Με επιτυχία τελειώνει η αρδευτική περίοδος στο Νομό


 Αυτές τις ημέρες βαίνει προς το τέλος με επιτυχία η αρδευτική περίοδος στο Νομό Καρδίτσας.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έγινε στην έναρξη της περιόδου, με τη σύμφωνη γνώμη όλων των εμπλεκόμενων φορέων, την πρόοδο των αρδεύσεων, τις απρόβλεπτες περιπτώσεις που έλαβαν χώρα από την έναρξη των αρδεύσεων μέχρι και σήμερα, οι ημερομηνίες περάτωσης των αρδεύσεων διαμορφώνονται ως κάτωθι:

1. Για τις εκτός δικτύου Ταυρωπού περιοχές, τελευταία ημέρα παροχέτευσης νερού από τον ταμιευτήρα Πλαστήρα ορίζεται  η 12-08-2009.

2.  Για  τις  περιοχές που αρδεύονται από τα νερά του Σμοκόβου, εκτός από το κλειστό δίκτυο Λεονταρίου, τελευταία ημέρα παροχέτευσης νερού ορίζεται η  13-08-2009.

Μετά τις παραπάνω  ημερομηνίες θα παροχετευθούν  από τους  δύο ταμιευτήρες και για διάστημα  οκτώ (8) ημερών περιορισμένες ποσότητες  νερού για την ικανοποίηση αρδευτικών αναγκών  των θεσμοθετημένων αρδευτικών δικτύων  (Αρδευτικό δίκτυο Ταυρωπού, Κλειστό δίκτυο Λεονταρίου).

Ο παραπάνω προγραμματισμός ο οποίος είναι αποδεκτός και από τη Διεύθυνση Υδάτων της Περιφέρειας Θεσσαλίας απαντά και σε «δηλώσεις» παραγόντων γειτονικού Νομού που δεν συμβάλλουν στην καλλιέργεια κλίματος συνεργασίας και ορθολογικής χρήσης του διαθέσιμου νερού.

Προηγούμενο άρθρο Στην κορύφωσή του από σήμερα και για 6 ημέρες το Φεστιβάλ των Λιμνών
Επόμενο άρθρο Η γελοιογραφία της ημέρας