Ασφαλτοστρώσεις στο Δήμο Μητρόπολης


    Συνεχίζεται η ασφαλτόστρωση του περιφερειακού δρόμου στο Τ.Δ. Μητρόπολης και πολύ σύντομα θα ολοκληρωθεί και το τελευταίο κομμάτι 400 μέτρων περίπου, έτσι θα υπάρχουν  καινούργιες συνδέσεις με το δρόμο Φράγκο-Παλαιοκλήσι και του οικισμού Ράζιας. Επίσης η σύνδεση με τον επαρχιακό δρόμο Καρδίτσας-Μητρόπολης θα γίνεται διαμέσου του καινούργιου περιφερειακού σε δύο καταληκτικά σημεία:

      α)Στην διασταύρωση πάνω από τον κόμβο του Γεωργικού και

      β)Στην διασταύρωση με τον κόμβο πάνω από το Δημοτικό αναψυκτήριο.

  Τα παραπάνω έργα θα βοηθήσουνε πολύ στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση ιδιαίτερα με την μονοδρόμηση της καθόδου από την λίμνη Πλαστήρα προς τον οικισμό της Μητρόπολης που θα ισχύσει σε λίγες μέρες

(την επόμενη βδομάδα) μετά την ανακοίνωση της Δ.Τ.Υ.Νομαρχίας Καρδίτσας.

   Έτσι η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων, μπετονιέρες, φορτηγά μεταφέροντας κορμούς δέντρων, αδρανών υλικών, αγροτικά μηχανήματα κ.λ.π. θα γίνεται από τον καινούργιο περιφερειακό της Μητρόπολης και θα απαγορεύεται η διέλευσή τους από το κέντρο του οικισμού ώστε να μην επιβαρύνεται και καταστρέφεται η υπάρχουσα πλακόστρωση αλλά και τα καινούργια έργα ανάπλασης που έχουν δημοπρατηθεί και άμεσα θα κατασκευαστούν.

   Επίσης στο Τ.Δ. Κρύα Βρύσης ασφαλτοστρώθηκε το κομμάτι του περιφερειακού δρόμου που διέρχεται από το γήπεδο ποδοσφαίρου και την παιδική χαρά. Οι ασφαλτοστρώσεις θα συνεχιστούν σε όλα τα Τοπικά Διαμερίσματα του Δήμου Μητρόπολης. Το σημαντικότερο κομμάτι ασφαλτόστρωσης 1 χιλ. περίπου, όπως τόνισε προσωπικά ο Δήμαρχος Μητρόπολης κ. Γιώργος Γιοβάνης είναι από το θολωτό-Μυκηναϊκό τάφο έως τον οικισμό του Ξυνονερίου, έτσι λύνεται οριστικά ένα από τα βασικότερα αιτήματα των Δημοτών που ήτανε η σύνδεση των δύο οδικών αξόνων, η πρόσβαση και η ανάδειξη του θολωτού τάφου, αφού υποχρεωτικά η σύνδεση των Τ.Δ. με την έδρα του Δήμου  θα γίνεται περιφερειακά του αρχαιολογικού μνημείου.       

    

Προηγούμενο άρθρο Kυριακή 09-08-2009 ο 10ος Διάπλους Λίμνης N. Πλαστήρα
Επόμενο άρθρο Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις των Λιμνών Πλαστήρα και