξωτερικού. Η συνεχής επένδυση σε έρευνα και μηχανολογικό εξοπλισμό έχει σαν αποτέλεσμα την βελτίωση και εξέλιξη των προϊόντων αλλά και την παραγωγή νέων. Η εταιρεία από το 2006 έχει αναπτύξει και εφαρμόζει σύστημα διαχείρισης ποιότητας το οποίο ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 9001:2000 Απασχολεί 15  άτομα προσωπικό σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 2800 τ.μ., έχει κύκλο εργασιών 1.100.000 ευρώ και διαθέτει τα προϊόντα της στη συντριπτική τους πλειοψηφία εκτός νομού (περίπου 95%).

Τέλος επισκέφθηκαν την επιχείρηση ΞΥΛΟΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ Α.Β.Ε.Ε
που ιδρύθηκε το έτος  1992 και εδρεύει στο 2ο χλμ Καρδίτσας – Μέλισσας. Η ΞΥΛΟΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ Α.Β.Ε.Ε δημιουργεί τα ξύλινα υπόβαθρα μαζικής μεταφοράς στηριζόμενη στο δικό της σταθερό υπόβαθρο και στοχεύοντας προς μια μόνο κατεύθυνση: τον εναρμονισμό των προϊόντων της στις απαιτήσεις και τις ανάγκες των πελατών της. Πρόσφατα  προχώρησε σε ένα πρωτοποριακό προϊόν στην Ελλάδα, την συσκευασία καυσόξυλων, τη διάθεση και   μεταφορά και τοποθέτησή τους στα σημεία που τους υποδεικνύει κάθε φορά ο πελάτης. Οι κτιριακές εγκαταστάσεις της ΞΥΛΟΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗΣ Α.Β.Ε.Ε είναι διαρρυθμισμένες και εξοπλισμένες με τις αρχές και τις επιταγές της σύγχρονης εργονομίας και χωροοργάνωσης  οι οποίες καταλαμβάνουν 4.500 τ.μ. και απασχολεί συνολικά περίπου  50 εργαζόμενους.  Ο ετήσιος κύκλος εργασιών της επιχείρησης ανέρχεται στο ποσό των 6.000.000 ευρώ  και διαθέτει τα προϊόντα  της  στο μεγαλύτερο ποσοστό εκτός  νομού Καρδίτσας (περίπου 95%).

Προηγούμενο άρθρο Πρόταση της Μ. Θεοχάρη για το Ν. Καρδίτσας εν όψει του σχεδίου "Καλλικράτης"
Επόμενο άρθρο Θετική εξέλιξη η έγκριση πιστώσεων για τον Ε65