Διορία 20 ημερών για να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους


  Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Καρδίτσας για το θέμα των δρομολογίων του ΟΣΕ με τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων του Νομού μας. Συγκεκριμένα, στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Νομάρχης Καρδίτσας κ Φώτης Αλεξάκος, ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ Δομήνικος Βερίλλης, ο Πρόεδρος Νομαρχιακού Συμβουλίου κ Ευάγγελος Κατσαρός, ο Αντινομάρχης Καρδίτσας κ Βασίλης Νίκου και Τρικάλων κ Ντίνος Κοτρώνης, οι Δήμαρχοι κ Γιώργος Γιοβάνη, κ Σταύρος Παπαγεωργίου, κ Φώτης Παπαντώνης, οι Αντιδήμαρχοι Καρδίτσας κ Βασίλης Σουφλάκος, κ Γιάννης Γεννάδιος, κ Θεοφάνης Βότσης Κάμπου κ Μάνθος Κουκούλης, Καλλιφωνίου κ Ευαγγελία Κουρτεσιώτου, Σοφάδων κ Δημήτρης Ζάβαλος, ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΚ κ Απόστολος Ξυδιάς, ο Πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ  κ Βαγγέλης Μπούτας, από το Εργατικό Κέντρο ο Αντιπρόεδρος κ Σχιζοδήμος Χρήστος και τα μέλη του ΔΣ κ Γιώργος Καπράνας και κ Βασίλης Καπνογιάννης, ο κ Αλέκος Γκαζούνης από το Παράρτημα Σιδηροδρομικών Καρδίτσας, ο κ Γιώργος Κρανιάς Πρόεδρος των Φίλων Σιδηροδρόμων Τρικάλων, ο κ Κώστας Αντωνίου Πρόεδρος των Φίλων Σιδηροδρόμων Καρδίτσας, η κ Ρούλα Νιάκα Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας.

Ακολούθησαν τοποθετήσεις των παρευρισκομένων στη σύσκεψη και μέσα από το διάλογο κατέληξαν να θέσουν υπόψη του Υπουργού τα ακόλουθα αιτήματα:  καταρχήν να μην υπάρξει καμία μείωση δρομολογίων και καμία κατάργηση σταθμών της βελτίωσης της εξυπηρέτησης των επιβατών. Επίσης,  να βελτιωθεί η εξυπηρέτηση των επιβατών, να εφαρμοστεί μια ορθή τιμολογιακή πολιτική ώστε να παραμείνει το τρένο ένα φθηνό και συνεπώς ελκυστικό μέσο μεταφοράς. Ακόμα να εφαρμοστεί ηλεκτροκίνηση στη Δυτική Θεσσαλία και να επεκταθεί η γραμμή προς Ηγουμενίτσα και Κοζάνη και να παραμείνει ο ΟΣΕ μια Δημόσια Κοινωφελής Επιχείρηση.

Τέλος αποφασίστηκε μέσα στο χρονικό διάστημα των επόμενων 20 ημερών να υπάρξουν συντονισμένες προσπάθειες καταρχήν μεταξύ της Δυτικής Θεσσαλίας, αφού πραγματοποιηθεί και η αντίστοιχη σύσκεψη στο γειτονικό νομό των Τρικάλων. Παράλληλα να προκληθεί συνάντηση μεταξύ των τεσσάρων Θεσσαλών Νομαρχών με τον Υπουργό Μεταφορών τον κ Ευρυπίδη Στυλιανίδη καθώς και να πραγματοποιηθούν συνεδριάσεις των Νομαρχιακών και Δημοτικών Συμβούλιων των εμπλεκομένων περιοχών, οι αποφάσεις των οποίων θα αποσταλούν επίσης στον Υπουργό. Τέλος, αν στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα που υποβλήθηκαν στον Υπουργό θα προχωρήσουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο σταθμό Παλαιοφάρσαλο.

Προηγούμενο άρθρο Η γελοιογραφία της ημέρας
Επόμενο άρθρο Προς δημοπράτηση 9 εργολαβίες για την κατασκευή σημαντικών έργων