Σειρά σημαντικών επαφών του Δικτύου ΜΚΟ Θεσσαλίας σε Καρδίτσα και Τρίκαλα


  Μια μεγάλη και πρωτοπόρα κατάκτηση της Κοινωνίας των Πολιτών  της Θεσσαλίας, που δεν είναι άλλη από την ίδρυση του «Δικτύου ΜΚΟ Θεσσαλίας», βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Για τον λόγο αυτό κλιμάκιο της Διοικούσας Επιτροπής του Δικτύου, αποτελούμενο από τον Πρόεδρο κ. Κώστα Σκριάπα και τον Γεν. Γραμματέα  κ. Δημήτρη Γουγουλιά,  επισκέφτηκε τις πόλεις Φαρκαδώνα, Τρίκαλα, Καρδίτσα και Σοφάδες, όπου το κλίμα των συνεργασιών με τις αντίστοιχες Τοπικές και Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, ήταν ιδιαίτερα θερμό  και εξετάστηκαν οι τρόποι συνεργασίας για την προετοιμασία και συνδιοργάνωση διανομαρχιακών ενημερωτικών ημερίδων, που αφορούν τη δικτύωση των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και Συλλόγων στους παραπάνω Νομούς ενώ θα ακολουθήσουν αντίστοιχες και στους νομούς Λάρισας και Μαγνησίας.  Στις ημερίδες αυτές θα προσκληθούν  για να ενημερωθούν όλες οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και οι Σύλλογοι των Νομών της Θεσσαλίας καθώς όσοι δεν μπόρεσαν να παραστούν στις εργασίες του 4ου Συνεδρίου των ΜΚΟ, που πραγματοποιήθηκε στο Βόλο στις 14 Μαρτίου 2010, σχετικά με την μεγάλη, πρωτοπόρα και καινοτόμα προσπάθεια της Δικτύωσης των ΜΚΟ της Θεσσαλίας, που μόνο θετικά αποτελέσματα θα έχει για όλη τη Θεσσαλία.

Συγκεκριμένα  το κλιμάκιο συναντήθηκε με το Νομάρχη Καρδίτσας κ. Αλεξάκο  Φώτη και τον ειδικό σύμβουλο της Νομαρχίας κ. Κ. Φωτάκη,  καθώς επίσης και με την Πρόεδρο της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας κ. Κατερίνα Σταθοπούλου , ενώ σε ότι αφορά το Νομό Τρικάλων οι συναντήσεις συνεχίστηκαν με τον Αντινομάρχη Πολιτισμού της Νομαρχίας Τρικάλων κ. Αχιλλέα Αλεξίου και τον Δήμαρχο Φαρκαδώνας κ. Χρήστο Τόλιο .

Σκοπός των συναντήσεων αυτών ήταν  να καθοριστεί ο τρόπος, της όσο δυνατόν καλύτερης διοργάνωσης των ημερίδων, στην Καρδίτσα και τα Τρίκαλα, προσπάθεια την οποία η τοπική αυτοδιοίκηση δέχτηκε  να αγκαλιάσει και να ενισχύσει . Θα πρέπει να σημειωθεί  ότι μια μεγάλη κατάκτηση της  Κοινωνίας των Πολιτών  της Θεσσαλίας είναι ,πλέον ,γεγονός , αφού μέσα στα πλαίσια πραγματοποίησης του 4ου Συνεδρίου στο Βόλο, πραγματοποιήθηκε και η Ιδρυτική Καταστατική Συνέλευση του Δικτύου με τη συμμετοχή πολλών εκπροσώπων ΜΚΟ από όλη τη Θεσσαλία και αποτελεί, πλέον, την απαρχή  μιας τεράστιας προσπάθειας εξωστρέφειας της Θεσσαλίας και σε αυτή πρέπει να συμμετέχουν όλοι οι Σύλλογοι της Θεσσαλίας που δραστηριοποιούνται στον Πολιτισμό, στο Περιβάλλον, στην Κοινωνική Αλληλεγγύη και  στην Κοινωνική Οικονομία .

Η ίδρυση του Δικτύου δίνει μια τεράστια προοπτική και αισιοδοξία για την πορεία της Θεσσαλίας , μέσα από ένα -καλά και έξυπνα δομημένο- Δίκτυο Συλλόγων, το οποίο δε θα παράγει μόνο σπουδαίο έργο, με εργασίες και συνέργειες υψηλού επιπέδου,  αλλά παράλληλα θα βοηθά ενεργά και θα μεταφέρει τεχνογνωσία σε όλα τα Μέλη-Συλλόγους του, τα οποία  θα συνεχίσουν, φυσικά , να λειτουργούν με τη σημερινή τους μορφή, ανεπηρέαστα, πλην, όμως με καλύτερους όρους και μεγαλύτερη πληροφόρηση. Με την πραγματοποίηση του 4ου Συνεδρίου, τέθηκαν οι βάσεις για την ενεργό συμμετοχή της Κοινωνίας των Πολιτών στην αντιμετώπιση  σοβαρών θεμάτων που αφορούν το περιβάλλον, τον πολιτισμό, την κοινωνική Οικονομία και την Κοινωνική Αλληλεγγύη για τη Θεσσαλία και όχι μόνο.

Τέλος, σημειώνεται ότι λειτουργεί κανονικά η ιστοσελίδα του Δικτύου http://www.mkothessalias.gr/, όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για τια τρέχοντα θέματα του Δικτύου, όπως επίσης, έχουν τη δυνατότητα επικοινωνίας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου info@mkothessalias.gr.

Με Εκτίμηση

Προηγούμενο άρθρο Συνάντηση του Δημάρχου με τους Δημοτικούς Αστυνομικούς
Επόμενο άρθρο Πασχάλιο μήνυμα