Δράση αντίδραση


 Η Κυβέρνηση, υπό τις οδηγίες του Πρωθυπουργού, συνεχίζει αταλάντευτα την υλοποίηση του προγράμματός της. Δεν υπάρχουν περιθώρια χαλάρωσης. Υπάρχει μόνο δουλειά. Υπάρχει έργο προς ολοκλήρωση, για το οποίο μας εμπιστευτήκαν οι Έλληνες πολίτες. Για αυτό και οι κυβερνητικές δράσεις προχωρουν με εντατικούς ρυθμούς. Συνεχίζουμε τις αλλαγές που απαιτούνται για να πάει ο τόπος μπροστά. Επιλογές που αλλάζουν την Ελλάδα και βελτιώνουν όλο και περισσότερο την ποιότητα ζωής των πολιτών. Σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία, από την οποία  όχι μόνο η πατρίδα μας, αλλά στο σύνολό της η παγκόσμια κοινότητα πλήττεται πολλαπλά, λαμβάνουμε αποφάσεις ιεραρχώντας τις ανάγκες και τις απαιτήσεις της ελληνικής κοινωνίας.

Μέσα από ένα γενικευμένο πλαίσιο δράσεων λάβαμε μέτρα για την ενίσχυση της ρευστότητας στην οικονομία, μέτρα για στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων. Στηρίξαμε την απασχόληση και ενισχύσαμε με συγκεκριμένα μέτρα την Μικρομεσαία Επιχείρηση, τον Τουρισμό, την αγροτική ανάπτυξη, τις εξαγωγές, τον κλάδο του αυτοκινήτου, την οικοδομή. Και η Ελληνική οικονομία φαίνεται ότι μπορεί να ξεπεράσει, σχετικά αλώβητη, τη διεθνή κρίση. Καταγράφοντας τις μικρότερες δυνατές συνέπειες. Δεν αρνούμαστε πως υπάρχουν προβλήματα, τα οποία οφείλονται στις χρόνιες παθογένειες της Ελληνικής οικονομίας, που το σημερινό ασταθές οικονομικό κλίμα ενέτεινε.

Για τον κ. Παπανδρέου και την ηγετική του ομάδα, όμως, σήμερα στην Ελλάδα καταρρέουν τα πάντα. Δεν υπάρχει τίποτε που να κάνει σωστά η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Όλες οι αποφάσεις της είναι ζημιογόνες για τον τόπο. Τόσο στην εσωτερική, όσο και στην εξωτερική πολιτική. Ακόμη και για το θέμα της γρίπης, και προτού καλά-καλά αυτή να εκδηλωθεί στον τόπο μας, το ΠΑΣΟΚ θέλει να ρίχνει ευθύνες στην κυβέρνηση.

Με την καταστροφολογία το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προσπαθεί να δημιουργήσει στην κοινή γνώμη μία εικόνα γενικού χάους. Ο δε λόγος που το πράττει είναι επίσης προφανής.  Η προεδρική εκλογή του προσεχούς Φεβρουαρίου, την οποία θέλει να εκμεταλλευθεί το ΠΑΣΟΚ για να σύρει την χώρα σε εκλογές. Αυτή η  μικροκομματική στάση του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αποκαλύπτει την ένδεια προτάσεων για την αντιμετώπιση μεγάλων προβλημάτων, όπως η παγκόσμια οικονομική ύφεση και η καθημερινότητα του πολίτη.

Αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ, που δεν αλλάζει. Στην κρίσιμη σημερινή συγκυρία, επιλέγει την άρνηση και τον πολιτικό τυχοδιωκτισμό. Στέκεται αδιακρίτως απέναντι σε κάθε κυβερνητική πρωτοβουλία. Ο λαός μας έχει και μνήμη και κρίση. Έχει γνώση και δεν πρόκειται να δώσει την ευκαιρία στο ΠΑΣΟΚ του παρελθόντος να διαχειριστεί την τύχη της Ελλάδας του Μέλλοντος.

Προηγούμενο άρθρο Στόχος μας η ανάπτυξη του Νομού σε όλη την έκτασή του
Επόμενο άρθρο Απάντηση στον Πρόεδρο της ΔΗΚΕΚ και Γραμματέα πόλης Πα.Σο.Κ.