1ο Παγκόσμιο συνέδριο-Αντάμωμα Θεσσαλικών Συλλόγων και ομοσπονδιών


  Στα πλαίσια των πολιτιστικών δράσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαυρομματίου Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ , το Σάββατο 22 Αυγούστου στις 9π.μ.διοργανώνει στο Μαυρομμάτι το πρώτο παγκόσμιο συνέδριο-αντάμωμα  Θεσσαλικών Συλλόγων. Το συνέδριο αυτό θα διεξαχθεί  σε συνεργασία με την παγκόσμια Συνομοσπονδία και Ομοσπονδιών  Θεσσαλικών Συλλόγων  << Ο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ >>που εδρεύει στην Νυρεμβέργη [ της  οποίας  ο Σύλλογός μας είναι μέλος ], τον Δήμο Μουζακίου, το Τ.Σ. Μαυρομματίου, και την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καρδίτσας  . Σκοπός του παραπάνω συνεδρίου- ανταμώματος  είναι η σύσφιξη των δεσμών  και η επίλυση ορισμένων προβλημάτων μεταξύ των Συλλόγων και ομοσπονδιών που έχουν σαν κοινό παρανομαστή  την Θεσσαλική γή. Ο Σύλλογός μας πιστεύει ακράδαντα ότι μέσα από αυτό το συνέδριο – αντάμωμα των Θεσσαλικών Συλλόγων ανά τη γη θα εξαχθούν ωφέλιμα συμπεράσματα σχετικά με τον απόδημο Ελληνισμό και θα αναδείξει τα προβλήματα των συμπατριωτών μας που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό και πού αφορούν κυρίως  τους Θεσσαλούς μετανάστες [επαγγελματικά ,εκπαιδευτικά, κοινωνικά , πολιτιστικά] .Το συνέδριο αυτό έχει επίσης σκοπό την συσπείρωση των Θεσσαλικών Ομοσπονδιών και Συλλόγων που δραστηριοποιούνται σε παγκόσμια κλίμακα ,τον συντονισμό των δραστηριοτήτων τους , οι οποίες αποβλέπουν στην διάσωση ,διάδοση, και συνέχιση της παράδοσης και μεγάλης ιστορίας της Θεσσαλίας και γενικότερα της Ελλάδας.    Θεωρούμε επίσης το συνέδριο αυτό σημαντικό , για το γεγονός ότι εκτός όλων των άλλων θετικών που θα προκύψουν , θα είναι και μία τεράστια συμβολή  στην τουριστική προβολή   του χωριού μας ,της ευρύτερης περιοχής μας ,αλλά και γενικότερα όλης της Θεσσαλίας.  

   Οι Εισηγήσεις που θα παρουσιαστούν σ’ αυτό το 1Ο Παγκόσμιο συνέδριο στο χωριό μας θα έχουν τα παρακάτω θέματα :

1ο   <<Γ. Καραϊσκάκης .Σχέση με τους Φιλέλληνες και τους Έλληνες της διασποράς >> Ευανθία Στηβανάκη Φιλόλογος Επίκουρος καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών .

2ο  <<Η ταυτότητα του Θεσσαλού μετανάστη. Ιστορικά και δημογραφικά χαρακτηριστικά >> Μιχαήλ Ζουμπουλάκης  Αντιπρύτανης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας οικονομικού προγραμματισμού ,φοιτητικής μέριμνας ,δημοσίων και διεθνών σχέσεων.

3ο  << Θεσσαλοί γιατροί-γιατροί της διασποράς>> Δημήτριος Α. Λάππας . Επίκουρος καθηγητής ανατομικής πανεπιστημίου Αθηνών ,και υπεύθυνος των Μουσείων Γ.Ν. Παπανικολάου [Αθήνα] και Γ. Σκλαβούνου [Αμφίκλεια Φωκίδας].

4ο <<Περιβάλλον και ενέργεια για θέματα απορριμμάτων και υδροφόρου δυναμικού>> Νικόλαος Λιάνος. Διπλωματούχος Φυσικός Πανεπιστημίου Ζυρίχης .

5ο  <<Η ξενιτιά στη ζωή του ανθρώπου και οι αναφορές μέσα απ’ το δημοτικό μας τραγούδι >> Ευθυμία Δ. Γιώτη . Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής μεταπτυχιακή φοιτήτρια Πανεπιστημίου Θράκης .

6ο << Εθελοντισμός Μεσογειακών Αγώνων Θεσσαλίας 2013>> Πέτρος  Τσιάρας . Καθηγητής Φυσικής Αγωγής 2/βάθμιας εκπαίδευσης και προπονητής ποδοσφαίρου. 

[ Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στο κέντρο εκδηλώσεων ΕΝΑΣΤΡΟΝ στο Μαυρομμάτι και η είσοδος στο κοινό θα είναι ελεύθερη]

Προηγούμενο άρθρο Δίδεται στην κυκλοφορία η νέα όδευση εντός της Μητρόπολης
Επόμενο άρθρο 22 ως 24 Αυγούστου θα διεξαχθεί φέτος το Φεστιβάλ Παλέρμου