Άριστες εκδηλώσεις στο Σμόκοβο


 Η Οργανωτική Επιτροπή  των Εκδηλώσεων  «Πολιτιστικό Καλοκαίρι Σμόκοβο 2009»,   διοργάνωσε και φέτος για έκτη  συνεχή χρονιά άριστες εκδηλώσεις. Αυτές τις μέρες το φιλόξενο, δροσερό και όμορφο Σμόκοβο έγινε το σταυροδρόμι του πολιτισμού της Δημοτικής παράδοσης και του αθλητισμού. Εκδηλώσεις επιπέδου που κάθε χρόνο γίνονται καλύτερες και με θέματα που απευθύνονταν σε όλες τις ηλικίες. Η συλλογικότητα, η μεγάλη συμμετοχή των Σμοκοβιτών συντέλεσαν για το τέλειο αποτέλεσμα.

  Την έναρξη εκδηλώσεων κήρυξε ο  Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Ομότιμος Καθηγητής Σεισμολογίας  κ. Παπαζάχος Βασίλης που φέτος ήταν πενθήμερες στις 12,14,15,16 & 17 Αυγούστου.

Οι εκδηλώσεις περιλάμβαναν παράσταση Καραγκιόζη για τους μικρούς φίλους, παραδοσιακά δρώμενα και χορούς  από τη Θεσσαλία,  τις Κυκλάδες και τη Μακεδονία από το Χορευτικό Όμιλο Σμοκόβου. Προσκεκλημένα χορευτικά ήταν ο Μορφωτικός Σύλλογος Αηδονοχωρίου με τοπικούς παραδοσιακούς χορούς καθώς και ο Μορφωτικός Σύλλογος Ανάβρας που χάρισε όμορφες στιγμές παρουσιάζοντας χρώμα και μουσική από την Ανατολική Ρωμυλία. Επίσης  αγώνες δρόμο,   επίδειξη Ράλλυ SHOW.

 Το βράδυ της Κυριακής τιμήθηκαν από την Οργάνωση ο Σμοκοβίτης Παπαλέκος Τσίρκας για τη μεγάλη του πνευματική και πολιτιστική προσφορά στο χωριό μας. Στο πρόσωπο της γυναίκας τιμήθηκε η κ. Ευαγγελία Κυριτσά για την πολύχρονη και ακούραστη προσφορά της στα κοινά του χωριού μας. Επίσης τιμήθηκε ο αντιπρόεδρος του Χορευτικού ομίλου κ. Δημήτριος Κατσαρός για την ακούραστη και πολύχρονη προσφορά του στα κοινωνικά και ανθρώπινα θέματα του χωριού μας. Στη συνέχεια ακολούθησε  λαϊκοδημοτικό γλέντι μέχρι τις  πρωινές ώρες.  Τυχερός της βραδιάς ήταν ο κ. Λίοσης Ηλίας που κέρδισε στη λαχειοφόρο ένα μηχανάκι 125 κυβικά με το λαχνό 302.

Οι εκδηλώσεις έκλεισαν με θεατρική παράσταση «Γιατρός με το στανιό» από το περιφερειακό θέατρο Καρδίτσας του Δημήτρη Ρήτα.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους εκ μέρους της Ιεράς Μητρόπολης, ο Αρχιερατικός του Δήμου Ταμασίου Πάτερ  Ιωάννης Οικονόμου,  ο Αντινομάρχης κ. Θάνος Τότσικας,  οι Δήμαρχοι Πλαστήρα κ. Τσιαντής Δημήτριος,  Ιτάμου κ. Τσαντήλας Βασίλης και  Μενελαϊδος κ. Ζαχαρίας Γιαννόπουλος , οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι Σάρρας Απόστολος και Σβάρνας Ιωάννης,  ο Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Μπούκης , ο Πρόεδρος του ΔΣ και του Μορφωτικού Συλλόγου Λουτρού κ. Φώτης Τσέλιος,  ο Διοικητικός Ασφάλειας Καρδίτσας κ. Θωμάς Βαλομάνδρας,  η Πρόεδρος του ΚΑΠΗ και Δημοτική Σύμβουλος Ταμασίου κ. Θωμαή Πιπινή και  οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Μεναλαϊδος κ. Κατερίνα Παπαζάχου, κ. Τηλέμαχος Λέρτας  και κ. Δήμητρα Κωτσού καθώς και ο Σύμβουλος του Νομάρχη κ. Φωτάκης Κων/νος.

Οι εκδηλώσεις είχαν την αμέριστη υποστήριξη της Νομαρχιακής Αυτ/σης Καρδίτσας, του Δήμου Μενελαϊδος και της  Επιχείρησης Λουτρών Σμοκόβου ΑΕ ΟΤΑ.

Για την

 ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΣΚΟΚΟΒΟ 2009

Ο Πρόεδρος

Παπαζάχος Βασίλειος

Προηγούμενο άρθρο Ξερά χόρτα σε παρακείμενο χωράφι προκάλεσαν φωτιά στη χωματερή
Επόμενο άρθρο Υπεγράφη η απόφαση για την κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων