Στη Μολόχα, την Απιδιά και το Λουτρό πραγματοποίησε επίσκεψη ο Νομάρχης κ. Φώτης Αλεξάκος μαζί με συνεργάτες του. Συγκεκριμένα, το Νομάρχη συνόδευσαν ο Πρόεδρος Νομαρχιακού Συμβουλίου Ευάγγελος Κατσαρός, οι Αντινομάρχες Ερμιόνη Βασιλού, Γιώργος Παπάρας και Θάνος Τότσικας, η Νομαρχιακή Σύμβουλος Αποστολοπούλου Μαρία, ο Γενικός Γραμματέας Αποστόλης Γκούβης, ο Διευθυντής Αγροτικής Ανάπτυξης Σακελαρίου Χρήστος και η Μπακαλάκου Ρούλα από το Γραφείο Επικοινωνίας.
Πρώτος σταθμός η Μολόχα, στο καφενείο του κ Σοφιά, όπου το Νομάρχη υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Καπώνης Κων/νος και πολλοί κάτοικοι του χωριού. Έπειτα από το καλωσόρισμα του Προέδρου και των κατοίκων, συζήτησαν πάνω στα ζητήματα του χωριού με κυριότερα εκείνα της κατασκευής του δρόμου Μολόχα- Σαραντάπορο, της συντήρηση του κεντρικού οδικού άξονα και την εξέταση της δυνατότητας σύνδεσης με το νομό Ευρυτανίας.
Ο Νομάρχης αφού τους ευχαρίστησε για την υποδοχή αναφέρθηκε στο δρόμο Μολόχα- Σαραντάπορο για τον οποίο συντάσσεται ήδη η μελέτη και γίνεται μια προσπάθεια να ενταχθεί στο ΠΙΝΔΟΣ κατά προτεραιότητα και να χρηματοδοτηθεί και από πόρους της Νομαρχίας. Συντηρήσεις δρόμων πραγματοποιούνται ήδη από πόρους της Νομαρχίας. Για τη σύνδεση με την Ευρυτανία γίνεται μια συζήτηση με το Νομάρχη Ευρυτανίας για την ένταξη σε κάποιο μελλοντικό πρόγραμμα.
Η επόμενη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Απιδιά στο καφενείο του κ. Σκρέκου στην οποία παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Καλλιφωνίου Μουταρέλος Πέτρος, ο Αντιδήμαρχος Ντερέκας Παναγιώτης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Ριζογιάννης Αργύριος, ο Πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος κ Ράικος Γιώργος καθώς και πολλοί κάτοικοι του χωριού. Το λόγο έλαβε στην αρχή ο Δήμαρχος ο οποίος εξήρε την άριστη συνεργασία με το Νομάρχη και τον παρακάλεσε να παρεμβαίνει στις παραπάνω βαθμίδες διοίκησης ώστε με την επιρροή του να προωθεί θέματα που άπτονται στην αρμοδιότητα της Δημοτικής Αρχής.
Ανάμεσα στα ζητήματα που συζητήθηκαν ήταν τα προβλήματα με την ύδρευση του χωριού και το αίτημα της κατασκευής αθλητικών εγκαταστάσεων που είναι μεν θέματα αρμοδιότητας του Δήμου για τα οποία ο Νομάρχης ανέφερε πως η Νομαρχία στέκεται αρωγός. Αναφέρθηκαν επίσης στη συντήρηση του κεντρικού δρόμου εντός οικισμού και την ταχεία ολοκλήρωση της γέφυρας στη θέση «Παράγκα» για τα οποία ο Νομάρχης ανέφερε πως θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια.
Η περιοδεία ολοκληρώθηκε στο Τοπικό Διαμέρισμα του Λουτρού στο κατάστημα του κ Χατζή όπου το Νομάρχη υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ Φώτης Τσέλιος, ο Πρόεδρος του χωριού κ Κολοκύθας Πολυχρόνης και πολλοί κάτοικοι του χωριού. Την συζήτηση άνοιξαν οι δυο Πρόεδροι οι οποίοι ευχαρίστησαν το Νομάρχη για την επίσκεψή του καθώς και για την άριστη συνεργασία που έχουν αναπτύξει. Τα βασικότερα αιτήματα που τέθηκαν στο Λουτρό ήταν η προώθηση του αρδευτικού αντλιοστασίου, το πρόβλημα με την ύδρευση της περιοχής, το ζήτημα της αξιοποίησης των νερών του Σοφαδίτη και ζητήματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα γενικά.
Για το θέμα του αντλιοστασίου ο Νομάρχης ανέφερε πως συντάσσεται η μελέτη από τη Δ/νση Εγγείων Βελτιώσεων της Νομαρχίας και θα ενταχθεί στο πρόγραμμα ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ. Για το ζήτημα του Σοφαδίτη ο Νομάρχης είπε πως χρειάζεται αξιοποίηση των νερών του από τη λεκάνη Βαθυλάκου και Αηδονοχωρίου με εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα και λιμνοδεξαμενές. Το πρόβλημα αυτό θα φανεί σε μια δεκαετία με την ολοκλήρωση των αρδευτικών Σμοκόβου.
Ο Νομάρχης παράλληλα με την καταγραφή και τη συζήτηση επί των αιτημάτων των κατοίκων έκανε και στα τρία τοπικά διαμερίσματα μια γενική αναφορά πάνω στο έργο της Νομαρχίας κατά τη διάρκεια της θητείας του και συγκεκριμένα στο μεγάλο πρόγραμμα μελετών που εκπονείται από τη Νομαρχία και στο γεγονός ότι ο ρυθμός υλοποίησης των έργων κατά την τελευταία διετία έχει διπλασιασθεί. Επίσης έκανε και ειδικές αναφορές σε έργα που αφορούν την περιοχή, όπως στο δρόμο μέχρι το Ζαΐμι ο οποίος έχει ολοκληρωθεί και συντάσσεται μελέτη και για το τμήμα Ζαΐμι- Κέδρο. Ασφαλτοστρώθηκε επίσης ο δρόμος από Ανάβρα έως Φράγμα ο οποίος είχε κινδυνεύσει να απενταχθεί.
Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην άριστη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί με τους Δήμαρχους και τους αιρετούς της περιοχής αλλά και με όλους τους φορείς και τους εκπροσώπους της πολιτικής εξουσίας καθώς αυτό αποτελεί στρατηγική επιλογή για τον ίδιο και τους συνεργάτες του.
Συζήτηση έγινε τέλος για τα ζητήματα της Γεωργίας και της κτηνοτροφίας, για τα καινούρια προγράμματα που «τρέχουν» κάθε φορά και παρότρυνε τους αγρότες που ενδιαφέρονται να απευθύνονται στις Υπηρεσίες της Νομαρχίας αλλά να συμμετέχουν και στις τακτικές ενημερώσεις που διενεργούνται οργανωμένα με τους Γεωπόνους της Νομαρχίας επιτόπου στα χωριά. Το μεγαλύτερο πρόβλημα στον αγροτικό τομέα θα αντιμετωπισθεί μετά το 2013 και γι’ αυτό γίνονται από τώρα προσπάθειες να βρεθούν εναλλακτικές καλλιέργειες αλλά και να στηριχθεί η επιχειρηματικότητα μέσα από τη συνεργατικότητα και την δημιουργία ομάδων παραγωγών και θεματικών δικτύων ώστε να προωθηθούν οι διαδικασίες παραγωγής, συσκευασίας και διάθεσης προϊόντων.