Με το πέρας της αρδευτικής περιόδου για το 2009, ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Θεσσαλίας εξέφρασε την ικανοποίησή του για το συνολικό συντονισμό φορέων και χρηστών, που έφερε θετικό αποτέλεσμα για τη Θεσσαλία.
Ειδικότερα δήλωσε: «Αυτή η αρδευτική περίοδος, του 2009, έφτασε στο τέλος της με ιδιαίτερα ενθαρρυντικά αποτελέσματα για τη Θεσσαλία. Συνολικά, από τη λίμνη Πλαστήρα δοθήκαν 77,77 εκ. κ.μ. και το απόθεμά της είναι σήμερα 119,58 εκ. κ.μ. και από τη λίμνη Σμοκόβου δόθηκαν 40,60 εκ. κ.μ. και το απόθεμά της είναι 88,00 εκ. κ.μ..
Όπως και κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας λειτουργήσαμε με βασική μας αρχή πως το νερό είναι αγαθό σε ανεπάρκεια. Για το λόγο αυτό και αφού εξασφαλίσαμε την ύδρευση των πολιτών και την προστασία του περιβάλλοντος, δώσαμε για άρδευση τις απολύτως απαραίτητες ποσότητες.
Στην προσπάθειά μας για ορθολογική διαχείριση βοήθησαν φέτος οι καιρικές συνθήκες και συνέβαλλε με τον καλύτερο τρόπο η αυτοδιοίκηση, η συνετή στάση των φορέων και των χρηστών, οι οποίοι παρά τις υπερβολές σε ορισμένες στιγμές, κατανόησαν στο σύνολό τους τη δυσκολία στη διαχείριση του νερού και επέδειξαν ιδιαίτερη προσοχή και υπευθυνότητα.
Αποδεικνύεται και στην πράξη, πως μπορούμε να έχουμε θετικά αποτελέσματα στη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε χρόνια τώρα στη Θεσσαλία, για ορθολογική
διαχείριση των υδάτων, που εξασφαλίζει την ύδρευση των πολιτών, την άρδευση των αγροτών και φυσικά την προστασία του περιβάλλοντος
Τα τελευταία χρόνια γίνεται – για πρώτη φορά στη χώρα- σοβαρή και υπεύθυνη δουλειά γύρω από το θέμα της διαχείρισης των υδάτινων πόρων . Με κανόνες σωστής διαχείρισης, κατασκευάζονται φράγματα, λιμνοδεξαμενές, ταμιευτήρες και αρδευτικά δίκτυα, που εντάσσονται στον ευρύτερο ολοκληρωμένο σχεδιασμό της κυβέρνησης για την ελληνική περιφέρεια, το περιβάλλον και τους υδάτινους πόρους.
Στη Θεσσαλία κατασκευάζονται σπουδαία έργα, όπως αυτά της Γυρτώνης και της Κάρλας, με χαρακτήρα κυρίως περιβαλλοντικόκαι αντιπλημμυρικό που θα αντιμετωπίζουν ζητήματα ύδρευσης και άρδευσης και θα συμβάλουν αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση της έλλειψης υδατικών πόρων στη Θεσσαλία. Με την ολοκλήρωσή τους, θα διατηρηθεί η ισορροπία του υδατικού ισοζυγίου και θα εμπλουτιστεί ο υπόγειος υδροφόρος ορίζοντας. Ως αποτέλεσμα, το σύστημα διαχείρισης των υδάτων στη Θεσσαλία θα έχει καλύτερα αποτελέσματα για το περιβάλλον και τους πολίτες.»