Το 2ο ΕΠΑΛ Καρδίτσας στο πλαίσιο υλοποίησης προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων και του ανοίγματος του σχολείου στην κοινωνία, συμμετείχε με τους μαθητές της ειδικότητας «Τεχνικός Τεχνολογίας Τροφίμων», του Τομέα Γεωπονίας, Τεχνολογίας Τροφίμων και Περιβάλλοντος, στην ξεχωριστή εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ζαχαροπλαστών Νομού Καρδίτσας, την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου στην Κεντρική πλατεία της πόλης. Όπως είχε προγραμματιστεί παρασκευάστηκε μια τεράστια νουγκατίνα σοκολάτας 100,21 μέτρων, με την οποία η Καρδίτσα κατάφερε να επιτύχει την καταγραφή της στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες. Στόχος της συμμετοχής ήταν, πέρα από την μοναδική εμπειρία, οι μαθητές να εφαρμόσουν στην πράξη τις γνώσεις που αποκτούν στο σχολείο, να έρθουν σε επαφή με επαγγελματίες του χώρου της ζαχαροπλαστικής και να αποκομίσουν εμπειρίες τις οποίες δύνανται να αξιοποιήσουν στην μελλοντική επαγγελματική τους πορεία.