Επίσκεψη στην Ατρίτσα, τον Πύργο Κιερίου & τη Ματαράγκα


  Επίσκεψη πραγματοποίησε ο  Νομάρχης  κ. Φώτης Αλεξάκος στην Αστρίτσα, τον Πύργο Κιερίου και τη Ματαράγκα μαζί με συνεργάτες του. Συγκεκριμένα, το Νομάρχη συνόδευαν οι Αντινομάρχες Παπάρας Γιώργος και Θάνος Τότσικας, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Κώστας Τέλιος, ο Γενικός Γραμματέας Αποστόλης Γκούβης και η Μπακαλάκου Ρούλα από το Γραφείο Επικοινωνίας.

Η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Αστρίτσα, στο καφενείο του κ  Μαριάνου. Το Νομάρχη υποδέχθηκαν ο Αντιδήμαρχος Ευθύμιος Μακρής και η Δημοτική Σύμβουλος Λίνα Χήρα και αρκετοί κάτοικοι του χωριού.  Στη συζήτηση που ακολούθησε, αιρετοί και κάτοικοι, έθεσαν στο Νομάρχη τα αιτήματα που αφορούν την περιοχή. Συγκεκριμένα συζήτησαν θέματα που αφορούν την άρδευση, ζήτησαν από τις 20 Αυγούστου και μετά να έρχεται κάποια ποσότητα νερού για να ποτίζονται τα τριφύλια και ζήτησαν επίσης να ενημερωθούν για την πορεία του έργου του ταμιευτήρα Αστρίτσας. Τέλος ζήτησαν την ασφαλτόστρωση τμήματος  του δρόμου Ιτέας- Παλαμά.

Ο Νομάρχης ανέφερε πως η αρδευτική περίοδο ανάλογα με τα αποθέματα του νερού πιθανόν να παραταθεί πάντα στα πλαίσια της συνετής διαχείρισης. Για το έργο του ταμιευτήρα ανέφερε ότι ωριμάζεται από το Δήμο Φύλλου ώστε να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και για το δρόμο Αστρίτσας-διασταύρωση Ιτέας- Παλαμά είπε ότι θα ασφαλτοστρωθούν τα τμήματα με τη μεγαλύτερη φθορά.

Η δεύτερη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στον Πύργο Κιερίου στο καφενείο του κ. Ντάφου. Το Νομάρχη και τους συνεργάτες του υποδέχθηκαν ο  Αντιδήμαρχος Δημήτρης Πατούνης, ο Πρόεδρος του Τ.Σ.  Γεώργιος Γρίβας και πολλοί κάτοικοι του χωριού και αφού καλωσόρισαν το Νομάρχη, του έθεσαν τα αιτήματά τους για την περιοχή. Αναλυτικότερα του ζήτησαν την ασφαλτόστρωση από τη Γέφυρα μέχρι το δρόμο Κυψέλη- Ματαράγκα, την σύνδεση με ρεύμα του αντλιοστασίου του Δήμου και του έθεσαν υπόψη του διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με την ύδρευση του οικισμού. Τέλος ζήτησαν να ενημερωθούν για τις εξελίξεις του θέματος του Αχελώου.

Για το δρόμο Κυψέλη- Ματαράγκα ο Νομάρχης ανέφερε ότι είναι δημοτικός όμως θα γίνει προσπάθεια, σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή, να ξεκινήσει το έργο και στη συνέχεια να εξασφαλισθούν επιπλέον πιστώσεις για την ολοκλήρωσή του. Για τον εξηλεκτρισμό του αντλιοστασίου ανέφερε ότι θα γίνει εντός του 2010 και για την ύδρευση ότι θα αντιμετωπισθεί με δυο παρεμβάσεις. Πρώτα με το 2ο αγωγό από τα διυλιστήρια και στη συνέχεια με την οριστική λύση από το δίκτυο ύδρευσης της ανατολικής πλευράς (Σμόκοβος). Για τις εξελίξεις που αφορούν τον Αχελώο, τέλος, ενημέρωσε ότι θα γίνουν τα σχέδια διαχείρισης που προβλέπονται από την ΕΕ και ότι μετά τις παρεμβάσεις της ΠΑΣΕ διαφαίνεται η ενιαία κυβερνητική στάση στην κατεύθυνση υλοποίησης του έργου.

Η τελευταία συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη Ματαράγκα  στην καφετέρεια του κ Μάλλιου, όπου το Νομάρχη υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Μπάμπης Παπαμαργαρίτης, ο Αντιδήμαρχος Νίκος Ντάφος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Βασίλης Φαλούτσος, Άλκης Γιαννακός και Γιάννης Βούνος και οι Πρόεδροι των Τ.Δ. Ερμητσίου και Κυψέλης Βασίλης Αγγέλης και Γιώργος Παπαδόπουλος αντίστοιχα καθώς και κάτοικοι της περιοχής. Πρώτα απ’ όλα καλωσόρισαν και ευχαρίστησαν το Νομάρχη για την επίσκεψή του στην περιοχή. Στη συνέχεια συζήτησαν πάνω στα θέματα που αφορούν όλο το Δήμο Άρνης. Ζήτησαν το τεχνικό στο δρόμο Ματαράγκα- Κυψέλη για να βγαίνουν τα νερά (τομή στο δρόμο και τοποθέτηση τσιμεντοσωλήνων (Φ.100), την ασφαλτόστρωση του δρόμου Ερμήτσιου- Κυψέλης και του δρόμου Πύργου Κιερίου- Κυψέλης και σωλήνες Φ.150 για τον Πύργο Κιερίου και την Ματαράγκα και αναφέρθηκαν σε προβλήματα στην παλαιά γέφυρα του Ερμητσίου.

Για τις ασφαλτοστρώσεις των δρόμων, που βρίσκονται στην αρμοδιότητα του Δήμου, ο Νομάρχης είπε πως θα βοηθήσει και σχετικά με τα προβλήματα με την παλιά γέφυρα Ερμητσίου επικοινώνησε αμέσως τηλεφωνικά με την    κα Καρρά, Μηχανικό της ΔΕΚΕ, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για να μην κατακλύζεται από νερά το κατάστρωμα της υπόγειας διάβασης.

Στο τέλος των επισκέψεων έκανε μια γενική τοποθέτηση πάνω σε  βασικούς άξονες της πολιτικής που ακολούθησε κατά τη διάρκεια της θητείας του, όπως  της συνεργασίας με όλους τους Δήμαρχους, με τους φορείς και τους εκπροσώπους της πολιτικής εξουσίας, της καθημερινής επαφής και επικοινωνίας με όλους τους πολίτες του νομού και της συστηματικής και επίπονης εργασίας που αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι ο ρυθμός υλοποίησης των έργων έχει διπλασιασθεί από την παρούσα διοίκηση της Νομαρχίας σε σχέση με την προηγούμενη τετραετία.

Προηγούμενο άρθρο Κρατικός Προϋπολογισμός 2010 και Αυτοδιοίκηση
Επόμενο άρθρο Το γηροκομείο και το ΚΕΠΕΠ επισκέφθηκε το Δ.Σ. της ΤΕΔΚ