Πλήθος κόσμου στην 14η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση


Με επιτυχία συνεχίζεται η 14η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση που διοργανώνει το Επιμελητήριο Καρδίτσας στο χώρο των παλιών καπναποθηκών και η οποία θα διαρκέσει μέχρι και την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου.

Καθ ΄όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου καταγράφηκε πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα, ενώ ξεχωριστό ενδιαφέρον σημείωσαν και οι δύο ημερίδες που πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια των παράλληλων εκδηλώσεων της Έκθεσης.

Ειδικότερα, το Σάββατο το απόγευμα πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα : «Το χθες και το σήμερα της διατροφής στον τόπο μας» με εισηγητές την κ. Βάσω Κοζιού, Πρόεδρο του Κέντρου Ιστορικής και Λαογραφικής Έρευνας ΑΠΟΛΛΩΝ που αναφέρθηκε στα «Τοπικά παραδοσιακά προϊόντα και γεύσεις της Καρδίτσας και της ευρύτερης περιοχής» και τον κ. Θεοφάνη Γεωργόπουλο, Καθηγητή Εφαρμογών του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων, που ανέλαβε την παρουσίαση «Προϊόντων Καινοτομίας».

Το πρωί της Κυριακής ακολούθησε ημερίδα με αντικείμενο : «Αγροτρόφιμα – Συνεταιρισμοί – Καινοτομία – Παραγωγή» μεεισηγητές  : τον κ. Μπέλλη Βασίλη, Διευθυντή ΑΝ.ΚΑ ΑΕ, που ανέπτυξε το θέμα  «Ο Συνεταιρισμός ως μορφή οργάνωσης της παραγωγής προϊόντων και υπηρεσιών», τον κ. Ιωάννη Γιαβάση, Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων, που ανέλυσε την «Έρευνα, ανάπτυξη και παραγωγή ποιοτικών, καινοτόμων τροφίμων», και τον κ. Νίκο Αρχοντή, Γενικό Διευθυντή Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων, που εστίασε στη «Μεθοδολογία εξεύρεσης αγορών στην εσωτερική αγορά και εξαγωγικές προοπτικές στα αγροτρόφιμα». Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με «Παραδείγματα καλής πρακτικής επιχειρήσεων – μελών του Επιμελητηρίου».

Η φετινή διοργάνωση, εξάλλου, είναι αφιερωμένη σε αυτό ακριβώς το θέμα, στην ανάδειξη της αξίας των αγροτροφίμων και το κεντρικό σύνθημα είναι «συνεχίζουμε δυναμικά για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας».

Την ίδια στιγμή, το Δίκτυο Τροφίμων και Ποτών Ν. Καρδίτσας βάζει στο επίκεντρο των εκδηλώσεων της 14ης Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης Καρδίτσας τα τοπικά προϊόντα. Οι επισκέπτες της Έκθεσης έχουν την δυνατότητα να δοκιμάσουν προϊόντα τοπικών παραγωγών που εκφράζουν στο έπακρο την ελληνική ποιότητα και γεύση. Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν και την Τρίτη 13/10 (ώρες 19:00 – 21:00) και θα προσφερθούν στους επισκέπτες μοναδικές γεύσεις και φαγητά πρωτότυπα, γευστικά και υγιεινά.

Αξίζει ακόμη να σημειώσουμε πως ο αριθμός των εκθετών έχει φθάσει τους 124 και καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα δράσεων και τομέων όπως : επιχειρηματικότητα, ενέργεια, δόμηση, αυτοκίνητο/μοτοσικλέτα, εκπαίδευση/,  αγροτικός τομέας/κτηνοτροφία/νέες καλλιέργειες, έπιπλο/διακόσμηση, γαστρονομία, οικιακός και επαγγελματικός εξοπλισμός/δόμηση.

Η διοργάνωση αποτελεί διαχρονικά ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της οικονομικής, πολιτιστικής, κοινωνικής και οικονομικής ζωής της Δυτικής Θεσσαλίας.

Σε μια περίοδο κατά την οποία η χώρα μας αναζητά την έξοδο από την ύφεση, η αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων μας και η ενδυνάμωση αναπτυξιακών θεσμών, αποκτούν ιδιαίτερη σημασία.

Γι ΄ αυτό και αξίζει να την επισκεφθεί ο καθένας.

 

Ώρες λειτουργίας Έκθεσης

Τρίτη / Τετάρτη : 17:00 – 22:00

 

Προηγούμενο άρθρο Συνάντηση Μανιταρόφιλων Θεσσαλίας στην Ανατολή Αγιάς
Επόμενο άρθρο Στην Κύπρο ο Δημήτρης Σιούφας προσκεκλημένος της Βουλής των Αντιπροσώπων