Να συνταχθεί μελέτη επικινδυνότητας του οδικού δικτύου


  Έπρεπε να έρθουν, το ένα πίσω από τ’ άλλο τα θανατηφόρα τροχαία, για να αναδειχθεί η επιτακτική αναγκαιότητα κατασκευής παρακάμψεων στα Τ.Δ. Αρτεσιανού και Ριζοβουνίου!

          Νέο είναι το πρόβλημα; Εδώ και είκοσι χρόνια τουλάχιστον είχε τεθεί από τους κοινοτάρχες Αρτεσιανού και Ριζοβουνίου, χωρίς να υπάρχει ανταπόκριση.

          Στο ίδιο διάστημα έχουν εκτελεστεί έργα οδοποιίας ύψους δεκάδων δισεκατομμυρίων, χωρίς ιεράρχηση και προτεραιότητα όμως.

          Το 1996, επί Νομαρχίας Κων/νου Παπακυρίτση, το Νομαρχιακό συμβούλιο, ενέκρινε πιστώσεις για τη σύνταξη μελετών από το «πακέτο Λαλιώτη», εκτιμώντας την αναγκαιότητα των δύο έργων (παράκαμψη Αρτεσιανού και Ριζοβουνίου), και δυστυχώς τόσα χρόνια οι παρακάμψεις δεν κατασκευάστηκαν.

          Για να σταματήσουμε να θρηνούμε θύματα πρέπει πρώτα να αναλάβουμε τις ευθύνες μας: Νομάρχες και Νομαρχιακά Συμβούλια, Βουλευτές, Δήμαρχοι και Δημοτικά Συμβούλια  και μετά να τις μεταθέτουμε αλλού.

          Ας αφήσουμε τα κροκοδείλια δάκρυα και να παρθούν αποφάσεις τώρα, γιατί θ’ ακολουθήσουν και άλλα θύματα.

          Αφού όπως ανακοινώθηκε από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, οι μελέτες έχουν συνταχθεί, τώρα πρέπει να βρεθούν οι πόροι για την κατασκευή των παρακάμψεων Αρτεσιανού και Ριζοβουνίου κατά απόλυτη προτεραιότητα.

          Το οδικό δίκτυο του ν. Καρδίτσας, δυστυχώς μας κατατάσσει στους νομούς με τα περισσότερα τροχαία ατυχήματα.

          Κακοτεχνίες, παγίδες θανάτου, υπάρχουν πολλές. Θεωρώ ότι το Νομαρχιακό Συμβούλιο, πρέπει να διαθέσει μια πίστωση για μελέτη όλου του κύριου οδικού δικτύου του νομού Καρδίτσας ώστε να προγραμματιστούν οι αναγκαίες παρεμβάσεις όπου χρειάζεται. Όπως: Παράκαμψη Καλλιθήρου, Κόμβοι, Προδρόμου – Σταυρού, Συκεώνας, Σοφάδες, γέφυρα Sale, φωτισμοί, κα.

                                                                         Βασίλης Τσαντήλας

                                                                          Δήμαρχος Ιτάμου

                                                           π.  Αντινομάρχης Πολιτισμού-Τουρισμού

Προηγούμενο άρθρο Στις 9 Αυγούστου το Παπαργιθεάτικο Συνέδριο στα Βραγκιανά
Επόμενο άρθρο Ολοκληρώθηκε το κλειστό γυμναστήριο Σοφάδων