Ειδήσεις

Η Αλίκη Καγιαλόγλου διαβάζει και τραγουδά Παπαδιαμάντη


Μια μοναδική μουσική παράσταση θα πραγματοποιηθεί στους Σοφάδες την Κυριακή 11 Ιουνίου 2017 στις 9μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου. Συμπράττουν η μοναδική ερμηνεύτρια Αλίκη Καγιαλόγλου και ο γνωστός σκηνοθέτης Βασίλης Κυρίτσης.

Η διακεκριμένη ερμηνεύτρια διαβάζει αποσπάσματα από πέντε διηγήματα του κορυφαίου Έλληνα διηγηματογράφου και τραγουδά στίχους του μελοποιημένους από τον Αλκη Μπαλτά. Νωρίτερα ο καταξιωμένος σκηνοθέτης Βασίλης Κυρίτσης παρουσιάζει αποσπάσματα του έργου «Κοινωνίας δρώμενα στον Παπαδιαμάντη» της σκιαθίτισσας φιλόλογου Σοφίας Κανταράκη. Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Δήμο Σοφάδων – Δ.Ο.Π.Α.Π.Σ. με την υποστήριξη της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

 

 

Βιογραφικό Αλίκης Καγιαλόγλου

Γεννήθηκε στην Αθήνα από γονείς Μικρασιάτες.

Μελέτησε αρχικά τραγούδι ως υπότροφος του Ωδείου Αθηνών με τη Μαρίκα Καλφοπούλου και αργότερα με τους Φραγκίσκο Βουτσίνο και Σπύρο Σακκά.

Συνεργάστηκε επί σειρά ετών με τον Μίκη Θεοδωράκη και τον Μάνο Χατζιδάκι, τραγουδώντας στις συναυλίες τους και ηχογραφώντας έργα τους σε ποίηση Ν. Γκάτσου, Μ. Αναγνωστάκη, Αγγελικής Ελευθερίου, Ο. Ελύτη κ. α.

Επίσης ηχογράφησε κύκλους τραγουδιών του Μιχάλη Χριστοδουλίδη και του Νίκου Χουλιάρα.

Από το 1982 δίνει ατομικά ρεσιτάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Πορτογαλία, Μεξικό, Ισπανία, Τυνησία, Κύπρο, Ιταλία, Σουηδία, Τουρκία, Γαλλία, Βέλγιο, Καζαχστάν κ.α. ) όπου αποσπά εξαιρετικές κριτικές.

Το 2002 ίδρυσε την Εταιρεία Παραγωγής «ΣΥΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΑ ΚΙΝΕΙ», με την οποία εκδίδει CD («ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΑ Μ. ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ – ΠΙΑΝΟ ΜΙΛΤΟΣ ΛΟΓΙΑΔΗΣ», «ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ Α. ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ – ΜΟΥΣΙΚΗ Α. ΜΠΑΛΤΑ», «ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ ΩΔΗ F. PESSOA – FADOS», «TIME FOR US», με την κόρη της σοπράνο Ελένη – Λυδία Σταμέλλου, «ΟΙ ΜΥΘΟΙ ΜΙΑΣ ΑΛΙΚΗΣ» κ.α.) και οργανώνει θέτοντας επί σκηνής παραστάσεις, όπως «ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΔΕΙΑ ΣΤΗ ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ – ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΧΟΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΔΡΑΜΑ» (Ευρωπαϊκό Κέντρο Δελφών 2006, Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Αθήνας 2011, «ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ – ΑΚΡΟΠΟΛΗ» – ( Ένωση Φίλων Ακροπόλεως Ρωμαϊκή Αγορά 2007), «AMO – AMOR», Θεατρικοί Μονόλογοι , ποίηση και μουσική (Θέατρο Πορεία 2011), «ΜΕ ΠΥΞΙΔΑ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ» (ΕΚΕΒΙ και Εταιρεία Ελλήνων Συγγραφέων 2011 και 2012), «Η ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ ΩΔΗ ΤΟΥ F. PESSOA ΚΑΙ ΤΑ FADOS ΤΗΣ ΕΦΗΒΕΙΑΣ ΜΟΥ» (σκηνοθεσία Δ. Αβδελιώτη – Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν 2014) κ. α.

Τελευταία ασχολείται και με το Θέατρο Δρόμου, «Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ» (Γιορτή Ευρωπαϊκής  Μουσικής 2006 – Πλατεία Συντάγματος) και «A CAPELLA ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΗΣΗ» (Α’ Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου 2009) κ. α.

Συνεργάστηκε επίσης με το  Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας σαν παραγωγός και παρουσιάστρια της εκπομπής «Άκου ένα τραγούδι, άκου μια ιστορία».

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ   ΒΑΣΙΛΗ    ΚΥΡΙΤΣΗ

Ο Βασίλης   Κυρίτσης  δραστηριοποιείται  επαγγελματικά, στο χώρο του Πολιτισμού  πάνω από τριάντα χρόνια, : στην αρχή ως ηθοποιός, αργότερα ως σκηνοθέτης και  διευθυντής παραγωγής και τα τελευταία 18 χρόνια ως καλλιτεχνικός διευθυντής θεατρικών και πολιτιστικών οργανισμών : ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., Στοάς του Βιβλίου, Φεστιβάλ Πέτρας κλπ.

Γεννήθηκε στα Γιάννενα και είναι απόφοιτος της Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων. Σπούδασε Θέατρο στη δραματική σχολή του Θεάτρου Τέχνης  του Καρόλου Κουν(απόφοιτος), καθώς και στο γαλλικό πανεπιστήμιο PARIS VIII,με υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση.  Πτυχία Θεάτρου : Licence, Maitrise, D.E.A.και Licence  Κινηματογράφου.

Στην αρχή συνεργάστηκε ως ηθοποιός με πολλά θέατρα της Αθήνας και στη συνέχεια εργάστηκε ως βοηθός σκηνοθέτη – ς , των σκηνοθετών : Ζυλ Ντασέν, Μιχάλη Κακογιάννη, Μίνου Βολανάκη, Σταύρου Ντουφεξή  και  Ασπασίας Παπαθανασίου.

Δραστηριοποιήθηκε επίσης στον κινηματογράφο, στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση, πότε σαν ηθοποιός και πότε σαν σκηνοθέτης,(ΕΡΤ Κομοτηνής και ΕΡΤ Αθήνας), ενώ υπήρξε και συνεργάτης της Μελίνας Μερκούρη στις εκδηλώσεις « Αθήνα , Πολιτιστική Πρωτεύουσα  της  Ευρώπης ».

Ασχολήθηκε κατ΄επανάληψη με τους Έλληνες θεατρικούς συγγραφείς, αρχαίους και σύγχρονους : Σοφοκλή, Ευριπίδη, Αισχύλο, Αριστοφάνη καθώς και : Καμπανέλλη, Σκούρτη, Μανιώτη, Σακελλάριο Κεχαίδη,Ξενόπουλο κ.α. Επίσης ασχολήθηκε με το έργο των : Σαίξπηρ, Μολιέρου, Γκολντόνι, Ιονέσκο, Πίντερ, Άλμπη, Αραμπάλ, Στρατίεβ κ.α.

Σκηνοθέτησε περισσότερα από είκοσι θεατρικά έργα, τα οποία παίχτηκαν σε  κρατικά και ιδιωτικά θέατρα και σχεδίασε και υλοποίησε εκατοντάδες παραγωγές,  πολιτιστικού περιεχομένου πάντα :

Θεατρικές, μουσικές, εικαστικές, θεατρολογικές, γλυπτικής, παρουσιάσεις βιβλίων κλπ κλπ.

Έλαβε μέρος σε πολλά θεατρικά φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό : Επιδαύρου, Αθηνών, Γιορτές των Βράχων, Φιλίππων-Θάσου, Ολύμπου, κ.α. καθώς και : Λονδίνου, Ζυρίχης, Λος Άντζελες, Νέας Υόρκης, Τορόντο, Γκεμπέκ κ.α.

 

Εργάστηκε ως διευθυντής :

1985-1989 :   1ος    Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής( 4 χρόνια)  και δημιουργός των

δυο θεάτρων του : Χειμερινού και Θερινού .

1990,1991,1996 :   Διευθυντής και δημιουργός του Φεστιβάλ Πέτρας, Πετρούπολη, Αθήνα,   3 χρόνια.

1991-1994 :   Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης, Λαμίας,  3 χρόνια.

1997-2001 :   Πολιτιστικός Διευθυντής της  « Στοάς του Βιβλίου »,Αθήνα , 4 χρόνια, με πάνω από

χίλιες εκδηλώσεις : εικαστικές, παρουσιάσεις βιβλίων, μουσικές, γλυπτικής κλπ.

2002 : Συντονιστής οργάνωσης 29ου Παγκόσμιου Συνεδρίου του Δ.Ι.Θ. της  UNESCO, στην Αθήνα

με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών από 62 χώρες .

2003-2006  :   Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας ,  3 χρόνια.

 

Ολες οι επιλογές των θεμάτων και των έργων, ο σχεδιασμός, η σύνθεση και η υλοποίηση  των προγραμμάτων του Φεστιβάλ Πέτρας, της Στοάς του Βιβλίου και των ΔΗΠΕΘΕ, έγιναν από τον Β.Κυριτση..Το ίδιο και όλοι οι σχεδιασμοί και η υλοποίηση των θεατρικών περιοδειών  και των θεατρικών παραγωγών,  των ΔΗΠΕΘ

Υπήρξε πρόεδρος της επιτροπής  πανελλήνιων εξετάσεων υποψηφίων για τις δραματικές σχολές, του ΥΠ.ΠΟ, μέλος της επιτροπής διπλωματικών εξετάσεων των αποφοίτων των δραματικών σχολών του ΥΠΠΟ, πρόεδρος της επιτροπής λειτουργίας των δραματικών σχολών του ΥΠΠΟ(2011,12,13,14) και  της κριτικής επιτροπής του Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου που γίνεται εδώ και 30 χρόνια στην πόλη της Καρδίτσας.(2011, ’12, ’13, ’14 και ΄15)

 

Προηγούμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα
Επόμενο άρθρο Λήξη του προγράμματος κολύμβησης στο 6ο Δημοτικό Σχολείο