Με καλό καιρό ο οβελίας


  Με ήλιο και υψηλές θερμοκρασίες το ψήσιμο του οβελία. Σήμερα ο καιρός  είναι αίθριος σε ολόκληρη τη χώρα  επικρατεί ηλιοφάνεια με λίγες μόνο νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες, οι οποίες θα κάνουν την εμφάνισή τους στα ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο Πέλαγος από νότιες νοτιοδυτικές διευθύνσεις με μέτρια ένταση, ενώ τοπικά στο Βόρειο Αιγαίο, τον Κορινθιακό Κόλπο και το Μυρτώο Πέλαγος θα είναι ισχυροί.

Στο Ιόνιο θα πνέουν δυτικοί ασθενείς και στα νότια τμήματά του μέτριοι.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία αραιές νεφώσεις -οι οποίες θα πυκνώσουν κατά τις απογευματινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια- θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού τη Δευτέρα του Πάσχα.

Το βράδυ στο Βόρειο Ιόνιο, στην Hπειρο και τη Μακεδονία ενδέχεται να βρέξει, ενώ ο υδράργυρος θα ακολουθήσει ανοδική πορεία στις κεντρικές και νότιες περιοχές. Οι άνεμοι σε ολόκληρη τη χώρα θα πνέουν με ένταση από 3 έως 5 μποφόρ.

Αραιές νεφώσεις και βροχές αναμένεται να εκδηλωθούν από το απόγευμα της Δευτέρας του Πάσχα στο Βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Μακεδονία. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, ενώ οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι ασθενείς και στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση 3-5 μποφόρ

Προηγούμενο άρθρο Επισκέψεις Μητροπολίτη & Δημάρχου σε ΚΕΠΕΠ και Γηροκομείο
Επόμενο άρθρο Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου