Προς δημοπράτηση 9 εργολαβίες για την κατασκευή σημαντικών έργων


 Πιο αναλυτικά και συγκεκριμένα κατά την χθεσινή συνεδρίαση της η Νομαρχιακή Επιτροπή Έργων Υποδομής & Ποιότητας Ζωής υπό την Προεδρία του αντινομάρχη κ. Νίκου αποφάσισε:

την έγκριση της μελέτης, των τευχών δημοπράτησης και των όρων διακήρυξης για την δημοπράτηση του έργου «Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας στα αγροκτήματα του νομού» προϋπολογισμού 562.870,00€ με ΦΠΑ

Στο φυσικό αντικείμενο του έργου περιλαμβάνεται και η κατασκευή και συντήρηση αγροτικών δρόμων μήκους 45 χλμ. στα αγροκτήματα του νομού. Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις ΚΑΠ και θα ολοκληρωθεί σε δώδεκα μήνες.

την έγκριση της μελέτης, των τευχών δημοπράτησης και των όρων διακήρυξης για την δημοπράτηση του έργου «Προμήθεια σωλήνων για τη βελτίωση της άρδευσης αγροκτημάτων Νομού» προϋπολογισμού 130.000,00€ με ΦΠΑ.

Στο φυσικό αντικείμενο του έργου περιλαμβάνεται η προμήθεια 1.767 σωλήνων άρδευσης μήκους 10.602 μέτρων από ταινιοχάλυβα με συνδέσμους ταχείας σύνδεσης, για την αποκατάσταση της λειτουργικότητας επιφανειακών αρδευτικών δικτύων των Δήμων και των Τ.Ο.Ε.Β. του Νομού. Οι σωλήνες θα αντικαταστήσουν τμήματα των υπαρχόντων επιφανειακών αγωγών άρδευσης τα οποία λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών (παγετός, πλημμύρες κλπ) αλλά και της παλαιότητας τους παρουσιάζουν μεγάλες απώλειες νερού. Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις ΚΑΠ και θα ολοκληρωθεί σε είκοσι ημέρες.

την έγκριση των όρων διακήρυξης για την δημοπράτηση του έργου «Πίστα αιωροπτεριστών τ.δ. Αγ. Γεωργίου Δήμου Μητρόπολης» προϋπολογισμού 25.000,00€ με ΦΠΑ.

Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του ολοκληρωμένου Προγράμματος Ανάπτυξης Βόρειας και Κεντρικής Πίνδου (ΣΑΕ 440). Η μελέτη συντάχθηκε από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Ν.Α. Καρδίτσας και τα τεύχη δημοπράτησης εγκρίθηκαν με την αριθμ. 15/154/22-07-2008 απόφαση της Ν.Ε Καρδίτσας. Το αντικείμενο του έργου αφορά την κατασκευή της πίστας αιωριπτεριστών στο Τ.Δ. Αγ. Γεωργίου του Δήμου Μητρόπολης. Η προθεσμία περαίωσης ορίζεται σε έξι (6) μήνες και αρχίζει από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

την έγκριση της μελέτης, των τευχών δημοπράτησης και των όρων διακήρυξης για την δημοπράτηση του έργου «Αντικατάσταση Στέγης Λυκείου Μουζακίου» προϋπολογισμού 180.000,00€ με ΦΠΑ.

Το έργο χρηματοδοτείται από ετήσιες πιστώσεις του ΟΣΚ. Η μελέτη συντάχθηκε από την Διεύθυνση Τεχνικων Υπηρεσιών της Ν.Α. Καρδίτσας. Με την συγκεκριμένη εργολαβία θα γίνει η αντικατάσταση στέγης στο Λύκειο Μουζακίου καθώς η αντικατάσταση ορισμένων κουφωμάτων και η ανακαίνιση όλων των παλαιών χρωμάτων του διδακτηρίου. Επίσης η κατασκευή πεζοδρομίου γύρω από το σχολείο όπου δεν υπάρχει και επίστρωση αυτών με χονδρόπλακες. Η προθεσμία περαίωσης ορίζεται σε εννέα (9) μήνες και αρχίζει από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

την έγκριση της μελέτης, των τευχών δημοπράτησης και των όρων διακήρυξης για την δημοπράτηση του έργου «Προσθήκη W.C στο Δημοτικό Σχολείο στον οικισμό Αθίγγανων» προϋπολογισμού 40.000,00€ με ΦΠΑ.

Το έργο χρηματοδοτείται από ετήσιες πιστώσεις του ΟΣΚ. Η μελέτη συντάχθηκε από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Ν.Α. Καρδίτσας. Από τη μελέτη προβλέπεται να γίνει προσθήκη W.C στο Δημοτικό Σχολείο στον οικισμό Αθίγγανων. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 40.000,00€ με ΦΠΑ. Η προθεσμία περαίωσης ορίζεται σε έξι (6 μήνες και αρχίζει από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

την έγκριση της μελέτης, των τευχών δημοπράτησης και των όρων διακήρυξης για την δημοπράτηση του έργου «Βελτίωση-συντήρηση και αποκατάσταση του οδικού δικτύου Ν.Α. Καρδίτσας (υπόλοιπα οδικά τμήματα νομού)» προϋπολογισμού 800.000,00€ με ΦΠΑ.

Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του προγράμματος ΚΑΠ. Η μελέτη συντάχθηκε από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Ν.Α. Καρδίτσας. Αντικείμενο του έργου είναι η συντήρηση και η βελτίωση στα τμήματα του οδικού δικτύου του Νομού που έχουν υποστεί φθορές και των οποίων την ευθύνη συντήρησης έχει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καρδίτσας. Οι εργασίες αναφέρονται στη συντήρηση με ασφαλτοτάπητα της Π.Τ.Π. Α265. Η παρούσα εργολαβία αφορά οδικούς άξονες που βρίσκονται στους Δήμους Καλλιφωνίου, Σοφάδων, Κάμπου, Καρδίτσας, Άρνης, Ιτάμου, και Ιθώμης.

την έγκριση της μελέτης, των τευχών δημοπράτησης και των όρων διακήρυξης για την δημοπράτηση του έργου «Βελτίωση-συντήρηση και αποκατάσταση του οδικού δικτύου Ν.Α. Καρδίτσας (δυτικό τμήμα νομού» προϋπολογισμού 700.000,00€ με ΦΠΑ.

Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του προγράμματος ΚΑΠ. Η μελέτη συντάχθηκε από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Ν.Α. Καρδίτσας. Αντικείμενο του έργου είναι η συντήρηση και η βελτίωση στα τμήματα του οδικού δικτύου του Νομού που έχουν υποστεί φθορές και των οποίων την ευθύνη συντήρησης έχει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καρδίτσας. Οι εργασίες αναφέρονται στη συντήρηση με ασφαλτοτάπητα της Π.Τ.Π. Α265, κατασκευή τοίχων αντιστήριξης επενδυδεμένης τάφρου και τεχνικών Η παρούσα εργολαβία αφορά οδικούς άξονες που βρίσκονται στους Δήμους Μητρόπολης, Πλαστήρα, Νεβρόπολης και Μουζακίου.

την έγκριση της μελέτης, των τευχών δημοπράτησης και των όρων διακήρυξης για την δημοπράτηση του έργου «Βελτίωση-συντήρηση και αποκατάσταση του οδικού δικτύου Ν.Α. Καρδίτσας (νότιο τμήμα νομού)» προϋπολογισμού 900.000,00€ με ΦΠΑ.

Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του προγράμματος ΚΑΠ. Η μελέτη συντάχθηκε από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Ν.Α. Καρδίτσας. Αντικείμενο του έργου είναι η συντήρηση και η βελτίωση στα τμήματα του οδικού δικτύου του Νομού που έχουν υποστεί φθορές και των οποίων την ευθύνη συντήρησης έχει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καρδίτσας. Οι εργασίες αναφέρονται στη συντήρηση με ασφαλτοτάπητα της Π.Τ.Π. Α265 κατασκευή τοίχων αντιστήριξης, στραγγιστηρίων και επενδυδεμένης τάφρου. Η παρούσα εργολαβία αφορά οδικούς άξονες που βρίσκονται στους Δήμους Ταμασίου, Μενελαιδος, Ιτάμου και Ρεντίνας.

την έγκριση των όρων της διακήρυξης για την δημοπράτηση του έργου «οδός Νεοχώρια Βραγγιανών- Καταφύλι -Αργύρι» προϋπολογισμού 2.200.000,00€ με Φ.Π.Α.

Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις ΕΑΠΝΑ-2. Η μελέτη του έργου συντάχθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία της Ν.Α. Καρδίτσας και εγκρίθηκε το 1ο οδικό τμήμα της μήκους 8,5 χλμ με την αριθμ. 21/264/9-10-2008 απόφαση της Νομαρχιακής Επιτροπής έργων υποδομής και ποιότητας ζωής. Για το 2ο οδικό τμήμα μήκους 4,2 χλμ συντάσσονται τα τεύχη δημοπράτησης επίσης από την Τεχνική Υπηρεσία της Ν. Α. Αντικείμενο της εργολαβίας είναι η διαπλάτυνση και πλήρης κατασκευή για την ολοκλήρωση της επαρχιακής οδού που διέρχεται το Δήμο Αχελώου της δυτικής Αργιθέας και ειδικότερα το τμήμα από τον οικισμό Νεοχώρια Βραγκιανών μέχρι το Τ.Δ. Αργυρίου,  μήκους 12,7χλμ και διατομή 6 / 7,5μ. Προβλέπονται χωματουργικές εργασίες, τεχνικά, επενδεδυμένη τάφρος, όπου υπάρχουν ορύγματα, εργασίες οδοστρωσίας, ασφαλτικών, σήμανσης οριζόντιας και κάθετης, καθώς και εργασίες αποκατάστασης περιβάλλοντος. Η περιβαλλοντική αδειοδότηση δόθηκε για το σύνολο του έργου με την αριθμ. 136280/11.6.2009 Κοινή απόφαση των Υπουργών ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Με την κατασκευή του έργου βελτιώνεται η προσπέλαση στους οικισμούς Αργύρι και Καταφύλλι του απομακρυσμένου Δήμου Αχελώου της περιοχής Αργιθέας, ενώ σε υπερτοπικό επίπεδο εξασφαλίζεται ευκολότερη οδική σύνδεση με περιοχές των Νομών Ευρυτανίας και Αιτωλοακαρνανίας.

Προηγούμενο άρθρο Διορία 20 ημερών για να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους
Επόμενο άρθρο Στόχος μας η ανάπτυξη του Νομού σε όλη την έκτασή του