Το γηροκομείο και το ΚΕΠΕΠ επισκέφθηκε το Δ.Σ. της ΤΕΔΚ


  Στα πλαίσια των κοινωνικών δράσεων το Διοικητικό Συμβούλιο της ΤΕΔΚ επισκέφθηκε το γηροκομείο της Ιεράς Μητρόπολής μας και το Κέντρο Περίθαλψης Παίδων Καρδίτσας, προσφέροντας δώρα στους τροφίμους και ανταλλάσοντας ευχές μαζί τους.

Μαζί με τον Πρόεδρο επισκέφθηκαν τα προαναφερόμενα ιδρύματα και τα μέλη του Δ.Σ. κ.κ. Βασίλης Καραδήμος, Γιάννης Παπακώστας και Αγορίτσα Χατζοπούλου.

Στο ΚΕΠΕΠ τα μέλη του Δ.Σ. της ΤΕΔΚ είχαν μακρά συζήτηση με τον Διοικητή του ιδρύματος κ. Αντωνίου ο οποίος τους ενημέρωσε για την τεράστια προσπάθεια που καταβάλει τόσο η διοίκηση όσο και το προσωπικό να ανταπεξέλθουν στο δύσκολο έργο τους.

Ο κ. Αντωνίου επεσήμανε ότι παρότι υπάρχει σοβαρή έλλειψη προσωπικού οι εργαζόμενοι υπερβάλλουν εαυτό τους και μάλιστα κάτω από δύσκολες συνθήκες ώστε να ανταποκριθούν με τον καλύτερο τρόπο στην αποστολή τους.

Από την πλευρά των εργαζομένων τέθηκε για μία ακόμη φορά το άκρως δίκαιο αίτημά τους να ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, καθότι το λειτούργημα που ασκούν εμπεριέχει τεράστιες δυσκολίες.

Ο Διοικητής του ΚΕΠΕΠ ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. τη ΤΕΔΚ ότι πέτυχε σημαντικά ζητήματα να επιλυθούν όπως:

  • Η ανακαίνιση του ισογείου με τέλειες προδιαγραφές
  • Η συντήρηση και επιδιόρθωση των θαλάμων του 1ου ορόφου
  • Η ανακαίνιση των μαγειρείων και η αντικατάσταση του εξοπλισμού
  • Η εγκατάσταση και λειτουργία οδοντιατρικής μονάδας
  • Η ανανέωση του παλαιού και επικίνδυνου ηλεκτρολογικού κυκλώματος
  • Η αποκατάσταση και ασφαλτόστρωση της πρόσβασης από την οδό Φαναρίου και η πεζοδρόμηση του μπροστινού χώρου
  • Η σύνδεση με το δίκτυο αποχέτευσης της πόλης
  • Η αποασυλοποίηση 17 παιδιών

Παράλληλα έκανε γνωστό ότι υπεβλήθη πρόταση στο ΠΕΠ Θεσσαλίας από το 2005 για την ανέγερση δύο οικίσκων 28 δίκλινων δωματίων για τον αποϊδρυματισμό ακόμη 56 παιδιών όπως επίσης και η διαμόρφωση του αύλειου χώρου με τη δημιουργία παιδικής χαράς.

Ο πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. της ΤΕΔΚ συνεχάρησαν τόσο το Διοικητή όσο και τους εργαζόμενους του ΚΕΠΕΠ για το εξαιρετικό έργο που παρουσιάζουν και τους τόνισαν ότι θα είναι διαρκώς στο πλευρό τους και συμπαραστάτες σ’ όλες τους τις προσπάθειες.

Προηγούμενο άρθρο Επίσκεψη στην Ατρίτσα, τον Πύργο Κιερίου & τη Ματαράγκα
Επόμενο άρθρο Μοιράστηκαν 500 δέματα αγάπης