Με το «Μεγάλο μας τσίρκο», το σπουδαίο αυτό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη γιόρτασαν οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης του 6ου δημοτικού σχολείου την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821. Η σημαντική προσπάθειά τους κατά το διάστημα της προετοιμασίας τους απέδωσε καρπούς, όχι μόνο γιατί παρουσίασαν ένα εξαίρετο αποτέλεσμα, αλλά γιατί η θεατρική αυτή παράσταση αποτέλεσε την ίδια στιγμή ένα μοναδικό μάθημα ιστορίας.
Μέσα από το συγκεκριμένο κείμενο τα παιδιά κατανόησαν και ερμήνευσαν ζητήματα, όπως κάτω από ποιες συνθήκες οδηγήθηκαν οι Έλληνες στον ξεσηκωμό, ποιος υπήρξε ο ρόλος των Μεγάλων Δυνάμεων στην επανάσταση αλλά και κατόπιν, αφού δημιουργήθηκε το πρώτο, συρρικνωμένο, ελληνικό κράτος, ποια ήταν η μοίρα που επιφυλάχτηκε στους αγωνιστές του ΄21.
Η επιλογή αυτού του θεατρικού εντάχτηκε στα πλαίσια του προγράμματος τοπικής ιστορίας που υλοποιούν τούτη τη χρονιά οι μαθητές της Στ΄ με τους εκπαιδευτικούς τους Σόνια Κοζιού, συντονίστρια του προγράμματος, Κώστα Παπαγεωργίου και Βασιλική Βόγια και με τίτλο: «Με αφορμή την επανάσταση του 1821. Και μετά τι; Οι Θεσσαλοί κολίγοι και οι αγώνες τους».
Έτσι η γιορτή έκλεισε με μια συγκεκριμένη τοποθέτηση και με τα λόγια του τραγουδιού του Μαρκόπουλου για τον Μαρίνο Αντύπα, που «δασκάλευε» τους δουλευτάδες του κάμπου, πως «όποιος για το δίκιο δεν παλεύει, θα ζει και θα πεθαίνει σαν ραγιάς».