Σημαντικά έργα στον Δήμο Αργιθέας – Εμφανής η πρόοδος


  Επιτέλους έτοιμος ο δρόμος στο Πετρωτό. Έπεσε η άσφαλτος και ένα όνειρο ζωής έγινε πραγματικότητα. Επίσης πρόοδος εργασιών υπάρχει και στην εργολαβία του άλλου δρόμου Πετρωτού – Τριλόφου – Καλής Κώμης – Ελληνικών. Τα παραπάνω τονίζει ο Δήμαρχος Αργιθέας Χρήστος Καναβός σε επιστολή του προς τη «Φωνή Λεοντίτου» στην οποία πάντως επισημαίνει τον κίνδυνο να τελματώσει το Πιλοτικό Πρόγραμμα αν δεν χρηματοδοτηθεί άμεσα και γενναία. Επίσης ο Δήμαρχος «απαιτεί σεβασμό απ’ όλους όσον αφορά στη χρήση του πόσιμου νερού και την τήρηση των κανόνων υγιεινής». «Δεν μπορεί -λέει χαρακτηριστικά- κάποιοι να ποτίζουν κήπους και άλλοι να μην έχουν νερό να πιουν και να πλυθούν». Η επιστολή του έχει ως εξής:

«Αγαπητοί συμπατριώτες με τους χαιρετισμούς όλων των συνεργατών μου εύχομαι να σας ενημερώσω για τα προβλήματα του Δήμου μας και την πορεία των έργων για να μπορούν οι δημότες μου αλλά και όλοι οι Αργιθεάτες να γνωρίζουν τα όσα έγιναν ‘η δεν έγιναν στον τόπο μας και να έχουν άποψη και λόγο για μας που ασκούμε στο όνομά τους διοίκηση. Σε σχέση με τα έργα στο Δήμο μας υπήρξαν οι παρακάτω εξελίξεις, ήτοι:

– Στο Πετρωτό τελείωσε ο δρόμος. Επιτέλους άσφαλτος! Σε πείσμα αυτών που είχαν αφήσει το χωριό απ’ έξω τιμωρώντας το.

Απόλυτα ικανοποιημένη η Νομαρχιακή και Δημοτική Αρχή από την εξέλιξη της εργολαβίας στο δρόμο Λαγκάδι – Μεταμόρφωση – Γκρόπα μέσω του προγράμματος Πίνδος. Οι διανοίξεις, τα τεχνικά και η χαλικόστρωση τελείωσαν, ρίχτηκε το πετρελαϊκό και ήδη έπεσε η άσφαλτος. Ένα όνειρο ζωής όλων των Ανθηριωτών εκπληρώνεται και νιώθουμε δικαιωμένοι όσοι τον πιστέψαμε αυτόν τον δρόμο και αγωνιστήκαμε για την ολοκλήρωση του. Ο δρόμος όπως έχω κατ’ επανάληψη τονίσει, όπως και ο Καρυά – Κουμπουριανά, είναι κεφαλαιώδους και στρατηγικής σημασίας για την Αργιθέα ολόκληρη. Εντατικές εργασίες έχουμε και στην εργολαβία του άλλου σπουδαίου δρόμου Πετρωτού – Τριλόφου – Καλής Κώμης – Ελληνικών. Ως τον Κωστιανό έγιναν τεχνικά και ρείθρα, χαλικόστρωση και απομένει η ασφαλτόστρωση. Διανοίξεις γίνονται και λίγο πριν την Καλή Κώμη.

Η Νομαρχία δημοπράτησε τεχνικά έργα αντιστήριξης του κεντρικού δρόμου από Αργιθέα ως Συκιά Πετρωτού κατόπιν αιτήματος του Δήμου μας, έριξε δε και άσφαλτο στις λακκούβες.

– Έτοιμες οι μελέτες για τις προστατευτικές μπάρες και τη σήμανση στο δρόμο Πετρωτό – Τρίλοφος, καθώς και για την αγορά αυτοκινήτου του Δήμου

– Διανοίξεις – τσιμεντοστρώσεις – διαμορφώσεις πλατειών (Θερινού, Αργιθέας, Καλής Κώμης, Ελληνικών, Μεσοβουνίου) και πολλά άλλα έργα έγιναν το τελευταίο διάστημα, ενώ άλλα δεν βρίσκονται καν σε εξέλιξη. Σε όλα τα δ.δ. εκτελέσθηκαν και εκτελούνται έργα πάσης φύσεως. Τσιμεντοστρώσεις, υδραγωγεία, καθαρισμοί και βελτιώσεις δρόμων εσωτερικής εξυπηρέτησης, αρδεύσεις, καθαριότητα, συντήρηση μονοπατιών κλπ.

Γενικά ένας οργασμός έργων υπάρχει στο Δήμο μας. Εκείνο που φοβόμαστε και το λέμε ξεκάθαρα στον κόσμο είναι μήπως οι ανάδοχοι – εργολάβοι – υπερεργολάβοι δεν καταφέρουν να ολοκληρώσουν τα έργα εμπρόθεσμα. Σημειώνω πως με παρέμβασή μου και τη βοήθεια του Σπύρου Παπαδόπουλου κατάφερα να επαναχρηματοδοτηθεί για το 2009 το γήπεδο Ανθηρού με 100.000 ευρώ περίπου. Ένα έργο που είχε εγκαταλειφθεί από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές και θεωρούνταν από τους ίδιους και από τους δημότες ως χαμένη υπόθεση.

– Η καθαριότητα έχει ενταθεί λόγω καλοκαιριού αλλά θα πρέπει να συμβάλλουν και οι κάτοικοι σε αυτό. Να μην πετούν τα σκουπίδια όπου βρουν. Έχουμε παντού κάδους. Σημειώνω πως ξεκίνησε η μεταφορά των απορριμμάτων στην Πύλη Τρικάλων και έτσι έκλεισε η χωματερή του Δήμου μας.

Ως Δήμαρχος απαιτώ από όλους τους κατοίκους να εφαρμόσουν τους κανόνες υγιεινής. Απαιτώ σεβασμό όσον αφορά στη χρήση του πόσιμου νερού. Δεν μπορεί να ποτίζουν κάποιοι και άλλοι κάτοικοι να μην έχουν νερό να πιουν και να πλυθούν. Όσον αφορά στην αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών όπως οι πυρκαγιές, έχουμε λάβει όλα τα μέτρα.

Αγαπητοί συμπατριώτες, σημαντικές είναι οι πολιτιστικές εκδηλώσεις το καλοκαίρι του 2009 στην Αργιθέα. Υπό την αιγίδα του Δήμου με τον Πολιτιστικό του Οργανισμό και σε συνεργασία με το Σύλλογο Αργιθεατών Αθήνας και τους άλλους συλλόγους του Ανθηρού καθώς και τις εκκλησιαστικές επιτροπές στο Ανθηρό, θα γίνουν 8ημερες εκδηλώσεις. Σπουδαία είναι η επετειακή εκδήλωση για τα 400 χρόνια από την ανέγερση της Ι.Μ. Κατουσίου Μπουκοβίτσας το Γεννέσιο της Θεοτόκου που θα έγινε την Κυριακή 19/7 στη Μονή. Στις 23/7 έγινε τιμής ένεκεν στον αείμνηστο Στέργιο Βλαχογιάννη επιμνημόσυνη δέηση στην Καράβα και ακολούθησε δημοτική βραδιά στο Ανθηρό το βράδυ. Όπως ξέρετε σε όλη την Αργιθέα φέτος το καλοκαίρι θα γίνουν εκδηλώσεις πνευματικού και πολιτιστικού περιεχομένου. Άφησα στο τέλος την επίσκεψη του Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Σουφλιά στο Φράγμα της Συκιάς και το έργο εκτροπής του Αχελώου και του Υπουργού Τουρισμού κ. Μαρκόπουλου στο Ανθηρό. Και οι δυο επισκέψεις σηματοδότησαν πρόθεση ανάπτυξης στην περιοχή. Όμως το πιλοτικό πρόγραμμα πρέπει να το δουν και να το εφαρμόσουν σαν σύνολο χρηματοδοτώντας το γενναία, αλλιώς κινδυνεύει άμεσα πλέον η περιοχή μας.

Αγαπητοί συμπατριώτες, το ποιο είναι το έργο μας το γνωρίζουν οι μόνιμοι κάτοικοι με τους οποίους είμαστε σε καθημερινή επαφή και συνεργασία. Σε λαϊκές συνελεύσεις που θα κάνουμε το καλοκαίρι θα αναφερθούν όλα με κάθε λεπτομέρεια και θα ακούσουμε και τις παρατηρήσεις και την κριτική. Για την κριτική είμαστε ανοιχτοί καθημερινά. Την επιδιώκουμε για να μας διορθώνει, να μας βοήθα στο έργο μας. Αν είναι σκληρή, αρκεί να είναι αλήθεια κι όχι πόλεμος λάσπης από μερικούς. Εμείς θέσαμε τον εαυτό μας στην υπηρεσία όλων των δημοτών. Ζούμε μαζί τους χειμώνα – καλοκαίρι. Προσπαθούμε για όλα τα δ.δ. και αυτό θα πράξουμε έως το τέλος, ακόμα και δυσαρεστώντας μερικούς. Κλείνοντας ευχόμαστε σε όλους καλό καλοκαίρι και μην ξεχνάτε την Αργιθέα!

Από την εφημερίδα «Φωνή Λεοντίτου»

Προηγούμενο άρθρο Δήλωση Αντιδημάρχου για την έγκριση συμβάσεων μίσθωσης έργου
Επόμενο άρθρο Έκτακτη χρηματοδότηση για σχολική στέγη στους Δ. Καρδίτσας