Δήλωση Αντιδημάρχου για την έγκριση συμβάσεων μίσθωσης έργου


  Ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Καρδίτσας κ. Ι. Γεννάδιος σχετικά με τις συμβάσεις μίσθωσης έργου που εγκρίθηκαν για το Δήμο έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στις αρχές του έτους, τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου Καρδίτσας κλήθηκαν να προγραμματίσουν τις συμβάσεις μίσθωσης έργου. Πρόκειται για εξειδικευμένες θέσεις με αντικείμενο το οποίο δεν ανάγεται στα συνήθη καθήκοντα των ήδη υπαρχόντων υπαλλήλων, οφείλουμε ως εκ τούτου να αναθέσουμε το εν λόγω αντικείμενο σε επιστημονικό προσωπικό της εκάστοτε καθορισμένης ειδικότητας. Πράγματι ο προγραμματισμός έλαβε χώρα, με τις αιτούμενες συμβάσεις για τη φετινή χρονιά, δεδομένης της δύσκολης οικονομικής μας κατάστασης, να είναι μόλις οι εξής:

ΔΥΟ ΠΕ ΙΑΤΡΙΚΗΣ (Γιατρός εργασίας για το Δήμο και παθολόγος για το ΚΑΠΗ).

ΕΝΑΣ ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ (για παραδοσιακούς χορούς στο Λαογραφικό).

ΔΕΚΑΤΡΕΙΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ για το Ωδείο.

Παρά το σφιχτό αυτό διάγραμμα, μιας και οι ανάγκες είναι σαφώς περισσότερες, η έγκριση των συμβάσεων μίσθωσης έργου από τη Γενική Διεύθυνση Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αφορά τελικά μόνο σε οκτώ από τις συνολικά δεκαέξι αιτούμενες θέσεις. Η άρνηση έγκρισης των παραπάνω δεκαέξι θέσεων στο σύνολό τους με το πρόσχημα της περιστολής των εξόδων, σε συνδυασμό με την ετεροχρονισμένη έγκριση εποχιακών εργατών για την καθαριότητα, δυσχεραίνει το έργο ενός δήμου-πρωτεύουσας Νομού που έχει εξάλλου οικειοθελώς ενταχθεί σε «πρόγραμμα αυτο-περιστολής» των εξόδων του.

Παρά τη δυσκολία που μας επιφέρει η μη αναμενόμενη περικοπή των αιτούμενων συμβάσεων, θα ιεραρχήσουμε ως οφείλουμε τις ανάγκες μας και θα επιλέξουμε τις οκτώ από τις δεκαέξι αιτούμενες ειδικότητες.

Δεν είναι όμως δυνατό να θεωρηθεί ορθολογική η εφετινή κατανομή των συμβάσεων μίσθωσης έργου, όταν σε θεσσαλικούς Δήμους με πολύ μικρότερο πληθυσμό έχουν εγκριθεί πολλαπλάσιες θέσεις ( Δήμος Γιάννουλης 19, Τυρνάβου 21, Αμπελώνα 14, Καλαμπάκας 34 κ.α.) , ενώ για το Δήμο Λαρισσαίων εγκρίθηκαν 253.

Ο Δήμος Καρδίτσας προγραμματίζει ήδη την επόμενη χρονιά, διεκδικώντας από την πολιτεία το αυτονόητο: Την έγκριση μονοετούς σύμβασης για κάθε απαραίτητη και εξειδικευμένη θέση, ώστε να διευκολυνθεί η κατά το δυνατό άριστη παροχή υπηρεσιών στους συνδημότες μας και ειδικότερα σε ομάδες του πληθυσμού που τις έχουν περισσότερο ανάγκη.»  

Προηγούμενο άρθρο Επισκέψεις Κώστα Τσιάρα σε Δ.Δ. του Νομού
Επόμενο άρθρο Σημαντικά έργα στον Δήμο Αργιθέας – Εμφανής η πρόοδος