ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΚΡΑΝΙΑ – ΑΓΝΑΝΤΕΡΟ


 Το δρόμο από Κρανιά μέχρι την επαρχιακή οδό από Παλαιοχώρι προς την Εθνική οδό Καρδίτσα-Τρίκαλα ο οποίος ολοκληρώθηκε πρόσφατα επιθεώρησε ο Νομάρχης Φώτης Αλεξάκος συνοδευόμενος από τον αντινομάρχη έργων κ. Νίκου, τον Δήμαρχο Παμίσου κ. Παπακώστα και τον Πρόεδρο του Τ.Σ Κρανιάς κ Βράντζα.

Ο καινούργιος αυτός δρόμος συνδέει την Κρανιά με την επαρχιακή οδό από Παλαιοχώρι προς την Εθνική οδό Καρδίτσα-Τρίκαλα έχει μήκος 2,5 χλμ περίπου. Έγιναν όλες οι προβλεπόμενες εργασίες χωματουργικών και τεχνικών έργων, εργασίες οδοστρωσίας, ασφαλτικών σήμανσης και διαγράμμισης.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το Νομαρχιακό πρόγραμμα ΚΑΠ. Δημοπρατήθηκε στις 24-07-2007. Προσήλθαν και κατέθεσαν προσφορά δεκατρείς (13) εργοληπτικές επιχειρήσεις και ανατέθηκε με την αριθμ. 12/100/10-08-2007 απόφαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Έργων Υποδομής & Ποιότητας Ζωής στην εργοληπτική επιχείρηση «Καρατζούνης ΑΤΕΒΕ» με μέση έκπτωση δημοπρασίας σαράντα ένα και πενήντα επτά τοις εκατό (41,57%), που αποτελεί και τη χαμηλότερη τιμή προσφοράς.

Η σύμβαση υπογράφθηκε στις 20-10-2007 και το έργο άρχισε να κατασκευάζεται από τα μέσα του 2008. Αρχικά υπήρξαν κάποιες καθυστερήσεις που είχαν σχέση με την παραχώρηση ιδιωτικών εκτάσεων ώστε ο δρόμος να πάρει τα απαραίτητο πλάτος που όμως ξεπεράστηκαν αφού σχεδόν όλοι οι ιδιοκτήτες παραχώρησαν έκταση για την κατασκευή του έργου. Με την ολοκλήρωση των εργασιών ασφαλτόστρωσης σήμανσης και διαγράμμισης που τελείωσαν στις αρχές Αυγούστου δόθηκε ο δρόμος στην κυκλοφορία. Με την κατασκευή του δρόμου διευκολύνεται η προσπέλαση των κατοίκων και των επισκεπτών δίνοντας μια επιπλέον πρόσβαση από και προς τις επιχειρήσεις που αναπτύσσονται στην παράλληλη εθνική οδό Καρδίτσα-Τρίκαλα, κυρίως όμως ο δρόμος θα συμβάλλει στην καλύτερη επικοινωνία μεταξύ των τοπικών διαμερισμάτων δήμου Παμίσου

Για το έργο από την πλευρά του ο Δήμαρχος Παμίσου κ. Παπακώστας δήλωσε τα εξής.

Με την ρίψη του ασφαλτοτάπητα της οδού Κρανέας- Αγναντερού ολοκληρώθηκε το μεγαλύτερο κομμάτι του δρόμου που συνδέει τα δυο χωριά του Δήμου μας. Ένα αίτημα πολλών ετών έγινε πραγματικότητα και έλυσε το πρόβλημα μετακίνησης αρκετών δημοτών. Η μετακίνηση και η επικοινωνία ανάμεσα στου Δημότες των τοπικών διαμερισμάτων του Δήμου μας, και όχι μόνο, μέσω του δρόμου αυτού είναι πιο προσιτή και πιο ασφαλέστερη. Η ασφαλτόστρωση του δρόμου Κρανέας- Αγναντερού πραγματοποιήθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα και ταυτόχρονα έγινε η διαγράμμιση και η σήμανση και αυτό οφείλετε στην συμβολή του Νομάρχη Καρδίτσας κ Φώτη Αλεξάκου και του αρμόδιου Αντινομάρχη έργων κ Βασίλη Νίκου (τυγχάνει και δημότης του Δήμου μας) τους οποίους και ευχαριστούμε για όλες τις ενέργειές τους. Ευελπιστούμε ότι η Νομαρχία Καρδίτσας θα προβεί στην κατασκευή και του υπόλοιπου τμήματος του δρόμου ώστε να γίνει απευθείας η σύνδεση του τοπικού διαμερίσματος Κρανέας με την έδρα του Δήμου Παμίσου.

Προηγούμενο άρθρο ο άγιος που φανερώνει & φέτος τιμάται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο
Επόμενο άρθρο Συνεχίζονται με επιτυχία οι εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Καλοκαιριού Παλαμά