Να χρηματοδοτηθεί άμεσα και η ολοκλήρωση του Νότιου Περιφερειακού της πόλης


  Ζητά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Δομ. Βερίλλης εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του για την οριστική ένταξη του έργου των  παρακάμψεων Αρτεσιανού και Ριζοβουνίου στο ΕΣΠΑ

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας σχετικά με την ανακοίνωση της οριστικής ένταξης του έργου των παρακάμψεων Αρτεσιανού και Ριζοβουνίου στο ΕΣΠΑ έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η οριστικοποίηση της ένταξη του έργου των παρακάμψεων του Αρτεσιανού και του Ριζοβουνίου στο ΕΣΠΑ αποτελεί αναμφισβήτητα μια πολύ θετική εξέλιξη για όλο το Νομό, καθώς η διέλευση της Ε.Ο. Καρδίτσας- Τρικάλων μέσα από τα δύο Δημοτικά Διαμερίσματα συνδυάστηκε με δεκάδες σοβαρά τροχαία δυστυχήματα, πολλά από τα οποία ήταν δυστυχώς θανατηφόρα.

Ως Δήμος Καρδίτσας, αναδείξαμε κατ’ επανάληψη το πρόβλημα οδικής ασφάλειας που αντιμετωπίζει το Δ.Δ. Αρτεσιανού με υπομνήματα, παρεμβάσεις και συναντήσεις με την Περιφέρεια και κυβερνητικούς παράγοντες και ζητήσαμε από την Πολιτεία την οριστική λύση του προβλήματος με την κατασκευή της παράκαμψης.

Η ευνοϊκή αντιμετώπιση του ζητήματος από την Περιφέρεια Θεσσαλίας ικανοποιεί το πάγιο αίτημα των κατοίκων αποτελεί δικαίωση του αγώνα τους και των προσπαθειών των τοπικών φορέων.

Παράλληλα αναμένουμε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας να επιταχύνει τις διαδικασίες υλοποίησης της Περιφερειακής οδού της πόλης της Καρδίτσας και συγκεκριμένα:

  1. Να διαθέσει άμεσα την αναγκαία χρηματοδότηση για το τμήμα μεταξύ των οδών Ταυρωπού και Φαναρίου.
  2. Να χρηματοδοτήσει άμεσα τη μελέτη και κατασκευή του τμήματος που διέρχεται μπροστά από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό (οδός Ολύμπου) και το οποίο έχει σημαντικό κυκλοφοριακό φόρτο, -ιδιαίτερα από όσους επισκέπτονται τη λίμνη Πλαστήρα.

Η οδική ασφάλεια αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες που οφείλουμε να θέσουμε ως τοπική κοινωνία  και ως χώρα συνολικά, ώστε να υπάρξει μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, όπου θρηνούμε κάθε χρόνο χιλιάδες θύματα, στην πλειοψηφία τους άτομα νεαρής ηλικίας.

Βασική προϋπόθεση για ασφαλέστερες μετακινήσεις είναι η συνολική αναβάθμιση των οδικών συνδέσεων του Νομού με τους όμορους Νομούς, καθώς και η επιτάχυνση της κατασκευής του Ε65, η οποία ξεκίνησε έπειτα από διεκδικήσεις και προσπάθειες δεκαετιών.»

Προηγούμενο άρθρο Μόνιμο διορισμό των εκπαιδευτικών ΔΕ και ΤΕ που έχουν επιτυχία στον ΑΣΕΠ
Επόμενο άρθρο Τελέστηκε χθες Μέγας Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός