Την υποστήριξη των περιφερειακών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης


Ικανοποίηση των οικονομικών οφειλών του κράτους προς τις τοπικές επιχειρήσεις Τύπου

Ζητά με ερώτηση του στη Βουλή ο Σπύρος Ταλιαδούρος

Ο Βουλευτής Καρδίτσας, και τ. Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Σπύρος Ταλιαδούρος με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τoν Υπουργό Oικονομικών ζητά την ικανοποίηση των οικονομικών υποχρεώσεων του κράτους προς τον Τύπο της Περιφέρειας καθώς αυτός καλείται να λειτουργήσει ως μοχλός της αναπτυξιακής προσπάθειας που επιχειρείται.

.

Ειδικότερα η ερώτηση του έχει ως εξής:

«Τα περιφερειακά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης δεν έχουν ξεφύγει από την οικονομική κρίση και το πρόβλημα ρευστότητας, που αντιμετωπίζει η αγορά, με αποτέλεσμα οι περισσότερες περιφερειακές – τοπικές επιχειρήσεις Τύπου, που απασχολούν χιλιάδες εργαζόμενους, σε όλη τη χώρα, να αντιμετωπίζουν σήμερα πρόβλημα επιβίωσης.

Και ενώ η οικονομική κρίση επιβαρύνει και το χώρο των ΜΜΕ το κράτος δεν ικανοποιεί στις απορρέουσες, από την καταχώρηση των υποχρεωτικών δημοσιεύσεων του Δημοσίου, υποχρεώσεις σε αυτόν, με συνέπεια οι εκδότες να εξωθούνται σε περικοπή θέσεων εργασίας, με δυσμενείς κοινωνικές, οικονομικές και αναπτυξιακές συνέπειες για την κοινωνία αλλά και για τις ίδιες τις επιχειρήσεις Τύπου. Και όπου αυτό δεν έχει ακόμη συμβεί οφείλεται στο πείσμα, τον επαγγελματισμό και την ευαισθησία των ιδιοκτητών που μάχονται με νύχια και δόντια για την επαγγελματική τους επιβίωση.

Σε μια εποχή όμως που η «περιφέρεια» ενδυναμώνεται θεσμικά και διοικητικά και η πληροφόρηση θεωρείται το πολυτιμότερο ίσως αγαθό, οφείλουμε να υποστηρίξουμε τον Τύπο της Περιφέρειας καθώς αυτός καλείται να λειτουργήσει ως μοχλός της αναπτυξιακής προσπάθειας που επιχειρείται.

Κατόπιν αυτών ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  • Προτίθεται να προβεί στην αποπληρωμή των συσσωρεμένων οφειλών προς τα περιφερειακά ΜΜΕ και πώς;
  • Ποιο το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των οφειλών αυτών;
  • Ποια χρηματοοικονομικά εργαλεία προτίθεται να αξιοποιηθούν ώστε να δημιουργηθεί ένα υγιές και ασφαλές πλαίσιο λειτουργίας και σχέσεων Πολιτείας και περιφερειακών επιχειρήσεων Τύπου;
  • Προτίθεται να περιληφθούν οι επιχειρήσεις των περιφερειακών ΜΜΕ στο πρόγραμμα ΤΕΜΠΜΕ;»

Προηγούμενο άρθρο ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Επόμενο άρθρο Πρόταση της Μ. Θεοχάρη για το Ν. Καρδίτσας εν όψει του σχεδίου "Καλλικράτης"