12.500 στρεμ. επληγησαν από την προχθεσινη χαλαζοπτωση


  Από την θεομηνία που έπληξε το Νομό μας το βράδυ της Τρίτης 11/8/2009 προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές σε διάφορες περιοχές του Νομού μας. Συγκεκριμένα, από τη χαλαζόπτωση υπέστησαν ζημιές  12.500 στρέμματα καλλιέργειας  βαμβακιού αλλά και 800 στρέμματα καλλιέργειας μηδικής, 100 στρέμματα αραβοσίτου,  80 στρέμματα βιομηχανικής τομάτας και 50 στρέμματα τεύτλων στα Τοπικά Διαμέρισματα Γεφυρίων, Αγίου Βησσαρίου, Τσακαρλί  Σοφάδων και Πασχαλίτσας του Δήμου Σοφάδων  και  στα Τοπικά Διαμερίσματα Κυψέλης και Ερμητσίου του Δήμου Άρνης.

Επίσης από την ανεμοθύελλα κατεστράφη ολοσχερώς το ποιμνιοστάσιο του Κατσαρού Βαίου στο Τοπικό Διαμέρισμα  Γεφυρίων.     

Επί τόπου των περιοχών  που υπέστησαν ζημιές από τη χθεσινοβραδινή θεομηνία, μετέβησαν μετά από εντολή του Νομάρχη, ο αρμόδιος Αντινομάρχης  Γιώργος  Παπάρας, ο Γενικός Γραμματέας  Απόστολος Γκούβης και ο Διευθυντής Αγροτικής Ανάπτυξης του Νομού μας Χρήστος Σακελλαρίου οι οποίοι και ενημερώθηκαν από τους τοπικούς φορείς  και τους πληγέντες παραγωγούς για τις προκληθείσες ζημιές.

Επίσης επί τόπου των ζημιών παραβρέθηκε μετά από  πρόσκληση της  Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης  και ο Διευθυντής του ΕΛΓΑ  Θεσσαλίας κ.  Παπακώστας Κων/νος, ο οποίος σε συνεργασία με τους εκπροσώπους της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης προέβη σε μια πρώτη εκτίμηση της θεομηνίας και των επιπτώσεών της. Η πρώτη εκτίμηση των προκληθεισών ζημιών έγινε μετά από  επιτόπια μετάβαση σε αγρούς των παραπάνω περιοχών  που πλήγηκαν έντονα από τη χαλαζόπτωση και την ανεμοθύελλα.   

Στα Τοπικά Διαμερίσματα  του Δήμου Σοφάδων οι εκπρόσωποι της Ν.Α και του ΕΛΓΑ συνεργάσθηκαν  με τον  Αντιδήμαρχο Σοφάδων Δημήτρη Ζάβαλο, τον Δημοτικό Σύμβουλο Αχιλλέα Κλέτσα και τον Πρόεδρο του Τοπικού Διαμερίσματος Γεφυρίων Παύλο Χριστοδούλου και στα Τοπικά Διαμερίσματα του Δήμου Άρνης συνεργάσθηκαν με τον Πρόεδρο του Τ.Δ. Ερμητσίου  Βασίλη Αγγέλη καθώς και με πληγέντες από την θεομηνία παραγωγούς.

Οι παραγωγοί των οποίων οι καλλιέργειες υπέστησαν ζημιές από τη θεομηνία πρέπει να υποβάλλουν άμεσα τις δηλώσεις τους στους Ανταποκριτές  του ΕΛΓΑ, για να γίνει σύντομα η ακριβής εκτίμηση των ζημιών από  Γεωπόνους του Οργανισμού ώστε να τους αποδοθεί η δικαιούμενη αποζημίωση.

         

   

Προηγούμενο άρθρο Η γελοιογραφία της ημέρας
Επόμενο άρθρο Η «Οιδίπους Τύραννος» στο υπαίθριο θέατρο Μητρόπολης